Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rega

testy psychologiczna dla kierowcow???

Polecane posty

Gość rega

witam:) mam takie pytania... czy ktos wie na czym polegaja testy psychologiczna dla kierowcow kategorii c+e... co one ze tak powiem okreslaja i sprawdzaja?

Gość upikupik
kiedyś na praktykach robiłam takie testy kierowcom i motorniczym. Różnie to bywa, ale w "naszym" zakładzie najpierw były testy na aparacikach- BANAŁ- np. aparat Piórkowskiego, masz na górze rząd światełek a na dole rząd przycisków i masz naciskać przycisk pod swiatełkiem, które się zapali. Potem był jeszcze jeden podobny aparat, musiałeś naciskać przycisk znajdujący się na skrzyżowaniu dwóch lampek (panel wyglądał jak tabliczka mnożenia trochę). A potem był stereometr, patrzysz w okienko i musisz ustawić jeden pręcik na tej samej linii co dwa inne. Jak jesteś dalekowidzem to bez okularów nie dasz rady ;) Potem była ciemnia, też proste a kierowcy nie wiadomo czemu się stresują. CIemnia bada m.in. czy nie masz kurzej slepoty. A potem testy pisemne, czyli test Ravena i dwa inne. O teście Ravena na pewno coś znajdziesz w sieci. Nie wszystko pamiętam bo to było ładnych parę lat temu. WIem jednak że w niektórych zakładach robi się tylko testy an aparacikach i "olewa" sprawę. Zależy jak ci się trafi.

Gość upikupik
żaden z tych testów nie bada twojej osobowości. Przede wszystkim refleks i spostrzegawczość. Test Ravena jest niby na inteligencję, ale tak naprawdę to bada tylko malutki wycinek.

Gość rega
dzieki wielkie upikupik:)... rozumiem ze studiowalas psychologie? mialabym do ciebie prosbe: moglabys podac mi swojego maila bo mialabym jeszcze kilka pytan na ktore mysla moglabys mi udzielic odpowiedzi:D pozdrawiam