Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malami1010

Do dziewczyn pracujacych na sun flower

Polecane posty

Gość malami1010

Drogie Laseczki, własnie jestem w trakcie zakupow na stronie sun flower. Nie bardzo sie orientuje, czy dobrze robie wiec o wszystkim Wam napisze, liczac tym samym na cenne wskazówki. Wiem juz na pewno, ze chce zakupc: - zel jednofazowy clear 30g -zel french ecru 7g -zel jednof. kryształek lub kruszony lód 7g===> KTÓRY LEPSZY??? -zel mleczny róz 7g -pedzelek 4 -płatki 500szt -klej z pedzelkim 7,5g -odtłuszczasz 400ml i na tym moja pewnosc sie konczy[kwiatuszek], prosze Was zebyscie rzuciły okiem i powiedziały czy to sensowny zestaw i na ile mniej wiecej moze mi on wystarczyc??? a teraz jeszcze kilka pytan! -jaki pedzelek jest mi jeszcze niezbedny do pracy na zelach? -czy potrzebne mi sa sciereczki do przemywania zelu, skoro kupie płatki? -uwaga-trudne wyrazy- PRIMER-wyrównuje płytke?, TIP BLENDER- a to do czego???, NAIL PREP-??? co to kurde jest i czy w ogóle tego potrzebuje? - do czego ewentualnie potrzebny mi jest aceton- czy tylko do sciagania tipsów? - czy potrzebne mi sa szczypce do zwezania tipsów, na jakiej zasadzie w ogóle działają? - no i najwazniejsze- jakie tipsy wybrac? czy polecice jakies inne, dobra ale tansze niz te z SF?? a jezeli nie to które beda na poczatek najlepsze? duzo tego, wiem, ale po prostu nie chce wyrzucic kasy w błoto, dlatego o wszystko wole dokladnie wypytac! A i jeszcze jedno, prosze wszystkie manicurzystki o to by nie wypowiadały sie na temat moich umiejetnosci, by nie wysyłaly mnie na kursy itp, bo takie komentarze po prostu mnie irytuja! Jestem po pierwszym roku szkoły kosmetycznej, wiem jakie sa choroby paznokci, dłoni... kursu co prawda nie mam, ale to tylko dlatego ze szkola jeszcze go nie zorganizowała, ma byc dopiero za kilka miesiecy, a mnie po prostu szkoda czasu... zreszta co ja sie Wam bede tłumaczyła, same wiecie najlepiej jak to jest, w koncu nie jedna bawi sie w paznokcie bez kursu!!! Pozdrawiam wszystkie odwazne i szczere dziewczynki i licze na pomoc!!!!

Gość Lilitha
Po pierwsze to NAS STYLISTKI irytuje jak ktoś komuś robi krzywdę i psuje opinie na temat przedłużania i stylizacji paznokci... Po drugie nie chcesz tracić czasu, czy kasy? Po trzecie mam nadzieję, że tylko sobie zrobisz krzywdę... Pędzelek nr 4 lub 6 wystarczy, Primer i Nail Prep to mniej więcej to samo i zwiększają one przyczepność materiału, tip blender zmiękcza tipsa, co pomaga w zrównywaniu progu, aceton rozpuszcza tipsa i akryl, szczypce sobie daruj, bez ściereczek się obejdziesz, kup na początek tipsy elastan najlepiej clear, bo nie trzeba dużych umiejętności, żeby je opracować. Pilniki banan i prosty o ziarnistości 100/180, blok polerski i polecam kruszony lód, ale to kwestia gustu. Jeśli potrzebujesz jakiejś rady to pisz na maila...

