Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaczuchowata

policzylam za tlumaczenie strony 25 zl a gosc mi mowi ze stawka to 6-7zl

Polecane posty

tlumaczenie strony, 1800 znakow jedna teksty prasowe ja mowie ze biore 25zl od strony a on i na to ,ze z tego co wie to stawki to 6.7zl za godzine przegiecie troche

Gość no przegiecie totalne
Nie dawaj mu tego tlumaczenia ...

dokladnie. z reszta to Ty decydujesz o stawce a on jelsi Cie zatrudnia gofdzi sie na nia. nie schodz z ceny. a jrlsi facetowi to nie odpowiada t zamknij mu drzwi i do widzenia.

no jaka bzdura w ogole moze nie jestem tlumaczem przysieglym ale to kupa tekstu a ja znam sie na stawkach mniej wiecej pracuje w biurze tlumaczen

Gość ja mam meza..

Gość ja 2 lata temu
za strone placilam 30 zl....wiec nie wiem, gdzie on slyszal o tym 6-7 zl

Gość ja 2 lata temu
a czy to jest tlumaczenie przesiegle,czy zwylke??

Znam tą branżę,więc mówię - 32 zł to cena standardowa za tłuamczenie (popularny jezyk, np. angielski) za strone 1800 znaków. Poniżej to cena dumpingowa, która psuje rynek. Tak na przyszłość - nie wołaj 25 zł bo psujesz rynek, którego też jesteś uczestnikiem. Taka praca jest po prostu warta więcej, to po pierwsze, po drugie stawki ustala się przed przyjęciem zlecenia i nie negocujue się już później. Po trzecie, nie oddaje się komuś tłuamczenia póki nie zapłaci.

nie wierzę, że pracujesz w biurze tłuamczeń i jesteś na tyle nierozgarnięta, żeby dać sobie wmówić stawkę jaką zaproponował Ci ten zleceniodawca. Tłumacze są zazwyczaj dosyć bystrzy.

Autorka nie dała sobie niczego wmówić. Po prostu podzieliła się tym, na jakiego ograniczonego człowieka trafiła. Nie musisz Jej ubliżać. :( 🌼

Gość a dziś już była o tym mowa
ile bierze tlumacz za strone tlumaczenia z ang na polski????? 12:01 Haneczka83 12:07 Szlachcianka Zalezy co tlumaczy. 12:07 meaaa 20-30 zł 12:08 Haneczka83 artykuly prasowe 12:09 tłumacze nie licza na strony tylko na znaki, większośc za 1 strone uważa 1800 znaków ze spacjami 12:30 3 do 4. tlumacz przysiegly na stawke 23,- od strony, gdzie za strone uwaza sie 25 wierszy, a za wiersz - 45 znakow za ekspresowe tlumaczenie (od reki) nalicza sie 50% za odpis lub poswiadczenie tlumaczenia - polowa stawki za tlumaczenie strony 12:32 a ty myslisz że ona bedzie chciała tłumaczenie przysięgłe jakiegoś artykułu prasowego??... czytajcie ludzie ze zrozumieniem bo potem jakies głupoty wypisujecie... 12:34 3 do 4. czytaj tez ze zrozumieniem: podalam stawki , by autorka sie zorientowala, ile bedzie chciala to sobie zazyczy 12:37 ale podałaś stawki do tłumaczeń przysięgłych... a widziłas kogos kto by tłmaczyła artykuł prasowy jako tłumaczenie przysięgłe ze wszytskimi pieczatkami itd?? 12:41 3 do 4. chcesz sie klocic? z upodobania? ok jesli strona tlumaczenia od tlumacza przysieglego kosztuje 23zl, odejmijmy polowe jako zaswiadczenie tlumaczenia , mamy do skasowania 23 - 11,50 = 11,50 ach, jakie trudne to myslenie! dobrze, ze nie boli

jeśli ktoś nie pracuje w tej branży to przecież google nie boli i można wejść na kilka stron agencji tłuamczeniowych, czy prywatnych tłuamczy, nawet na allegro są stawki, to można łatwo sprawdzić.