Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinkowe_baby

Dieta Diamondów!!szybka,zdrowa dieta bez wyrzeczeń

Polecane posty

witam wszystkich... od ponad roku staram się zrzucic zbedne kilogramy waże 70 kg. przy 177 cm. mam lekka nadwage!!! próbowałam różnych diet... głodówke na jednej wytrzymałam 3 a na drugiej 2 dni. dieta kopenhadzka... niewypał,wytrzymałam 2 dni!!! dieta 100 kcal...męcząca bo trzeba liczyć kalorie nie dawno wpadła mi do ręki książka \'\'dieta życia\'\' czytałam na forum różne opinie na temat tej deity... opinie są świetne można poprawić wygląd skóry,paznokci i byc pełnym energii. no więc ten sposób odzywiania znany jest także jako deita diamondów. przedstawie teraz drabinę energetyczną na cały dzień zgodnie z zasadami diety.a jeżeli bedzie więceej chętnych to chętnie odpowiem na wasze pytania. wiec ja zaczynam od jutra stosować ten sposób odrzywiania.kto ze mną?? DRABINA ENERGETYCZNA: R A N E K swierze owoce i soki ................... swierze soki warzywne i salaty ............... gotowane warzywa , orzechy, nasiona ............... kasze , pieczywo, ziemniaki, jarzyny, mieso , drob ,ryby ............... produkty mleczne ................. WIECZOR przedstawie teraz tabele łączenia produktów: pr.spożywcze: //prawidłowe połączenie // nie prawidł.połącz. chleb,makarony surowe i gotowane mleko,owoce,mięso kasze,ryż,ziemn warzywa jajka,ser,orzechy iaki,kukurydza mięso,ryby,ser,jajka surowe i gotowane chleb.kasza,makarony warzywa ryż,kukurydza,ziemniaki warzywa,sałaty wszystkie produkty maślanka,jogurt ser,kefir,mleko zsiadłe surowe i gotowane mięso,ryby,makarony warzywa ziemniaki.kasze,ryż chleb,kukurydza olej,masło,śmietana warzywa gotowane i margaryna surowe.Ziemniaki,mak- -arony,kasze,ryż,kukurydza. tłuszcz zwierzęcy N I E Z A L E C A N Y smalec,łoj jeżeli macie jakieś pytania piszcie,mam książke \'\'dieta życia\'\' więc odpowiem na wasze pytania.

tabela nie wyszła więc robię jeszcze raz: pr.spożywcze: IIprawidłowe połączenie II nie prawidł.połącz. II II chleb,makarony II surowe i gotowane II mleko,owoce,mięso kasze,ryż,ziemn II warzywa IIjajka,ser,orzechy iaki,kukurydza II II II II II II mięso,ryby,ser, II surowe i gotowane II chleb.kasza,makarony jajka II warzywa II ryż,kukurydza,ziemniaki II II warzywa,sałaty II wszystkie produkty II II II maślanka,jogurt II II ser,kefir,mleko II surowe i gotowane II mięso,ryby,makarony zsiadłe II warzywa II ziemniaki.kasze,ryż II II chleb,kukurydza olej,masło,śmietana II warzywa gotowane i margaryna II surowe. ziemniaki,kasza, II ryż,makarony,kukurydza, II tłuszcz zwierzęcy II N I E Z A L E C A N Y smalec,łoj

szkoda,ze nie ma nikogo... no ale cóz potraktuje ten post jako rodzaj dziennika. więc nie zjadłam jeszcze nic zjem ok.godz.10/11 jabłko i banana. póxniej napisze co dalej... zachęca do przyłączenia się do mnie!!1

malinkowe, pisz na pewno jak bedziesz miała efekty to ktos sie skusi mam te ksiażki pani blaszczyszyn, czytałam je już chyba z 15 lat temu, albo i wiecej

Ja również chce odchudzać się, ale nie znam się specjalnie na dietach. Staram się jeść w małych ilościach i przede wszystkim warzywa i nabiał.

