Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szilaaaa

ile idzie paczka priorytetem?

Polecane posty

Gość szilaaaa

wysylana z innego miasta?

Gość vabik na goździki
dzień, a max 2 dni

Gość szilaaaa
bo kupilam cos na allegro, w poniedzialek wplacilam pieniadze plus koszt przesylki priorytetowej i do tej pory nic nie przyszlo do tego sprzedawca sie nie odzywa:o

Poza tym nie powiedziane, że sprzedawca zaraz poleciał na poczte wysłać. Czasem wysyłają po 2-5 dniach albo i dlużej. Sama wysyłam co kilka dni jak zbierze się więcej. Nie latam dzień w dzień.

Gość szilaaaa
wplacalam na konto w banku przelewem

Gość szilaaaa
dziwny jest tylko ten brak kontaktu, napisalam juz dwa maila a sprzedawca zero odzewu.

jak przez kilka dni nie będziesz mogła się skontaktować z nim (tzn nie odpisuje na maile i nie odbiera tel, smsy raczej się \"nie liczą\" - większość sprzedawców zresztą zaznacza to na aukcjach) to pisz do allegro żeby się oni z nim skontaktowali bo ciebie olewa nie wystawiaj od razu negatywa!

Gość szilaaaa
A jak to jest, bo jestem poczatkujaca i to w zasadzie pierwsza moja transakcja, jesli nie otrzymam towaru czy allegro zwroci mi koszty?

nie zwróci. zresztą - szczerze - nie wiem dokładnie, czy przy kwocie chyba powyżej 50zł jakoś inaczej to rozwiązują. ogólnie jest tak, ze ty masz dowód wpłaty, allegro daje ci potwierdzenie że kupiłaś na wiążącej aukcji i możesz iść do sądu i zaskarżyć sprzedawcę.. kpina prawda :o dlatego wolę kupować za pobraniem..

a skąd wiesz co przyjdzie w paczce za pobraniem ? ;) Tak naprawde nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. Na szczęście w większości sprzedawcą zależy na długotrwałym handlu i dobrej opinii bardziej niż na głupim przekręcie na pare setek.