Gość Lilitha
Po pierwsze to NAS STYLISTKI irytuje jak ktoś komuś robi krzywdę i psuje opinie na temat przedłużania i stylizacji paznokci... Po drugie nie chcesz tracić czasu, czy kasy? Po trzecie mam nadzieję, że tylko sobie zrobisz krzywdę... Pędzelek nr 4 lub 6 wystarczy, Primer i Nail Prep to mniej więcej to samo i zwiększają one przyczepność materiału, tip blender zmiękcza tipsa, co pomaga w zrównywaniu progu, aceton rozpuszcza tipsa i akryl, szczypce sobie daruj, bez ściereczek się obejdziesz, kup na początek tipsy elastan najlepiej clear, bo nie trzeba dużych umiejętności, żeby je opracować. Pilniki banan i prosty o ziarnistości 100/180, blok polerski i polecam kruszony lód, ale to kwestia gustu. Jeśli potrzebujesz jakiejś rady to pisz na maila...

Gość malami1010
Droga Lilitho, dziekuje za rade i pomoc-miło z Twojej strony! Co do krzywdy, która mam sobie wyrzadzic, to uwierz mi bede ostrozna, a co do straty czegokolwiek, to nie chodzi o kase, w własnie o czas! Lubie bawic sie paznokciami, nie mam zamiaru pracowac w zawodzie stylistki, ale chyba mam prawo realizowac własne hobby! Zauwazyłam, ze tu na forum bardzo czesto jedziecie po dziewczynach, ktore maja ochote rozpocząc przygode z pazurkami, zupełnie tego nie rozumiem!!! My Was o cos pytamy, a Wy jak na hura atakujecie! Ale tak jest chyba nasza polska natura, po prostu boimy sie konkurencji i tego ze ktos moze byc w czyms lepszy, dlatego chcemy to zniszczyc, zanim jeszce cokolwiek sie zacznie! NIE GENERALIZUJE oczywiscie, bo widziałam tez mnostwo rad od zyczliwych dziewczat, jestem nawet zaskoczona taka ich iloscia, ale mimo to zdarzaja sie ciagle "mądre" rady doswiadczonych stylistek! To na prawde zbedne, a poza tym kto im daje prawo do pouczania? moim zdaniem kazdy ma swoj rozum i sam powinien ocenic swoje umiejetnosci, zanim ruszy na ''podbój rynku'', jezeli w ogole ma takie ambicje... a jezeli chodzi o psucie renomy i zdania na temat zawodowych stylistek, to wybacz, ale to tez argumenty wyssane z palca! Jezeli jestes dobra w tym co robisz, to nie oszukujmy sie, ale zadna podwórkowa stylistka nie jest w stanie Ci zagrozic!

Gość Lilitha
Wszystko dobrze dopóki tylko sobie robisz paznokcie, ale zrozum, że dziewczyny chcą na tym zarobic, bo widzą w tym łatwa kasę...Wczoraj była u mnie pani, której ktoś robił odnowę zestawem z TESCO i wziął za to 15 zł...

no tak , to jest zenada..... ale na glupote nie ma lekarstwa!!! Moim zdaniem winne sa obie strony, pseudostylistki, bo kreca jak moga, i pseudoklientki, bo inaczej nie da sie nazwac kobiet, które oddaja swoje dłoni dziewczynom bez doswiadczenia i kwalifikacji! Z reszta zostawmy juz ten temat, bo szkoda zdrowia! Pozdrawiam serdecznie!!!

no tak , to jest zenada..... ale na glupote nie ma lekarstwa!!! Moim zdaniem winne sa obie strony, pseudostylistki, bo kreca jak moga, i pseudoklientki, bo inaczej nie da sie nazwac kobiet, które oddaja swoje dłoni dziewczynom bez doswiadczenia i kwalifikacji! Z reszta zostawmy juz ten temat, bo szkoda zdrowia! Pozdrawiam serdecznie!!!

