Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porody ahh porody

Pierwszy porod przed terminem, drugi...

Polecane posty

Gość porody ahh porody

Witam, Mam pytanko do mam wiecej niz jednego malucha, ktore urodzily pierwsze dziecko przed terminem. Czy wasze drugie rowniez urodzilo sie przed terminem czy po? Bo ja juz sie nie moge doczekac :) i mam nadzieje, ze drugie rowniez urodze przed terminem Z gory dziekuje za info

Gość porody ahh porody
nie ma tutaj mam, ktore rodzily przed terminem? :(

Gość porody ahh porody
ej no nie zalamujcie mnie :( nie ma tu takich mam????

Syn - mnie naprawdę zaskoczył - urodził się 2 tygodnie przed terminem, córka 4 dni po terminie , choć myślałam że też będzie wcześniej bo usg od 5 mies. wskazywało termin 3 tygodnie wcześniej ( wszystkie pomiary) a ona po prostu duża się urodziła .

Gość ej kobiety kobiety
słowo TERMIN to nie tylko ten jeden jedyny dzień wyznaczony na podstawie obliczeń... w tym dniu rodzi się tylko 5% dzieci na świecie. TERMIN to okres od 3 tygodni przed wyznaczonym dniem do 2 tygodni po. takie dzieci uważa się za urodzone w terminie. wiem to od mojego ginekologa-kobiety i od kuzynki-lekarza pediatry pozdrawiam 🌻

Gość ej kobiety kobiety
a propos pytanie autorki - moje pierwsze dziecko urodziło się 10 dni przed wyznaczoną datą, a drugiego na razie nie planuję.. :-)

ja urodzilam sie po terminie moja mama ze mna miala cc , a mojego syna urodzilam w 37 tyg ciazy :)

Gość porody ahh porody
oj kurcze :( ja pierwsza corcie urodzilam wczesniej i teraz czekam na druga i juz sie doczekac nie moge - codziennie mysle, ze to juz a tu nic z tego nie wychodzi myslalam, ze jak pierwsze dziecko jest przed terminem urodzone to drugie tez sie urodzi szybciej :( buuuu, ja juz chce rodzic aha a termin to mam na mysli date wyznaczona przez lekarza - wiem, ze dziecko po 37tc jest juz donoszone :)

Gość Oboje dzieci urodziłam
2 tygodnie przed terminem.

Gość gośćAnka
Witam pierwszy synek 13 dni przed wyznaczonym terminem a drugi 15 dni. Jestem w trzeciej ciąży i zastanawiam się właśnie czy też będzie przed terminem czy może po

Gość gość
U mnie na odwrot. Coreczka 40tc, synek 36 tc. Tyle, ze maly wazyl 3900 i mial 58 cm i pewnie w terminie to z 4500 by wazyl. Corka miala 4190.