Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość astmatyczka

do chorych na astmę?

Polecane posty

Gość astmatyczka

Czy macie pikflometr? I czy warto go kupić, czy faktycznie pokazuje wiarygodne wyniki?

Gość nie ma tu astmatyków

Gość warto oczywiście
nawet to konieczne przy astmie - zanim nastapi atak czesto chociaż chyba nie zawsze on pokazuje gorszy wynik , przeciez spirometrię robi się żadko a on mierzy codziennie wydolnośc wydechową

Gość warto oczywiście
dodam że u mnie w sumie daweno temu tylko dzięki pomiarom zdiagnozowano astmę - zapiasywałam 3 miesięczne pomiary 2 razy dziennie - w czasie robienia spirometrii czułam sie ok, więc wyszła dobrze , na rzężenia w oskrzelach walili mi antybiotyki a własnie pikflometr uratował mnie przed tymi laekami, odkąd leczę astmę mniej choruje

Gość asmtatyczka
No ale jak czuję, że się pogarsza, że muszę sięgnąć bo beta, to czy to na pewno mądre, żeby jeszcze wysilać się i tym samym obciążać oddech dmuchając w taki pikflometr? Nie wiem czy opłaca się kupić...

Gość asmtatyczka
no i dzięki za odpis;)

Gość nie obciążasz oddechu
dmuchasz tylko mocno- przeciez oddech to podstawa zycia, jak zacisnie to szybko śmierc więc chyba warto robic wszystko nawet wydac parę złociszów na pikflometr- zycie jest bezcenne

Gość astmatyczka
no ale jak zbliża się atak, to nie wyobrażam sobie mocno dmuchnąć, bo każdy głębszy oddech jest prawie niemożliwy i trudny, więc taki porządny dmuch jak na spirometrii by mnie wtedy chyba wykończył... A wyniki, faktycznie miarodajne?

Gość znacie jakieś forum o astmie

Gość znacie jakieś forum o astmie
to pytanie było;) ?

Gość astmatyczka 2
skoro masz takie silne ataki wiec nie zastanawiaj sie nad pikflometrem - w atakach nie pomaga ale w okresie wzglednego spokoju jak wynik masz slaby to znak aby siegnac przed atakiem po silniejsze leki

Gość gość
vHETFOHk