Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

24

samobojstwo

Polecane posty

Gość tronk
cichy wieczor a co jest takie dolujace w zyciu?

Gość cichy wieczór
bezcelowość

tronk, ja ci odpowiem, jesli pozwolisz, bo wszystko przemija i to w cale nie w przyjemny sposob, a my i tak nieublaganie dazymy do smierci

Gość tronk
jak bezcelowosc? jak przemija? jest teraz i trzeba znalesc w tej chwili szczescie a to co nas czeka bardzo zalezy od nas

Gość cichy wieczór
każdy cel jest "sztuczny".nakręcamy sie wewnetrznie żeby żyć-takie biologiczne oszustwo dla żywego organizmu aby dalej trwał.

nie cichy, bywaly takie momenty w moim zyciu, kiedy zylam, dla rodziny, bo (niestety) juz wiem, jak by ich zabolalo gdybym odeszla

Gość cichy wieczór
nie ma sie co oszukiwąć życie ani sensu ani celu nie ma.ja nie bedę przed samym sobą udawł,ze jest inaczej.

Gość cichy wieczór
24 czyli Ty żyjesz dla nich,a oni dla Ciebie-z całym szacunkiem,ale nie sądzisz,ze to śmieszne?

wiekszosc z nas bardziej zyje dla innych, niz samych siebie. i jest w tym cos z biologii cichego

Gość tronk
zastanowcie sie nad ludzmi w obecnosci ktorych jest wam dobrze i pomyslcie ilu ludziom wy dajecie takie chwile

Gość cichy wieczór
trwać dla kogoś ,bo on trwa dla mnie-i co ma z tego wynikać?

cichy wieczór-- a jaka masz gwarancję że po samobojstwie bedzie Ci lżej?? Niestety jest odwrotnie- duszy jest wtenczas baardzo ciężko, i nic nie moze zrobic poniewaz nie potrafi sobie pomoc a to jest bardzo męczące dośwaidczenie i to sie nazywa piekło, potem nastepuje dlug karmiczny w nastepnym wcieleniu. Więc to do niczego nie prowadzi TRZEBA ŻYĆ !!

Gość cichy wieczór
każdy czlowiek całe życie jest sam i nigdy tego nie zmieni.jest bóg lub nicość i on.nie ma wspólnoty i nigdy nie było-to tylko taka "sztuczka".

bo ja samobojstwo zostawiam sobie jako wyjscie ostateczne, i to jest smieszne, ze mysle sobie, ze jak nie bede mogla udzwignac wiecej to zawsze moge z soba skonczyc i za kazdym razem (prawie), powstrzymoje mnie mysl o mojej mamie we lzach, bo widzialam ja juz taka zbyt wiele razy, zbyt wiele razy z mojej winy

Gość tronk
przyjemnosc szczescie realizacja mozna tez zyc tylko dla siebie olac wszystkich i poprostu robic sobie dobrze tak nie liczac sie z konsekwencjami sa rozne sposoby na zycie

ziarnko, trzeba wierzyc w to \"cos\" po smierci, zeby miec takie obawy

Gość elle24
Troche to dolujące, ktoś kiedyś wymyślil że trzeba mieć cel i widzieć sens i tak się przyjeło.I teraz te osoby co nie mają celu i nie widzą sensu się denerwują że są jakieś nienormalne.Jak sie trafia cel to nie widać sensu, jak powraca sens to się gubi cel ,jakby nie mozna było tak poprostu bez celu i bez sensu o tak zwyczajnie jak ja to sobie teraz tu pisze własnie:-)

Gość cichy wieczór
tonk -jednym slowem jak wszyscy obecnie chcesz być bydlakiem i nie liczyć sie z innymi?

Gość cichy wieczór
a ja sobie lekko od tak zwyczjnie chcę popelnic samobójstwo,ale jakoś mi nie wychodzi. elle wierzysz w to co napisałaś?

Gość tronk
nie!!! ja znalazlem cel taki prawdziwy ale to moj cel!!! a kazdy powinien znalesc sposob na zycie ktory mu odpowiada

nie zebym cie chciala do czegos popychac cichy, ale dlaczego ci nie wychodzi, widzisz i ciebie cos powstrzymuje.

Gość cichy wieczór
tronk-co to znaczy powinien.a jak ktos nie chce bo nie wierzy w żaden cel?

Gość cichy wieczór
odpowiedz jest banalna-boje sie bólu w chwili śmierci.

24---> no, cichy wieczór chyba w nic juz nie wierzy. Jak ktoś nie wierzy w to że może normalnie zyć to jak można wierzyc że tam bedzie dobrze. Najwpierw Tutaj trzeba wypełnic swoja misje by wszystko miało być tak jak byc powinno, - po kolei, inaczej samobojca wroci z powrotem na ziemie By odkupic znow swoja wine, ..zreszta a kto wie czy on wlasnie juz we wczesniejszym wcieleniu tego nie rozbił?

Gość elle24
Czy ja w to wierze?Gorzej ,ja tak żyje od 24 lat;-)Nie mając celu i nie widząc sensu,starając się żyć dla innych,choć powinnam dla siebie,podkradając czasem cele innych i starając się uwierzyć,że mają sens.

Gość cichy wieczór
a czym sie rózni wiara w Boga od wiary w nicość?Ja w nicość też nie wierzę bo mój brask też niczego nie zmienia-tak samo jak niczego nie zmienia moje istnienie.

wg mnie smierc nie boli, cichy, ale nich cie to do niczego nie popchnie

Gość tronk
to jezeli nie widzi sensu w swiecie którym zyje i uwaza ze to wszystko jest nie tak wszyscy robia zeczy bez sensu to moze postara znalesc sie ponad tym np dazyc do doskonalosci?!?!?!?!?