Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wymrażanie nadżerki-heelp

wymrażanie nadżerki-heelp!!

Polecane posty

Gość wymrażanie nadżerki-heelp

hej kochane!! mam to miec..czy ktoras z Was miala taki zabieg?? bardzo proosze powiedzcie- jak wyglada, co sie czuje czy boli jak przebiega- doslownie noo wszystko!! dodam ze ja np zdycham na fotelu jak babka wcisnie mi wziernik...nie moge wytrzymac z bolu... i jak to z tym jest???

Gość nopono
upup w jakim miescie?

Gość /muchabzyk/
hej ja tez mialam ten problem "wziernikowy"- zawsze sie balam, zaciskalam i wogole :/ a dodam ze przy takich zabiegach jak wymrazanie stosuje sie troche wiekszy wziernik niz przy standardowym badaniu, ale jakos dalam rade odprezylam sie ile dalam rade, pani doktor zalozyla wziernik i zaczął sie zabieg zabieg trwa w sumie z 10 minut- 2 serie po okolo 2 minuty, a w miedzyczasie przerwa, w ktorej nie ruszamy sie i po prostu czekamy az sie tam troche rozmrozi, sam zabieg jest troszke nieprzyjemny w dole brzucha czuje sie takie skurcze jak na poczatku okresu, ale pani doktor mowila ze nie wszystkie kobiety tak odczuwaja.. gorzej bylo ze mna po wszystkim :(jak tylko skonczylismy zabieg i zeszlam z fotela odrazu zakrecilo mi sie w glowie i zrobilo słabo ginekolozka polozyla mnie nawet na lezance z podniesionymi nogami bo prawie zemdlalam i dosc spora chwile odpoczywalam...ginekolozka powiedziala ze takie omdlenia zdarzaja sie dosc czesto- dlatego nie jedz sama na zabieg!wez kogos ze soba kto w razie czego sie toba zajmie i bedziesz spokojniejsza! inaczej mozesz po prostu zasłabnac na ulicy .. potem ubralam sie acha!! wazne wezcie ze soba podpaski!, a nie wkladki bo wkladki sa zwyczajnie niewystarczajace! a po zabiegu przez pierwsze dni leci dosłownie jak woda!! jest naprawde duzo tego plynu jak przyjechalm do domu od razu wzielam nospe i do łózka- bylam bardzo słaba i dopiero w domu zaczał naprawde bolec mnie mocno brzuch, na szczescie po tabletce mi zaraz przeszlo :) wiec nie bylo az tak tragicznie :) zaplacilam prywatnie 150 zł po zabiegu dostajesz recepte na globulki, zwykle dostaje sie zwolnienie lekarskie na jakies 2 dni- chyba ze poprosisz o wiecej Acha i na drugi i kilka dni po zabiegu lepiej sie oszczedzac, nie dzwigac, ubierac sie ciepło-ciepła bielizne i tak dalej. aaa no i jakies 4 do 6 tygodni - zakaz seksu!! ale da sie przezyc :) pozdrawiem pa (i jeszcze jedno - przed samym zabiegiem tez nalezy unikac seksu, ale dzien wczesniej jest jeszcze dozwolone)

Też przesłam zabieg wymrazania nadżerki. Odbył się on w czerwcu w Płocku. Mpoje odczucia podobne do poprzedniczki. Ja ból zaczęłam odczuwać jakieś 20 min po zabigu, jeszczw w gabinecie a potem w domu to była masakra. Ginekolg zalił bym wzięła Nurofen ultra forte i to rzeczywiście pomogło choć lekki ból i tak odczuwałam. Po zabiegu przez ok 2 może 3 tygodnie leciała ze mnie taka woda, było jej bardzo dużo. Jedna podpaska starczała może na 2 góra 3 godzinki.Woda ta przestała leciec gdy dostałam okresu. Pierwszy okres po wymrażaniu był dla mnie katorgą. Ja z reguły miałam raczej mało bolesne okresy a tamten był dość mocno bolesny. Co do sexu to ginekolog stwiertdził że sama będę wiedziła kiedy mogę do niego wrócić. On sam zalecił tygodniową przerwę. Na sex zdecydowaliśmy się raz, mniej więcej po tygodniu, może troszkę krócej. Z następnym razem czekaliśmy do kontroli, która odbyła się po 2 tygodniach o zabiegu. Wtedy już ginekolog stwierdził, że po nadżerce nie ma śladu i nie musimy rezygnować z sexu, jedynie nie możemy współżyć zbyt często (cały czas leciała jeszcze woda). Teraz w tym tygodniu czeka mnie kolejna kontrola i zobaczymy jakl wygląda ranka :-) Co do samego zabiegu trwał ok 30 min, ja miałam 3 strzały. Był dość drogi, zapłaciłam 380 złotych. Pozdrawiam