Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emlployeeoftheyear

Pracodawca na rozmowie kwalifikacyjnej przez tel...

Polecane posty

Gość emlployeeoftheyear

..zapytal mnie, czy mam rodzine i dzieci? Mial do tego prawo? Czy wg Was to juz sugeruje, ze nie ma zamiaru zatrudniac kogos, kto juz ma rodzine?

rozmowa kwalifikacyjna przez telefon?? do czego to doszlo. ja dziś byłam na takiej normalnej rozmowie twarza w twarz

Gość emlployeeoftheyear
Tzn to byla taka rozmowa wstepna, bo cv bardzo go zainteresowalo. Poniewaz mieszkam na drugim koncu Polski, nie chcial mnie fatygowac do firmy, zanim nie dowie sie czegos blizej o mnie.

Zagraniczni pytają przez telefon. Mnie pytali czy zamierzam przeprowadzić się do UK z rodziną. Spokojnie odpowiedziałam, że mam tylko męża i to nie będzie żaden kłopot. W Polsce nie mają prawa pytać o rodzinę. Ale jeśli mieszkamy w Polsce i chcemy wyemigrowac do UK czy innego kraju moim zdaniem takie pytania są zasadne, ponieważ pracodawca musi wiedzieć czy organizuje mieszkanie czy sam sobie poradzisz. Ile osób ze sobą przywozisz, etc... Ja bym się nie przejęła takim pytaniem.

Gość emlployeeoftheyear
To byl pracodawca z Polski. Nie rozumiem, o co mu chodzilo.

Może własnie o tą przeprowadzkę. Jednak praca daleko od domu zmienia zupełnie życie. Może był ciekawy jakie rozwiązanie obmyśliłeś. Ja bym sie nie martwiła. Odległość trochę uzasadnia to pytanie, mimo, że teoretycznie nie powinien.

Nie ma prawa. Na takie pytanie odpowada się: \"nie mam obowiązku udzielać takich informacji.\". Zeby było grzecznie warto dodać, że ani Twoi bliscy, ani rodzina nie mają wpływu na jakość Twojej pracy itp. Tu masz napisane jak to reguluje prawo: http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,73343,1950681.html Warto wiedzieć takie rzeczy, przeczytajcie dziewczyny i powiedzcie innym.

po wklejeniu linka w post wrzuć enter, powinno być ok :)

Gość employeeoftheyear
Dzieki :) Postudiuje, przyda sie. Moze faktycznie on sie "martwil" co zrobie z rodzina? Tak daleko od domu..