A mnie zastanawia dlaczego niby ma to być dieta \"bez wyrzeczeń\". Dla mnie była by wielkim wyrzeczeniem. Zwłaszcza śniadanie z soku czy owoców.Bleee.... Ale jak ktoś tak lubi to myślę, że dieta jest na pewno lepsze niż jakieś głupie głodzenie się w stylu 300-500 kcal. I pewnie by mi się nawet dieta podobała gdyby nie te śniadania :)

Gość do autorki wątku
To co z czym mozna łaczyć bo nie kumam? Jakies gotowe jadłospisy masz? ciekawa dietka

Gość wpisz tutaj
potrzebna tabela łaczenia bo nie wiem o co biega

Gość ja mam pytanie
mam pytanie: co można ze sobą łaczyć? Jaki jest sredni tygodniowy spadek wagi ? Moglabys podac przykladowe jadlospisy ?

już jestem ;p więc: nie udało mi się zrobić tej tabelki bo za kazdym razem sie deformowała... ;/ więc wyszczególnie produkty i napisze z czym mozna je łączyć: 1]wysokoskrobiowe: chleb,kasza,ryż,makarony,ziemniaki,kukurydza MOŻNA ŁĄCZYĆ Z: surowe warzywa gotowane warzywa olej NIE MOŻNA ŁĄCZYĆ Z: MLEKO,OWOCE,MIĘSO,JAJKA,SER,ORZECHY 2]mięso ryby,ser,jajka,orzech MOŻNA ŁĄCZYĆ Z: surowe warzywa gotowane warzywa NIE MOŻNA ŁACZYĆ Z : produkty wysokoskrobiowe(patrz punkt1) mleko,owoce,słodycze tłuszcz 3]warzywa mozna łączyć z wszystkimi produktami(oczywiście nie z mięsem i ziemniakami na raz,jak to często robimy,poniewaz mięsa nie można łączyć z ziemniakami itd.) 4]maślanka jogurt,ser kefir,mleko zsiadłe MOŻNA ŁĄCZYĆ Z: surowe warzywa gotowane warzywa NIE MOŻNA ŁĄCZYĆ Z: produkty wysokoskrobiowe(punkt1) mięso ryby, to właściwie nie jest dieta to sposób odżywiania na całe życie przy stosowaniu się do zaleceń można zgubić 4/5 kg.w miesiącu oczywiście nie głodząc się ale także NIE PRZEJADAJĄC!!! ogólne wskazówki: 1. jedz owoce i warzywa,gdy tylko jest to możliwe.uzywaj mrozonych kiedy swieze sa niedostępne 2. jesli jestes głodny 3 godziny po obiedzie i po kolacji mozesz zjeść owoce 3. unikaj octu w sosach do sałatek,zastąp go cytryna 4. jedz wyłacznie ciemne pieczywo 5. kazdy posiłek mozesz zastapic swiezymi owocami i warzywami 6. za wszelka cene unikaj przejadania sie-nawet najzdtrowsze pozywienie zjedzone w nadmiarze zmarnuje sie równiez podstawowe zasady: 1.rozpocznij dzien porcja swiezego soku owocowego 2.przez cały ranek gdy jestes głodny jedz owoce 3.melony i arbuzy powinny byc jedzone przed innymi owocami 4.banany mozemy jesc gdy czujemy sie naprawde głodni 5.pamietaj,ze jedna filizanka kawy lub herbaty potrzebuje 24 godziny na przejscie przez nerki i uklad moczowy.wiecej niz jedna filizanka w ciagu doby stanowi ogromne obciazenie dla organizmu.jest ponadto kwasotwórcza.jesli potrzebujesz ceipłego napoju rano,moze to byc woda z cytryna lub herbata ziołowa. 6.pamietaj aby na pusty zoładek jedzone były OWOCE!! 7.czas jaki powinien upłynąć od zjedzenia owoców do następnego posiłku 20-30 min. w przypadku bananów i daktyli,suszonych owoców 45-60 min. JEZELI MACIE JAKIES PYTANIA PISZCIE:)

Gość szkrabik86
Hej :) mam pytanie ale nie na temat tej diety, tylko w ogóle: jakrobię sobie te sałatki podczas jakiejś diety (warzywne) to pewnie nie ma mowy o majonezie... A ja sobie nie wyobrażam, żeby jeść tak na sucho.... Czym Wy to zastępujecie? np jogurtem naturalnym czy jak? Z góry dzięki za odpowiedź:)

uhh nie katuj się takimi dietami jak głodówki, czy dieta kopenhaska bo wykończysz swój organizm kompletnie!!! Jest naprawdę dużo fajnych i przede wszystkim zdrowych diet, które również powodują spadek wagi, a nie trzeba się na nich głodzić. Jak na przykład dieta rotacyjno-eliminacyjna Vimedu. Eliminuje się ze swojego codziennego menu to co nam szkodzi i powoduje tycie, a zastępuje się tym co jest dobre. Nie ma głodówki a można schudnąć nawet 20kg w 3 miesiące