Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szklana deska

wprowadzanie pokarmow 5 m dziecko

Polecane posty

dzis moja corka pierwszy raz zjadla marchewke, zastanawiam sie ile razy dziennie podac jej marchewke i w jakich ilosciach dodam ze corcia caly czas jest na piersi.. czy posilek z marchewki ma zastapic jedno karmienie piersia? jak Wy dziewczyny robilyscie?

Nie czesciej niz raz dziennie marchew, ja z marchwia przesadzilam i dizecko wygladało jalby żółtaczke miała od karotenu...i lekarka mnie opieprzyła. Piers dawaj na żądania, bo marchew to jedzonko, a dziecko moze chciec pic. Ja po pierwszych sloiczkowych jedzonkach podawalam zawsze piers na dojedzenie lub napicie sie. Ale 5 miesiecznemu dziecku mozesz juz dawac inne słoiczki niz marchew, jakies owocki np jabłko, warzywka, np dynia i po jakims mies pierwsze zupki. Moja lubiła bardzo mix jabłko+marchew. Do dzisiaj to je, a ma 11 mies.

Gość co to takiego
a na 4 miesiec co najpier moge podac moaja mala konczy za 5 dni 4 miesiace i nie wiem co jej dac na pierwsze danie

Aha, polecam tez kaszke NESTLE na wodzie np bananową. Na wodzie, poniewaz karmisz piersia, to lepiej niz wprowadzac mleka modyfikowanego. Ale kaszka jest sycąca i dziecko bedzie lepiej spac.

Maluszkowi 4 miesiecznemu dałabym najpierw jabłuszko :) Ja tak zrobiłam. Moja miała problem z niedowaga i juz jak miala 5 mies lekarka kazala mi zupki dawac, ale jak dziecko ma wage ok to zupki ok 6 mies.

Gość co to takiego
waga jest ok mala wazy ponad 7 kg,kupilam zupke jerzynowa ale nie wiem czy podac.

Gość i nie da sobie
no właśnie. małym maluchom jak widzę daje się jedzonko w postaci papek, musów itd. mam koleżankę co dziecku do 1 roku dawała tylko mleko!!!!!! bo kretynka bała się ,że dziecko za małe na marchew, zupki ze słoiczka i wszystko wogóle. mleko samo biedne piło nawet lekarz nie mógł jej przetłumaczyć.

co takiego - moim zdaniem, choc ekspertem nie jestem, 4 miesiecznemu bobasowi zupka na poczatek to za szybko, bo tam jest mix warzyw i: 1) dziecko moze byc na ktores uczulone i potem nie bedziesz wiedziala co uczuliło, lepiej zaczac od słoiczkow jednoskładnikowych 2) to sa dla dziecka nowe smaki i na dodatek zolądek nie jest do takiego jedzenia przyzwyczajony i moze zareagowac kolką... Dlatego lepiej jakies prostsze skladniki i powoli. Co tydzien jeden nowy skladnik (choc ja bylam niecierpliwa i co 4 dni wprowadzalam)

Ja zaczelam sama robic zupki i zrezygnowalam ze sloiczkow jak mała miał 7 miesiecy, teraz tylko deserki niektore kupuje , takie jakich sama nie zrobie np mus bananowo-ananasowy itp Jak mała miała 10 mies zaczela jesc juz prawie jak my tylko mniej przypraw.