Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tani krem

czy kremy typu DOVE NIVEA zatykają pory? co myslicie o ich stosowaniu na twarz?

Polecane posty

Gość tani krem

Ostatnio uzywam kremu dave taki w malym pudeleczku, bardzo natluszcza skore, skora sie po niej świeci, i zastanawiam sie czy on zatyka pory? Jest to krem z niskiej pulki dlatego chcialabym wiedziec czy stosowanie go nie spowoduje zapchania porow i powstania wypryskow?

Gość tani krem
nie ma tu nikogo kto uzywa teych kremow?

Myślę, że Dove trochę zatyka pory. Mimo, że jest podobnie tłusty co Nivea, warstwa kremu Dove na twarzy wydaje się cięższa, skóra jest tak jakby oblepiona. Nawet moja mama, która ma bardzo suchą skórę mówi, że twarz jej się pod kremem Dove poci, a z Nivea, czy Bambino nie ma tego problemu.

Gość tani krem
czyli lepszy jest nivea? nie zatyka porow?

Lepszy jest Nivea, bo jak masz suchą skórę, miejscami łuszczącą się, czy spierzchniętą, to na noc dobrze jest nałożyć właśnie krem Nivea (tradycyjny, nie żaden Nivea Soft). Ja kilka razy tak robiłam na podrażnioną skórę i ten krem dobrze się sprawdza, tylko, że przy mojej mieszanej cerze prawie się nie wchłania. Ale mój chłopak przez lata używał tylko kremu Nivea i był zadowolony.

Gość tani krem
mam skore sucha na policzkach a tlusta na brodzie i w okolicach nosa, czyli po prostu kupic zwykly krem nivea? czy moze lepszy ten bambino? zalezy mi na tym aby nie zatykał porow bo nie chce zadnych krostek :/

Gość tani krem
to bambino?

Hmmm ... Może spróbuj najpierw Bambino, bo wydaje mi się, że on chyba jest trochę mniej tłusty od Nivea. Ogólnie z tego co piszesz, masz cerę mieszaną, na taką chyba najlepiej stosować taki krem przede wszystkim na policzki, ale warto też spróbować na strefę T. Ciężko powiedzieć, jak Twoja skóra zareaguje - już niejednokrotnie od wiarygodnych osób słyszałam, że strefy T, nawet tej przetłuszczającej nie należy przesuszać, a wręcz odwrotnie. Z drugiej jednak strony trudno przewidzieć, czy na pewno nie pojawią się zaskórniki. Krem Bambino nie jest drogi, a jeśli tradycyjne kremy przeznaczone do Twojego rodzaju skóry nie spełniają Twoich oczekiwań to chyba warto spróbować.

Gość tani krem
tym dove sie smaruje juz ok tydzien i nic nie wyskoczylo, dobrze jest go na noc polozyc ale tak jak pisalas zostawia jakas dziwna maske, tlusta skora jest po nim baaardzo, a ja chce taki krem ktorym sie rano posmaruje i bede mogla gdzies wyjsc, nie bede miala swiecącej maski, ten bambino sie wchlania czy tez zostawia takie tluste?

bambino,bo zawiera cynk ...a cynk ma dobry wplyw na cere..a tak wlasciwie to i nivea i bambino zawieraja parafine,ktora zatyka pory.Z tym,ze niektorym to nie robi krzywdy a innym tak-w sensie,ze niektorym wyskakuja po takich kremach krostki innym nie:) Kazdy ma inna cere i niestety trzeba dobrac krem na podstawie prob i doswiadczen.

No jak masz mieszaną skórę to po Bambino i po Nivei też będziesz się świecić. W pokrewnym temacie, jak mniemam, również założonym przez Ciebie pisałam o kremie Tilia Studio. To ten: http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=8312 Dobrze nawilża policzki i nie przetłuszcza strefy T. Dużo dobrych opinii można o nim zasłyszeć.

