Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pstryk pstryk

może sie któraś uspokoi

Polecane posty

Gość pstryk pstryk

sluchajcie akurat ostatnio sobie troszke poczytalam na ten temat i ogolnie chodzi mi o to zebyscie sie dziewczynki nie martwiły ze np 3 dni czy nawet tydzien po stosunku (jakiegoś feralnego,gdzie mogło sie coś przydarzyć) możecie miec objawy ciąży jak wymioty,ból zoładka, zgaga,nudności-to sie zaczyna dopiero koło 6-8 tygodnia ciąży, a to że macie takie "objawy" może być wynikiem czegoś takiego że "pewne problemy które nie daja nam spokoju, sa na tyle przerażające, że wypiera je sie ze świadomości,ale w zastępstwie pojawiają sie właśnie "objawy pod postacią somatyczną"..czyli takie które sobie wmawiamy mimo wszystko. W moim przypadku akurat było tak,ze bardzo bardzo sie bałam ze jestem w ciąży,to wrecz było chore-chudłam,bolała mnie głowa,mogłam spać cały dzień, mdłości,zmiana nastroju..no niczym objawy ciąży ,a tak na racjonalne myślenie szans na ciąże nie było. A tylko poczytałam troszkę takich artykułów gdzie zaczęłam zauważać, uświadamiać ze sobie wmawiam wszystkie objawy..nagle wszystko wróciło do normy.

Gość anee
dobrze mówisz:)

Gość pstryk pstryk
powaznie radze sie zapoznac z czymś takim jak "somatyczne objawy" które często sa przejawem nerwicy..ja w nią prawie popadłam,ale na szczęście wszystko sie skończyło ok

Gość niuniakkkkk
czy może to ktoś jeszcze skomentowac? potwierdzic/zaprzeczyć owej wypowiedzi?

Gość ooo kuurddke
Tak,to prawda. Objawów nie ma po kilku dniach, pojawiają sie od ok 6 tygodnia

Gość Aneczka90
potwierdzam! :)

Gość kiszona kapusta z marchewką
prawda. Miałam tak po każdym stosunku. Najzabawniejsze, że my chcieliśmy mieć dziecko, a ja po 2-3 dniach miałam pewność, że już jestem w ciąży, bo przecież miałam nudności, bóle głowy, wzmożony apetyt itd. :D Wmawianie sobie i tyle :)

pstryk pstryk --> to są objawy PSYCHOSOMATYCZNE, czyli objawy somatyczne psychogenne :)

Gość nowe pytanko
popieram Was w 100%!nie można biec do apteki po każdym stosunku i płakać bo okres spóźnia się 5 minut....z tego co czytam na rożnych forach ( ach, ten język polski:))ludzie albo tak sami siebie casem popędzają w paranoję, albo są tak tępi, bo spali na biologii!Powiedzcie sami, jak można zajść w ciążę przez pieszczoty, albo dzień przed miesiączką?oki, rozumiem,że wyjątki się zdarzają,ale nielicznym,. A zawsze trzeba myśleć,że szklanka jest do połowy pełna a nie pusta.

Gość nowe pytanko
no a ja też teraz staram się nie nakręcać iczekam na okres, który mam mieć za jakieś 10 dni, jak się pojawi to lipa...ale nie doszukuję się nie wiadomo jakich bjawów, po co na siebie bat ukręcać i potem się rozczarować.... pomyślcie nad tym pozdrawiam

Gość Grooszek
a ja mam małe pytanko... od którego tyg. ciąży zaczyna się zaokrąglać brzuszek??