Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bluta

Co jesc zeby obnizyc gigantyczne cisnienie???ratunku..

Polecane posty

jakie masz to cisnienie? najpierw napisz, bo jesli faktycznie jest duze to jedzenie nic tu nie da tylko wizyta u lekarza

Gość titirititi
odstaw wszystkie potrawy z solą, nie sól, używaj przypraw zamiast soli, schudnij chociaż ze 2 kg...chodź na spacery, nie denerwuj się...

Gość Waclaw 17 cm
czosnek, cebule , olej lniany, pic aronie znaczy sok.

ogólnie chudo i mokro są różne produkty spożywcze obnizające ciśnienie, należy do nich np. zielona herbata poszukaj w necie diety wysokociśnieniowca, na pewno jest dużo porad no i o lekach pamiętaj

Gość Waclaw 17 cm
pic nelezy duzo dobrej niegazowanej wody. dotyczy to wszystkich nie tylko Tych z nadcisnieniem. nawodniony organizm prawidlowo funkconuje a takze wyplukuje toksyny z organizmu woda .

jest podwyższone, moze podczas badania bylas zestesowana? jesli ciagle masz takie cisnienie to poradz sie lekarza

Prawidłowe ciśnienie to 120/80. 170? To Ty nam zaraz jeszcze zejdziesz!

Gość bluta
czasem az cialo mi drzy, mimo ze nie jestem zdenerwowana, dlonie potrafia tak mi drgac ze wszystko wypada mi z rak jakbym byla w najgorszym stresie.

Leczysz się? Bierzesz jakieś leki? Przy takim ciśnieniu powinnaś się leczyć jakoś... Być pod opieką lekrza. Jeżeli w tej chwili masz takie ciśnienie to idź do przychodni... Naprawdę... :O :(

wedlug mnie masz nerwice, ale ja nie jestem lekarzem, idz do lekarza zbadaj sie, \"za najbezpieczniejsze uważa się 120/80 mmHg, ale o nadciśnieniu należy mówić dopiero powyżej 140/90. \" jesli bedzie utrzymywalo sie to 170/90 ciagle to musisz isc zbadac sie, brac jakies leki moze na uspokojenie, samo sie nie wyleczy

Gość titirititi
są różne sposoby parzenia zielonej herbaty, jeśli parzysz ok 2 min to ma ona działanie pobudzające, a jeśli dłużej niż 5 min to uspokajające. przy takim ciśnieniu jakie masz i jeśli takie występuje często powinnaś wybrać się do lekarza 1 kontaktu, który ustali metode postępowania i wszystko Ci powie. wodę możesz pić ale niskomineralizowaną z małą ilościa sodu. żadnych zupek w proszku, konserw, wędliny, bo to ma dużo soli!!

Jak ktoś by miał u mnie w domu takie ciśnienie (a moja rodzinka ma skłonności do nadciśnienia) to od razu by brał tabsy i by się go co chwila doglądało albo by już był u lekarza...