Gość tani krem
hehe tutaj troche dziwnie bo moj post jest a tutaj jakis inny "tani krem" sie wypowiada, przez chwile sie zastanawialam czy to ja pisalam czy nie ja, hehe, skoro po dave nie wysypalo mnie to chyba bambino bedzie troche lepszy skoro napisalas ze zawiera cynk to go sobie jutro kupie :)

a ja podobne pytanie zadawalam i pytalam czy bambino czy np nivea soft a kazdy mi inne polecal kremy i nikt nie odp na moje pyta.ale ktos pisal ze ten zwykly nivea ma tlenek cynku wiec mimo ze tlusty jest to pomaga w wypryskach.ide na zakupy dzis i dlatego pytam bo tez mam taka mieszana-tlusta cere i o bambino myslalam bo od wszystkich \"dla doroslych\"ktore stosowalam szczypala mnie twarz :(

Gość marceliona
no wlasnie,co to za krem jest ten nivea baby?zaryzykowalybyscie ten czy zwykly bambino?bo ja chyba ten nivea bo mi sie wydaje ze nie jest taki tlusty

moja broda wyglada fatalnie od wszystkich masci na pryszcze i jest podrazniona dlatego myslalam o kosmetyku bambino

Gość tani krem
podnosze!!!!!!!!

Gość lola2243
Nie polecam kremów firmy DOVE. Ostatnio posmarowałam jednym z ich kremów twarz i do tej pory mam wysypkę na twarzy... Minął już tydzień a z mojej twarzy nic nie schodzi. Podejrzewam Że to wina kremu DOVE. Teraz moja skóra wygląda jakbym była niewiadomo jaka stara. NAPRAWDĘ NIE POLECAM KREMÓW FIRMY DOVE!!! Kremy NIVEA są delikatne i nie podrazniaja skóry bardzo lubię kremy firmy NIVEA.:) POLECAM FIRMĘ NIVEA!!!

Gość Ibanez
Ja stosowałem krem NIVEA na buty typu glany, efekt niesamowity ! Skóra jak nowa, ożywiona. Pozostawia długotrwałą maskę przypominającą połysk po paście Kiwi ( nie to co DOVE ) Gołąb starł mi się w pierwsze 30 min ! a tak na poważnie, mam właśnie z milimetr Nivea na twarzy, wtarty najbardziej jak tylko mogłem, za 6h widzę się z dziewczyną, mam nadzieję, że obędzie się bez krost wągrów etc. Spadam spać, bo jak mam z diodami na twarzy biegać to chociaż nie jak zombie. Powodzenia !

Gość umpa lumpa
ja Nivea i Dove uzywam tylko do rak, bo sa dla mnie zbyt tluste. Uzywalam roznych kremow i sama moge polecic Garniera krem-zel, zreszta poczytajcie opinie konsumentek na necie. Pieknie sie wchlania, ladnie pachnie, nawilza, nie podraznia, nie jest tlusty, wiec nie powoduje wypryskow. Uzywam ten zel od roku, inne kremy Garniera uzywalam juz 7 lat temu, rowniez stosuje toniki i mleczka do zmywania makijazu, a w ciagu dnia lotion do twarzy z SPF 15. Coz, Garnier mi sluzy!

Gość umpa lumpa
prawdopodobnie chodzi o krem Garniera Ultra Swiezosc. Kupuje wersje z innego kraju, nieco inaczej wyglada i sie nazywa, ale najpewniej o ten mi chodzi - zielony, przezroczysty krem-zel w sloiczku. A zreszta, inne kremy Garniera, uzywane stosownie do wieku i cery, sprawdzaja sie swietnie.

Gość manadrynkkka
Ja używam dziewczyny kremu na noc i kremu na dzien oba z firmy AA- wrazliwa skóra taki z zielonymi listkamii na opakowaniu. Mam megawrazliwa skóre i jeszcze naczynkowa. Przetestowałam juz Bambino i mnie zapchał, Garnier uczulił, Soraya uczuliła, dopiero te z AA mi pomogły ( w sensie,że nie mam uczulen i nie zapychaja mnie).

Gość raaaaanyy
jezeli krem ma w skladzie paraffinum liquidum to na bank zatyka. mnie po nivea do twarzy zaczela sie powiekszac ilosc zaskornikow. arafina jest na 2. miejscu w skladzie. wiecej nie tkne tych gowien :O