Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dooooooodka

jest tu ktos uczulony na farbe do wlosow?

Polecane posty

Gość dooooooodka

jesli tak to jak sie wam zaczelo? moja matka farbowala sie odkad pamietam czyli conajmniej z 16 lat, od pol roku ma uczulenie (platami schodzi jej skora z glowy, ma tez nieestetyczne, krawe rany, na calym ciele drobne plamki ktore sie luszcza...). ja farbuje sie od mniej wiecej 4 lat ale pierwsze 2 to byly jakies tam pasemka, naturalne farby itd, wiec mniej wiecej od 2 stosuje normalne farby, ale tez b rzadko, raz na 2-3 miesiace a czasmi dluzej- czasami poszypywalo mnie w 1 miejscu (1cmx1cm) przy nalozeniu farby ale po zmyciu mijalo. dzisiaj troche mnie zaczelo swedziec wlasie w tym miejscu (farbowalam sie w lipcu), kazalam matce zobaczyc i mowi ze to cos podobego do tego co jej sie robi... chce isc z tym do dermatologa ale chcialabym sie dowedzec czy wy macie cos podobnego. jesli nie bede mogla farbowac wlosow to sie zalamie bo moj naturalmny moim zdaniem mi nie pasuje ;/

Gość Asiaak
Koniecznie idź do dermatologa, a co do farbowania to porozmawiaj z fryzjerem, bo jeśli nie będzie nakładał farby od skóry głowy, to chyba nic Ci nie grozi i poszukaj fryzjera który używa farb dl allergików - Farouk, ja mam właśnie tymi farbami koloryzowane włosy i one są bardzo delikatne dla skóry i rzadko uczulają bo nie mają amoniaku.