Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bogdanka

Problem z L4 i ZUS-em

Polecane posty

Witam! Chciałam sie poradzić. JEstem w 11 tygodniu ciąży. Od kilku lat leczyłam się u ginekologa prywatnie. NA początku września byłam u niego na kontrolnej wizycie, z powodu wysokiego ciśnienia (160/100) dostałam natychmiastowe L4 do wczoraj (25.09). W międzyczasie zapisałam sie do normalnej poradni ze względu na badania itd. Zdecydowałam, że będę ciążę prowadzić \"głównie\" w poradni, konsultując wszystko z przywatnym lekarzem. Gin w poradni podtrzymał koniecznosć L4 i kazał mi przyjśc po następne w środę , dziś, bo on we wtorki nie przyjmuje. Dziś, o zgrozo, okazało się, że on sam jest na L4 od dziś do piątku, nie było żadnego innego gina w poradni i nie miałam do kogo iść po L4! Mój prywatny tez nie przyjmuej w środy. Babki w rejestracji kazały przyjść mi jutro do innego gina w poradni po to zwolnienie, stwierdziły, że nie powinno być problemu z wypisaniem go \"na dzień do tyłu\". MAm tylko nadzieję, że rzeczywiście tak będzie! Czy ktoś może mi powiedzieć, że rzeczywiście można tak zrobić z L4? Czy ZUS nie przyczepi się jeśli będę miała zwolnienia od różnych ginekologów? Ktoś orientuje się w tym? Bardzo proszę o pomoc!

Witam. Ja miałam podobny problem i wiem ze lekarz moze wypisać zwolnienie 3 dni do tyłu. Zycze powodzenia ;-)

mozna miec zwolnienie od innych ginekologów.zus na to nie patrzy. a co do zwolnienia wstecz to jesli lekarz nastepnego dnia nie wystawi jeszcze zwolnienia to nie bedzie problemu a jesli wystawi to moze ma inny bloczek zwolnien i jakos ci wystawi wstecz. A najlepiej zadzwon do tego lekarza do ktorego chodzisz prywatnie i spytaj to on zostawi sobie wolny druk zwolnien i pózniej Ci wypisze.

Hej! Nie przejmuj się. Dla zusu nie ma znaczenia, że zwolnienia są od róznych lekarzy. I racja - zwolnienie może być wystawione z data 3 dni wstecz.

Bardzo dziękuję za taką szybką i konkretną reakcję! JEstem juz spokojniejsza, serdeczne dzięki!

Gość guuuga
dziewczyny maja racje, ja tez musialam raz wziasc od innego lekarza:)