Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viviennee

Jest tu ktoś dobry z niemieckiego i mógłby pomóc?Bardzo proszę

Polecane posty

Gość viviennee

Muszę przetłumaczyć dwa teksty na niemiecki a kompletnie sobie z nim nie radzę :( Jest tu jakaś dobra dusza, która mogłaby mi to przetlumaczyć? Będę wdzięczna

Gość viviennee
Czy praca jest najważniejszą rzeczą w życiu człowieka? Moim zdaniem jest wiele rzeczy ważniejszych od pracy, są to: miłość, przyjaźń, rodzina. Jednakże praca to bardzo ważny element w naszym świecie. Gdy na coś nie zapracujemy- po prostu tego nie otrzymamy. Każdy zdaje sobie sprawę, że tylko dobra praca zapewni mu godne życie, bez przesadnych oszczędności. Umożliwi korzystania z uroków naszego pięknego świata a nawet rozwój (można za nie kupić książki, bilety do kina czy teatry itp.)Dodatkowy argument stanowi fakt, że praca młodym ludziom pozwala usamodzielnić się, wejść w dorosłość,uzyskać tak upragnioną niezależność, finansową. Oto kolejny argument: z pracą powiązane są pieniądze, a jak wiadomo, w dzisiejszych czasach są one niezbędne do utrzymania się. Co prawda ludzie to takie istoty leniwe, ale wszyscy zdajemy sobie sprawę z tego, że aby żyć, musimy mieć za co się najeść, ogrzać, ubrać. Pozwoli nam na to tylko wytężona praca Poza tym praca powinna dawać nam satysfakcję, zadowolenie z siebie, a nawet przyjemność. Marzeniem wielu ludzi jest pomoc ubogim, skrzywdzonym przez życie .Ludziom takim najczęściej nie wystarczy pocieszenie, potrzebne są także pieniądze. A te, żeby móc ofiarować trzeba mieć. Komuś może się wydawać, że pieniądze i praca to nie wszystko i z całą pewnością się z nim zgadzam, ale w olbrzymim stopniu ułatwiają one życie. Na nich jest ono oparte.

Gość viviennee
Wiem, że długie ale to rozprawka :( Jeśli to napiszesz to jesteś wielka

Gość viviennee
Angelica ---> muszę wiedzieć, czy napiszesz bo czasu mam mało :(

Gość viviennee
Nie, na piątek ale muszę się tego jeszcze nauczyć 😭 Dasz radę dzisiaj to napisać?

Gość viviennee
super, a jednak są jeszcze dobrzy ludzie na świecie ;)

uwielbiam niemeicki więc takie ćwiczenia traktuję jak trening i możliwość własnego rozwoju i poszerzania słownictwa:D więc biorę sie za to :d

Ist die Arbeit die wichtigste Tätigkeit im Leben des Menschen? Meiner Meinung nach gibt es viele Sachen, die wichtiger als die Arbeit sind: das heißt die Liebe, die Freundschaft, die Familie. Allerdings ist die Arbeit mit der Sicherheit ein wichtiges Element unseres Lebens. Ohne Fleis kein Preis. Jedem ist es klar, dass nur eine gute Arbeit ein würdiges Leben garantiert , ohne überspannte Sparsamkeit. Nur eine gute Arbeit ermöglicht die Nutzung vom Lebensreiz und sogar die weitere Entwicklung ( man kann für das Geld neue Bücher, Kinotickets oder Theatertickets kaufen). Ein weiteres Argument dafür ist das Faktum: die Arbeit lässt jungen Leuten selbständig zu sein, lässt ins Erwachsensein zu kommen und eine ersehnte Finanzunabhängigkeit zu bekommen. Ein noch anderes Argument ist: das gute Geld ist mit der Arbeit verbunden und wie alle wissen, heutzutage ist es notwendig um sich unterhalten zu können. Zwar, sind die Leute sehr faul, aber machen wir uns allen klar, dass um überzulebem müssen wir essen, müssen wir uns wärmen und anziehen. Darauf erlaubt uns nur eine angestrengte Arbeit. Außerdem sollte uns unsere Arbeit eine Befreidigung geben und sogar das Vergnügen. Der Traum vieler Leute ist die Hilfe den Bedürftigen, vom Schicksal Benachteiligten. Diesen Leuten reicht leider nicht nur der Trost sondern auch die Sachhilfe. Um etwas zu schenken, muss man das besitzen. Jemad kann den Anschein haben, dass das liebe Geld nicht alles kann. Ich bin einverstanden,aber gleichzeitig glaube ich, dass es das Leben erleichtert. Darauf basiert es. Oto co stworzyłam:) Nie ręczę, że nie ma błędów, jestem trochę chora i mam gorączkę, więc trochę mózg mi przegrzało, ale myslę, że jest ok:)

Gość viviennee
Masz wielkie serce :) Dziękuję!!! 👄

Gość viviennee
Angelica a mogę jeszcze jedno zdanko? :P