Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dumna z naturalnego

a ja jestem dumna ze rodzilam naturalnie!

Polecane posty

Gość dumna z naturalnego

I wcale nie boje sie tego powiedziec! Mam juz dosc gadania ze cc i naturalny kosztuja kobiete tyle samo wysilku! Gowno prawda! Jestem dumna bo urodzilam o wlasnych silach, bo JA to zrobilam a nie ktos za mnie! Mam prawo byc dumna! Nie chodzi o to ze potepiam cc bo czasem trzeba Chodzi o to ze gdybym miala cc zalowalabym i czula sie zle ze nie moglam sie wykazac i ze nie urodzilam dziecka wlasnego tylko mi je wyjeli. Nie chce nikogo obrazac - wierzcie mi- ale czy ten wysilek podczas porodu mozna porownac do tego co dzieje sie po cc? raczej nie... Nas tez boli po porodzie naturalnym i to pewnie bardziej. Poza tym my meczymy sie w trakcie a Wy tylko lezycie i czekacie.

Jasne, jasne.... Ja rodziłam przez cc po 20h prob urodzenia naturalnie. No, ale przecież nie mogę być z siebie dumna, prawda? Bo ostatecznie naturalnie nie urodziłam. Zastanów się, dziewczyno, co piszesz i nie obrażaj kobiet, które po wielu godzinach porodu naturalnego musiały miec cesarki.

Gość nie są chude
no no kochana. ja pierwsze dziecko rodziłam naturalnie-poszło szybko, choć miło nie było. Drugą miałam cesarkę i to dopiero był koszmar-więc jak będziesz miała porównanie to wtedy zapraszam. Poza tym ból po cesarce jest dużo większy niż po zwykłym porodzie-tak było u mnie i u wielu innych kobiet-m. in. dlatego po cesarce zostaje się dłużej w szpitalu

Gość racjonalistka
a po cc to nie boli?wstac nie mozesz z bolu, masz szwy i nawet kichnac nie mozesz czy smiac sie, ale ciesz sie bo jestes lepsza, tylko to cesarki maja nadal waziutkie pochwy a nie ty....

Gość a mnie smieszysz z ta duma

jesne ja nie moge byc dumna ze nie rodziłam naturalnie bo miałam cc po 10h wysiłku i to moja wina ze mam niewsółmiernosc nie obrazaj kobiet które musza miec cesrake bo bół po jest straszny i nic nie jestes sama w stanie zrobic czxekasz az ci pomoga podac dziecko, przewinac i kurcze umyc sie

Gość beznadzieja....
wapie ze tylko cesarki :-o i chyba nie znasz sie na poloznictwie ja rodzilam sn nie bylam cieta i nie bylam szyta jestem caly czas taka sama, ciagler uzywam tych samych tamponow jedyne co sie zmienilo ze szybciej sie nawilzam co jest dla mnie plusem, bo przed ciaza tak nie bylo moja kolezanka rodzila 3x i za kazdym razem byla szyta, po 3 porodzie lekarz tak ja zszyl ze zartowali z mezem ze przezywali drugie rozdziewiczanie wiec jak widac po sn mozna nadal byc waziutkim! i co ty na to??? :-D

Gość Chinka Czikuczikulinka...2
która może rodzi naturalnie która chce ma cc a dziecko takie samo do kochania,ubierania i karmienia

Gość alaaaaaaaaaaaaa
hehhhh a powiedz mi kto tym sie chwali?????????? jak widze kolezanke ktora urodzila ani jedna nie chwali sie tym ze urodzila nat!!! zadna nawet nie wspomniala!!! chwal sie chwal ale nie masz czymmm

Gość ahaaaaaaaaa
aczyli ja mialam od razu cc bo dziecko siezle ulozylo- to wg wasjestem do niczego i nie mam prawa byc dumna tak jak te co rodzily sn, bo nawt przed cc sie nie meczyllam i nie staralam urodzic - macie racje jestescie lepsze bo zanim was pokroili to probowalyscie buhahahahaaaaaaaaaaa

Gość kWiAtEkmalutki
dziewczyny chyba zle zrozumialyscie autorke nie chodzilo o to ze kobiety po cc sa gordze od innych :-o wszystkie juestesmy tak samo cenione :)

Nikt nikomu nie może zabronić bycia dumnym z tego, że dał radę samemu urodzić dziecko. Wysiłek jest ogromny. Sama będę z siebie dumna, jak się uda, tak samo jak byłabym dumna gdybym wjechała na rowerze na Śnieżkę. No ale... Moja mama urodziła 3 dzieci naturalnie i 1przez CC - i mówi, że cesarki najgorszemu wrogowi nie życzy! Ja jej wierzę, i w życiu nie powiem, że CC to jakieś ułatwienie. Mama po cesarce może być z siebie nie mniej dumna, niż ta która urodziła SN.

sorry ale to jest zalosne... niby piszecie ze nie ma prawa byc dumna bu urodzila naturalnie.. a potem same sie licytujecie i podkreslacie ze jestescie dumne bo po iles tam godzin wysilku rodzilyscie i dopiero cc... zenada zaprzeczacie same sobie.. niby sie nie zgadzacie z autorka i jestescie oburzonie a same walnelyscie hierarchie waznosci... czyli- wg Was top lista: 1 najbardziej dumna mama co urodzila sn (i tu im dluzej tym ma prawo byc bardziej dumna)\\ 2. poyem rodzila kilkanascie godzin ale w koncu rozwiazanie- cc 3. malo dumne moga byc te co od razu mialy cc ze wskazac med 4 a te cochcialy cc to juz wogole do domu - one matkami niech sie nie smianazywac itd pojebane to jest

Gość powiem tak
porod silami natury boli bardzooooooooo w trakcie po szycie jezeli kobieta byla nacieta porod cc nie boli wogole w trakcie za to po bola szwy tyle

Gość doktor Basen
co za prostaczka założyła ten topik?

Gość taka jak TY.......

Infantylne masz autorko podejście do życia...A co innego może być jak koniec ciąży?? Poród. I jak ktos ci by nie pozwolił zrobić cesarki, to i tak byś urodziła normalnie,,i nie ma czym tu sie szczycić.