Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saaauna

Sauna!!!Do korzystających!!

Polecane posty

Gość saaauna

Na jaką najlepiej na suchą czy parową i na ile min????Jak wygląda taka wizyta??;-)

Gość saaauna
podnoszę

Gość ja korzystam z finskiej
bo taka mam w domu. lubie gdy temperatura jest okolo 80 st i wchodze na kilka minut, potem chlodny prysznic i znow na kilka minut. jak pojdziesz to sama bedziesz wiedziec kiedy masz dosc. trudno powiedziec... ja wysiedze nieraz 10 min a nieraz tylko kilka minutek. nie bylam w publicnej, ale na pewno musisz miec duzy recznik, jesli wstydzisz sie nagosci zabierz 2-czesciowy kostium kapielowy. i odzywke na wlosy. jak wyjdziesz z sauny to od razu poloz a potem splukaj chlodna woda - zdziala cuda!!! ja mam swoja w domku to ide nago i od razu wychodze pod prysznic to nie wiem co ci doradzic.

Gość saaauna
dzieki za odzew;)

Gość ciekawa877
czy komuś poprawiła sie cera po saunie??

Gość marilyn27
obydwie majaswoje zalety. Podobno w suchej organizm więcej sie poci sam z siebie jakby. W suchej (infrared) jest ok 80st-nie tak zaśgorąco, przyjemnie. Natomiast fińska to ok 105st i parno i parzy wręcz- bardzo długo dochodze do siebie po niej i niestety nie jest chyba za dobra dla mnie bo mam niziutkie ciśnienia. Na ce e lepiej wpływa fińska-ona wręcz parzy skórę, ale też oczyszcza bardzo, tam skóra mniej sie poci ale poprzez pare pory sie oczyszczaja. Jest sie bardziej mokrym ale chyba bardziej przez tepare. Ja przynajmniej na takie sauny chodzę, i chodzęna 15-20 min z przerwami na minutke ze 2 razy bo w fińskiej to po 8min zdycham ;) Chodze raz do takiej raz do takiej :) Zbyt dużych efektów na cere nie zauważyłam, chodze raz w tyg... Minimalne. Ale u mnie to skomplikowana sprawa. Natomiast mam troche naczynek na nosie po niej :(