Gość paauliska
a moim zdaniem to brednie czemu mam nie robic paznokci komus tylko dlatego bo nei mam kursu robie paznokcie juz 2 rok i mam duzo stałych klientek i wszystkei sa bardzo zadowolone pracuje tylko na dobrych firmach takich jak sun flowet nail design i innych tego typu paznokcie robie duzo taniej niz w salonie i dlatego tez mam duzo klientek i wiem z wlasnego doswiadczenia ze w niektorych salonach stylistki z kursem robia gorzej niz np ja !!!! a kurs zrobie ale jeszce nei teraz bo mam 17 lat i nie uzbieralam jeszcze takiej kwoty a z urzedu tez jeszce nei moge bo mam szkole ! a kurs po co mi teraz i tak w salonie bym jeszce pracowac nei mogla a nei oklamujmy sie kurs dobra sprawa ale napewno nei tania a pamietajmy ze to tylko papier. a co do robienia krzywdy to akurat sie zgadzam ze poczatkujacy ktorzy nei potrafia robic jeszce niech nie robia komus a juz napewno nei za kase

Gość mamusia_uziemiona
Ja interesuje się tematem na razie tylko z ciekawości i chocby dlatego że na razie nie mam szans na to żeby iść do salonu i spedzic tam godzinke czy dwie bo musialabym zabrac ze sobą 2 dzieci ............ wiec niech ktoś zaspokoi moją ciekawość i powie mi co to jest kryształek i kruszonyh lód, czym się różnia od zwykłych żeli ???

Gość paauliska
już ci wyjaśniam kruszony lód zawiera drobinki ktore po nalożeniu blyszczą.Moim zdaniem oba żele nie roznią sie od siebie kryształek ma poprostu mniejsze drobinki i daje troche inny efekt błyszczenia. Osobiscie bardzo polecam oba ale jak bym miała wybrac wybrala bym krysztalek , delikatniejszy :) pozdrawiam

Gość Lilitha
Paauliska, m. in. dlatego powinnaś iść na kurs (kosztuje 250 zł w SF), żeby wiedzieć, że Nail Design to nie jest dobra firma i ich żele zawierają substancje szkodliwe dla zdrowia...Akurat tego na kursie byś się dowiedziała. I jeśli uważasz, że kurs to tylko papier to baaaaaaardzo Ci gratuluję wiedzy na temat paznokci. I w związku z tym na większość kursów przyjmują osoby pełnoletnie.

Gość paauliska
wiec masz zle wiadomosci bo akurat moja przyjaciółka robi kursy w ilawie i nie jest wcale pelnoletnia i byłam razem z nia a wczesniej razem z inna kolezanka na kursach bo potrzebny był im ktos do zrobienia paznokci i wyobraz sobnie ze wiem na czym polegaja kursy i jak one wygladaja !!! Ja nie wypowiadam sie na jakis temat o ktorym nie mam pojecia !!! I jak cofniesz sie do moich wczesniejszych wypowiedzi to zobaczysz ze nie jestem przeciwko kursom bo sama planuje sobie kurs zrobic ale narzie do niczego mi nie jst potrzebny. nie pracuje u nikogo ani narazie nie otwieram salonu. A uwazam ze najwazniejsze jest doswiadczenie i umiejetnosci bo znam stylistki ktore w salonie robia naprawde tragiczne paznokcie i wiem ze nie tylko ja sie spotkalam z takimi przypadkiami i co z tego ze pani w salonie ma papier jak nie umie robic paznokci !! a co do ceny kursu to skoro jest taki tani to nie pogniewam sie na jakies namiary na ten kurs mozesz mi na meila wyslac paauliska@wp.pl poniewaz ja nie spotkalam sie jeszcze z taka cena za PEŁNE kursy kolezanka po znizce placila teraz 1300 zl !!! a tansze kursy przewaznie odbywaja sie w warszawie a uwierz nie kazdy ma mozliwosc tam pojechac i zrobic sobie takie drogie dla niektorych kursy. ja jestem samoukiem juz kilka dobrych lat robie paznokcie mam stałe klientki i coraz to wiecej nowych i od samego poczatku robie na zelach nail design i jestem z nich bardzo zadowolona od dłuzszego czasu pracuje rowniez na sun flower i obie firmy sa naprawde trwale i dobre. Proponowala bym ci samej najpierw przetestowac jakas firme a potem wypowiadac sie na jej temat. napewno i w jednej i w drugiej firmie jak i kazdej innej znajda sie slabe punkty jak jakis produkt lub cena ale tak jest wszedzie ale akurat zele obu firm sa bardzo dobre robie nimi ciagle testowalam takze inne zele i nie mialam nigdy na te zazalen od nikogo !!!! zresztya sama na sobie testuje produkty wiec wiem jak co funkcjonuje !!I lepiej wypowiadaj sie na tematy o ktorych naprawde masz pojecie. A stylistki z salonow poprostu denerwuja sie bo traca klientki ale czemu klientka ma nie isc do mnei jesli ma tak samo dobrze wykonana prace a do tego taniej i w dogodnych warunkach

