Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sudokuuu

sudoku czy udałoWam sie ułozyc??

Polecane posty

Gość fwffwefwef
bez problemu wypisuję w każdym kwadraciku możliwe cyferki, sprawdzam gdzie jest tylko jedna, wprowadzam, wykreślam w innych tę której już nie mogę wprowadzić itd

Gość a mało to razy
się udało:)???

Gość slone paluszki
Zawsze sie udaje!!!

Gość sudoku aku
sudoku jest troche ciulowe, bo na najtrudniejszym poziomie bardzo czesto zdarza sie tak, ze rozwiazanie nie wychodzi z czystego wykluczania, tylko w pewnym momencie trzeba wybrac opcje 50/50 i wpisac jakas cyfre, a pozniej poleciec z koksem na domniemanym rozwiazaniu i sprawdzic czy gdzies sie nie wywali, a jak sie wywali to trzeba wrocic do poczatku i wtedy wybrac te druga opcje z 50/50

Gość trzeba znać odpowiednie
techniki, to wtedy bardzo rzadko trzeba zgadywać. Odsyłam do internetu po techniki typu: x-wing, swordfish, naked pairs, hidden pairs itp oraz xy-wing

Gość fdgzhgjzhk
ja prostego nie uloze

Gość samodzielnie się przenosząca
Nawet na najtrudniejszym poziomie nigdy nie ma konieczności zgadywania. :)

Są takie sudoku, w których od samego początku trzeba zgadywać, bo mają kilka, a czasem bardzo dużo rozwiązań. Większość ludzi jednak nie uważa tego za prawdziwe sudoku, tylko za zwyczajną łamigłówkę. Prawidłowe sudoku powinno mieć DOKŁADNIE JEDNO rozwiązanie.

Ostatnio w hipermarkecie kupiłem książeczkę, w której było 200 sudoku. Było kilkanaście oznaczonych jako "piekielne trudne", ale prawdę mówiąc to nawet na miano trudnych nie zasługiwały :-O Wystarczyło tylko wypisać wszystkie możliwości i w ciągu kilku minut dało się bez problemu rozwiązać.