Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wer bin ich

Artyści samobójcy - proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Wer bin ich

Witam wybrałam temat prezentacji maturalnej ,,Artyści - samobójcy w dziejach polskiej literatury. Zaprezentuj tragizm biografii wybranych autorów i wskaż jego ślady w ich twórzości '' Proszę o pomoc w znalezieniu odpowiedniej literatury . Bardzo proszę.

Gość o bosheee
Najpierw powiedz jacy artyści cię interesują. Ja bym polecał Witkacego - bardzo ciekawa postać.

Gość Teżcoś
Popieram Kulaj. Dlaczego wybierasz temat, o którym niewiele wiesz?

Gość Wer bin ich
Ok dzięki ;D A poza Witkacym ? Szukam czegoś co będzie najlepiej pasowało do tematu .

Gość Wer bin ich
Po rozmowach z polonistką wyszło na ten temat.

Gość hemingway
i jan potocki (zastrzelił się), Kosiński,

Gość Teżcoś
A nie lepiej samodzielnie wybrać temat, zamiast decydować się na to, co podsuwa polonistka. To tylko moje zdanie, ale jeśli to Cię nie będzie ciekawiło, to będziesz miała problemy z tą pracą. Niepotrzebnie stracisz dużo, tak cennego teraz, czasu.

Gość Wer bin ich
Wiecie w tym roku tematy są naprawdę niezbyt fajne i ten był najlepszy ...ja poprostu tylko szukam literatury a z pracą sobie poradzę. Dziękuję Wam za pomoc.

heheeh, i teraz wykaz slady ich tragedii w tworczosci. powodzenia. kanal niezly, bo malo tego jest w kanonie lektur wiec musisz sporo nadgonic, zeby prezentacja miala rece i nogi. konspekt tez. powodzenia.

Gość Wer bin ich
BARDZO BARDZO DZIEKUJE

Gość kobieta w czasie okresu
Książeczkę do nabożeństwa.

Gość pogieło was do cna
Co tu robi Nahacz? Przecież to nie był żaden artysta tylko zwykły śmieć. Żul, narkoman, skinhead. Jedyne co zrobił pożytecznego w życiu to samobójstwo.

Gość kobieta w czasie okresu
...żul, narkoman, skinhead... - pojebany podobnie jak większość artystów.

Gość wanka wstanka
to ten durny vangogh, nie tylko ucho sobie oberznal, a malowal obrazy ze kiblu bym nie powiesil, a te barany daja za nie miliony

Gość Pani Polonistka z renomowanego
LO. Oto moja lista artystów-samobójców: WITKACY - malarz, rysownik i fotografik, dramaturg i powieściopisarz, filozof, teoretyk i krytyk sztuki; członek pierwszej polskiej grupy awangardowej FORMIŚCI, twórca "Szewców" i "Nienasycenia" STACHURA - polski poeta, pisarz, pieśniarz i wędrowiec (outsider), autor "Siekerezady" i "Wszystko jest poezją" WOJACZEK - kolejny "poeta przeklęty", bohater kultowego filmu Lecha Majewskiego, napisał "Inną bajkę" oraz "Którego nie było" CZAPA - pisarz, happener, filozof, teolog, grafficiarz, raper i teoretyk sztuki, znany alterglobalista i działacz antywojenny, autor "Srania w banie" i "Pierdolenia w podniebienie" NAHACZ - polski pisarz i scenarzysta, twórca "Osiem cztery" "Bociana i Loli" oraz "Bombla".