Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 AnEtK xD *

kolczyk w p臋pku

Polecane posty

Go艣膰 AnEtK xD *

hej! Mam 13 lat i w wakacje chce zrobi膰 sobie kolczyk w p臋pku ;) Jaki mam wbra膰 kolczyk, co na to np. w szkole, albo nauczcielka w-f? czy boli przek艂贸cie?? ;/ no i mo偶e jakie艣 komentarze co do kolczyka ;p Dzieki z g贸ry ;D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 iadnianfwafnwsfwe
jak nie wiesz jaki kolczyk to lepiej sobie nie r贸b. Albo chocia偶 poedukuj si臋 troch臋 w kwestii kolczyk贸w. kolczyki to nie zabawa, zanim przek艂ujesz powinna艣 wiedzie膰 co nieco o kolczykach w og贸le, samym przek艂uciu, piel臋gnacji, ponad to, co ci powiedz膮 w salonie. W sumie co mi tam, mog臋 troch臋 popisa膰.. Generalnie: najlepszy materia艂 to tytan, przek艂ucia najlepiej si臋 na nim goj膮. Na wygojone miejsce dobra jest te偶 stal chirurgiczna, aczkolwiek tytan te偶 mo偶na spokojnie nosi膰. Niekt贸rzy zak艂adaj膮 na 艣wie偶o przek艂ute te偶 stal, ale jak nie wiesz nic o kolcach - lepiej zainwestuj w tytan. I sama kolczyka nie kupuj, bo na pewno nie dobierzesz dobrego rozmiaru, piercer ci dobierze odpowiedni. Przek艂ucie boli albo nie boli - zale偶y od organizmu i od osoby, kt贸ra ci臋 przek艂uwa. Jedna sprawa - jak zacisn膮 ci szczypce na sk贸rze NIE POWINNO BOLE膯, SZCZYPA膯 i inne takie. Jak piercer nie umie zacin膮膰 szczypiec tak, 偶eby by艂o ok, to lepiej nie ryzykowa膰, najwyra藕niej jest z nim co艣 nie tak. A pisz臋, zeby艣 si臋 poedukowa艂a przez zim臋, bo musisz wiedzie膰 jak rozpozna膰 profesjonalnego piercera. Od tego zale偶y czy kolec bedzie prosto, czy bedzie dobrze przek艂uty, z zachowaniem zasad higieny - a od tego zale偶y jak bedzie si臋 goi艂 ;). No i jest jeszcze kwestia piel臋gnacji. Na pocz膮tek mo偶e obejrzyj stron臋 np. www.wildcat.pl, pozniej na przyk艂ad jakie艣 forum piercingowe. Mam nadziej臋, ze nie b臋dziesz kolejn膮 nastolatk膮, kt贸ra co艣 robi a nie ma pojecia co, w koncu chodzi o twoje zdrowie. Chyba warto chwilk臋 posiedzie膰 w necie, 偶eby wiedzie膰, co masz robi膰, zeby z przek艂uciem by艂o wszystko ok..? Komentarz do kolca: osobi艣cie mi si臋 nie podobaj膮 w p臋pku :) z wygl膮du mo偶e jest ok, ale p臋pek to jedno z ci臋偶ej goj膮cych si臋 standardowych przek艂u膰, cz臋sto jest podra偶niany i stosunkowo 艂atwo i bez przyczyny mo偶e si臋 zacz膮膰 babra膰 albo migrowa膰 (tzn. wychodzi膰). Dlatego trzeba i艣膰 do dobrego studia - jest pe艂no os贸b, kt贸re niby same przebija艂y i m贸wi膮, ze jest ok, ale nigdy sie nimi nie sugeruj. Kolczyk musi by膰 sterylny, z dobrego materia艂u, PORZ膭DNIE przek艂uty. Przek艂ujesz za p艂ytko - wymigruje i b臋dzie brzydka blizna. Przebijesz za g艂臋boko - szkoda gada膰, mo偶e by膰 niez艂a jazda. Tak wi臋c moja rada - poedukuj si臋, bo to co napisa艂am to jest tylko szczypta wiedzy, nawet nie podstawa. I wybierz porz膮dne studio piercingu. Aha - no i musisz mie膰 zgod臋 rodzic贸w :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach