amelusia 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 Witam. Zrobiłam badania ( wymaz z pochwy ) bardzo proszę o interpretację wyników: Komórki nabłonka obecne Leukocyty pojedyńcze Lactobactilus średnioliczne inne bakterie- brak Grzyby średnioliczne Kwasowość ( Ph) 4.0 Test aminowy- ujemny Stopień czystości III GRZYBY CANDIDA SP- WZROST OBFITY Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
esia 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 stopie czystości pochwy III oznacza że - pożyteczne bakterie są pojedyncze lub ich nie znajdujemy, występują liczne inne bakterie i dużo krwinek białych. (tak znalazłam na www ) .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość doda-ajj Napisano Wrzesień 25, 2007 z tego co czytam mało prawidłowych bakterii mlekowych i dlatego za małą kwasistosć pochwy(prawidłowa to ok 4.7)jest tak dlatego ze masz zapewne grzybice do lekarza zgłosiłaś sie z jakiego powodu?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość justynaytre Napisano Wrzesień 25, 2007 ja mam czystą pochwe całe szczęście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 Tak. Jestem zapisana na 02.10. Czy to może mieć powiązanie z trudnością zajścia w ciążę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość doda-ajj Napisano Wrzesień 25, 2007 raczej nie-stany zapalne i grzybice raczej nie wpływają na szybkosc dotarcia plemnika do jajeczka-ale pozostaje inna kwestia.zy chcesz kochać się mając grzybice-przeciez to prawie pewne ze zarazisz partnera i bedziecie sie obydwoje musieli leczyc. leczylas juz wczesniej grzybice?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 Tak. Ale robię badania bo ma problemy z zajściem w ciążę! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość doda-ajj Napisano Wrzesień 25, 2007 hmm no grzybica raczej nie wpływa na proces zaplodnienia-ale odnosnie grzybicy polecam dopochwowy macmiror complex.bardzo dobry lek o szerokim polu działania i moga go urzywac kobiety w ciazy czyli nie jest jakis szkodliwy.mi pomogl zwyciezyc z zakazeniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 Czy możecie mi poddać jakiś pomysł na badania odnośnie płodności. Wyniki męża ok moje prawie też? Jestem już załamama- bo prawie nie mam sluzu płodnego- co może byc przyczyną? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość doda-ajj Napisano Wrzesień 25, 2007 wejdz na temat Pragnę dzidziusia-nie chce o tym myslec.tam sa dziewczyny które juz od paru lat zmagaja sie z tym problemem.mysle ze znajdziesz tam poradę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 A wracając do grzybów- to wzrost obfity co oznacza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość doda-ajj Napisano Wrzesień 25, 2007 tzn to jest tak.jesli badanie wykazalo tak jak u pani ze ma pani obfity wzrost candida w warunkach laboratoryjnych tzn ze jest grzybica, i ma ona warunki do rozwoju(tak jak u pani tzn. mało bakterii mlekowych ktore sa jakby straznikiem dobrego ph w pochwie-w sumie ph nie ma pani najgorszego...nawet dobre bo 4.0 do 4.7 prawidlowe. wie PAni jest tak ze kobiety z grzybica normalnie zachodza w ciaze.ale moze stan zapalny spowodowac jakies utrudnienia w tym przedmiocie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość biedronka777 Napisano Wrzesień 25, 2007 No nie najlepsze te wyniki. Stopień III kwalifikuje się do leczenia ( w Twoim przypadku grzyby). Wzrost obfity oznacza, że bez antybiotyku się nie obędzie. Koniecznie idź do lekarza. Jeżeli chodzi o zajście w ciążę nie jest to raczej przeszkodą. Przyczyn szukaj w hormonach, braku owulacji itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość doda-ajj Napisano Wrzesień 25, 2007 tzn to dziwne bo III to infekcja bakteryjna przeciez z tego co pamietam to wg skali to III bakteryjne iV rzeżaczka a VI to grzybica. Pani ma wykazany brak bakterii a obecnosc grzyba ale przy tym ma Pani całkiem dobre ph co jest bardzej charakterystyczna dla infekcjii bakteryjnych a nie grzybiczych. bo infekcja grzybicza ma wpływ na ph.a u pani ph jest ok w sumie;) ale u pani to akurat Candida powoduje infekcje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Wrzesień 25, 2007 Ok do lekarza idę. A co do owulacji to jes=t miałam monitorowaną. Faktem jest że miałam wysoką prolaktynę- którą zwalczam Bromergonem już 7 m-cy. Mam powtórzyć teraz. A w którym dniu najlepiej zrobić? Opadają mi juz siły. Byłam w ciąży ( sam początek) wrzesień 2006 ale niestety poronienie samoistne. naprawę szukam już tu wsparcia i rad Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brudna pochwa Napisano Wrzesień 29, 2009 ja mam tez bardzo zanieczyszczona pochwe i nie wiem co z tym zrobic czasem bardzo mnie orcuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach