Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaaawiedzionaaaa

Pedagogika! Pytania!

Polecane posty

Gość Zaaawiedzionaaaa

Sluchajcie mam duzo do was pytan ! odnosnie Pedagogiki.. udalam sie na studia pedagogiczne wczesnoszkone i przedszkolne.. dostalam plan zajec i chcialam sie dowiedziec odnosnie wykladow co tam bedzie itd. a wiec: pedagogika pracy. podstawy socjologi Biomedyczne podstawy rozwoju Podstawy komunikacji pedagogicznej Pedagogika ogólna Historia myśli pedagogicznej Wprowadzenie do studiowania Wychowanie fizyczne (tutaj jestem ciekawa co bede robic? ) Psychologia ogólna Historia filozofii Prosze odpowiedzcie bo jestem bardzo ciekawa!! Caluje was mocno buziak :* i czekam na odpowiedzi

Gość Zaaawiedzionaaaa
halo ?:( czekam..

Gość Zaaawiedzionaaaa
a mozesz mi wyjasnic co sie tam robi i w ogole..? bylabym wdzieczna.. no wlasnie ja jestem na 1 roku i sie troszke boje:) a jestem na wsp w Łodzi :)

Gość Zaaawiedzionaaaa
up..

Pedagogika pracy -nie miałam tego przedmiotu ale zajęcia pozwolą studentom poznać zagadnienia związane z doradztwem zawodowym, poradnictwem dotyczącym pracowników, pracodawców. Trochę o wychowaniu, ukierunkowywaniu młodzieży. Podstawy socjologi - pojęcie socjologii, rodzaje, klasyfikacje. Mi się na zajęciach nudziło:) Biomedyczne podstawy rozwoju - praktycznie rzecz biorąc biologia. Będziesz sie uczyła o witaminach, anatomii człowieka, układzie hormonalnym, kostnym, mięsniowym. O zmysłach, układzie rozrodczym i etapach rozwoju człowieka (prenatalny etc.) Podstawy komunikacji pedagogicznej - różne zagadnienia edukacji dzięki której nauczyciel komunikuje sie z uczniami. To przyda się w przyszłosci np zeby wykryc czy uczen ma jakies problemy, albo kłamie (nauka czytania między słowami) Pedagogika ogólna - pojęcie, rodzaje, metody, klasyfikacja. Mnóstwo treści którą trzeba będzie zapamiętać bo może się przydać na dalszych etapach studiów. Historia myśli pedagogicznej - u mnie to historia wychowania. Dzieje nauczania i opieki pedagogicznej od starozytnosci do czasów współczesnych. Historia, przemiany, reformy... Wychowanie fizyczne - to co w liceum ;) Stroje gimnastyczne i na boisko. Uczelnia zadba o kondycje fizyczna studentow Psychologia ogólna- wszystko od historii psychologii w polsce i na swiecie do jej rodzajów, pojęć, aspektów, koncepcji m.in. humanistyczna behawioralna, poznawcza oraz wiedza o twórcach psychologii i koncepcji np freud i jego ego ;) Historia filozofii - będziesz sie uczyła o wszystkich filozowach i ich myslach filozoficznych na tematy zwiazane z religia wiara moralnoscia i bogiem. jak chcesz to przesle Ci na maila 2 tomy filozofii tatarkiewicza. to najczesciej wykorzystywana ksiazka na zajeciach :)

Gość Zaaawiedzionaaaa
no prosze odpowiedzcie..... :(

Gość wspomnienia onirycze
przecież dostałaś wyczerpującą odpowiedź!

Gość Zaaawiedzionaaaa
dziekuje bardzo za odpowiedzi.. a slucchaj moze bysmy wymienily sie numerami gg? bo mam do ciebie jeszcze mnostwo pytan a nie chce tutaj bo wolno chodzi mi komp.. mozesz przeslac mi swoj numer na moja poczte?