Gość paauliska
a jak powrocic do twojej wczesniejszej wypowiedzi co do primera i nail prep to poczytaj sobie troche jeszce na ten temat bo jest znaczna roznica nail prep naklada sie na paznokcia odrazu po przygotowaniu plytki paznokcia na caly paznokiec bo go odtluszcza a primera nie nakladamy odrazu tylko na paznokiec po żel lub akryl a nie na calosc i tipsa bo wiekszosc primerow takze bezkwasowych spowodowala by pekanie tipsa oczywiscie sa takze primery ktore mozna nalozyc na calosc i na paznokiec i na tipsa. a proponuje zebys sprobowala wlac primer do fiolki np po brokacie i zostawic na kilka dni to zobaczysz jak wypali plastik. A tak jak ty powiedziałas mozna by powiedziec ze tip blender i line out to to samo a przeciez to tez nie prawda!!

Gość paauliska
przypomniała mi sie bardzo ciekawa sytuacja ! była u mnei ostatnio klientka i powiedziała ze w salonie pani odmowila jej zrobienia paznokci bo cytuje: szkoda jej czasu. poniewaz: paznokcie sa obgryzione i odrazu odpadna. Otorz nawet baardzo krotkie paznokcie a dobrze zrobione napewno nie odpadna sama mam krotka plytke wystarczy zel kamuflaz i mozna stworzyc cuda !!! rozumiem zeby odmowic gdyby paznokcie byly chore lub cos w tym stylu ale nie poprostu byly od lat obgryzane i plytka byla bardzo krotka ale wystarczylo obciecie kieszonki poniewaz aktualnie nie mialam tipsow z krotka kieszonka ale nawet jak ktos czyta pisma dla profesjonalistow wie ze tips z duza kieszonka mozna obciac ostroznie cazkami. Dziewczyna bardzo chciała paznokcie na slub robila je 4 dni wcezsniej i po tym co powiedziala jej ta "profrsjonalistka " sie wystraszyła ze jej nei wytrzymaja !!! otorz pisala do mnie dzisiaj i paznokcie nadal jej sie trzymaja a minely juz 2 tyg od slubu nie dlugo chce sie tylko umowic na uzupelnienie:)

Gość Lilitha
Gdybyś potrafiła czytać to wiedziałabyś, co napisałam wcześniej. I szkoda mi czasu na gadanie z kimś, kto i tak tego nie zrozumie. Bycie na kursie z kimś jako modelka to nie to samo co być na kursie jako kursantka. I rozumiem, że jeśli się czegoś nie rozumie to wzbudza to agresję. Jakoś nie czuję potrzeby dyskusji z 17-letnią "stylistką".

Gość Paauliska
Tak bo po prostu boli cie że ktoś bez kursu i ktoś młodszy od ciebie może dobrze robić paznokcie i coś o tym wiedzieć!!

Gość gardze allegrowymi tipsiarami
"no tak , to jest zenada..... ale na glupote nie ma lekarstwa!!! Moim zdaniem winne sa obie strony, pseudostylistki, bo kreca jak moga, i pseudoklientki, bo inaczej nie da sie nazwac kobiet, które oddaja swoje dłoni dziewczynom bez doswiadczenia i kwalifikacji! Z reszta zostawmy juz ten temat, bo szkoda zdrowia! " nic dodac nic ujac :)

Gość paauliska
tylko ze ja zamawiam na stronkach np. www.sunflower.com.pl a nie NIE SPRAWDZONE rzeczy z allegro!!! i robie juz kilka lat wiec o doswiadczeniu nie mówmy Staje murem za dziewczynami mlodymi robiacymi w domu oczywiscie nie odrazu komus !!!!

Gość IzuniaM

Gość głupota
nie mozna patrzec na wszystko z jednego punktu widzenia. Ja osobiscie zakladam paznokcie od 5 lat i kursu zadnego nie mam. Przez pierwszy rok gdy sie uczylam zakładałam kolezankom (ktore dobrowolnie za darmo przychodzily do mnie i ja zaznaczalam ze sie ucze. Dzisiejsze kursy (moja kolezanka skonczyla taki tydzien temu) trwaja 2 dni w grupach po 15 osob. Czy teraz powiecie mi ze taka osoba jest profesjonalistka bo ma certyfikat? I zakłada paznokcie lepiej ode mnie????? G..... prawda....

Gość paauliska
no i ja sie z tym w pełni zgadzam !!! ale musze cie poprawic bo zalezy gdzie i jakie kursy robisz bo sa kursy normalnie indywidualne i trwaja w zaleznsci od tego jaki maja program. A także kursy w grupach. I choc czasem mozna sie dowiedziec czegos nowego i ciekawego to nie znaczy ze pani z papierkiem robi super dobrze. Bo papier o niczym jeszcze nie swiadczy !

Gość wspollokatorka.......
paulinka, a ile bierzesz za tipsy??

Gość paauliska
na samym poczatku robienia brałam 30 zł a teraz biore 35. nie musze opłacac nic tak jak w salonie wie mi to starcza

Cześć dziewczyny Mam do Was pytanie dotyczące budujących żeli sunflower. Zamierzam kupić albo \"galaretkę róż\", albo \"żel budujący gęsty 2\". Może któraś z Was pracowałą, lub pracuje na jednym z tych żeli? Jeżeli tak, to który jest lepszy i czy galaretka zostawia różowy kolor na paznokciu, czy bardzo go widać? Chodzi mi o to, czy jak zrobię sobie wzorek np kolorowym żelem, to czy galare nie zmieni jego koloru. Zgóry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam cieplutko

Gość paauliska
galaretka jest dobra na spodnia warstwę nadaje paznokciom lany naturalny wygląd nie stosowałam jej na kolorowe żele ale na białym żelu prawdopodobnie będzie ja widać. Jeśli nie masz problemu ze paznokcie po zakończeniu nie maja ładnego różowego koloru tylko są szare to proponuje ci przeźroczysty żel tylko że nie wiem czy wiesz że te żele sa budujące wce najlepiej nie używasz tylko ich samych ale w połączeniu z innymi. wiec możesz kupić galaretkę na spodnia warstwę a wzorek zalewać żelem bezbarwnym. A co do przeźroczystego to akurat ten jest gesty i łatwo się go nakłada

Gość głupota
oj to malutko bierzesz... ja to biore 70 za porcelane 60 za zel 50 za akryl dodatkowo biore za kamienie kwiaty suszone itp ;)

Gość paauliska
na czym polegaja paznokcie robione porcelana??

Gość paauliska
a co do ceny mieszkam w nie wielkim miasteczku i u nas robienie paznokci jest dosc popularne i do tego sa dwa salony paznokci. Gdybym robiła za wieksza cene odrazu to nie miała bym tyle klientek

Gość glupota
masz mase porcelanowa ;)

Gość paauliska
no widzialam taka mase na alegro ale kolorowa. Ja sie łaczy z czyms i robi kolorowe ozdoby ?? cale paznokcie tez sie nia wykonuje??