Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .NaStOlAtKa.

Kobiety ktore jako nastolatki używały podkładu, jaka macie teraz cere?

Polecane posty

Gość kakaalala
Mialam też bardzo długo wypryski na ramionach. W zasadzie pozbylam się ich dopiero dwa lata temu.

Gość kakaalala
Nie sądzę żebym potrafiła kupić podkład w jednej z tych drogerii ze sztucznym światłem. To jest zawsze problem. Ja muszę widzieć podkład na skórze w dziennym świetle. I uwaga, wystrzegajcie się podkładów z pomarańczowym odcieniem. Na bardzo wielu typach skóry wyglądają sztucznie. Czasami nawet coś co jest beżowe w opakowaniu, wygląda pomarańczowo na twarzy. U mnie jest tak, że celuję w beżowo-szare odcienie, które wyglądają totalnie nieatrakcyjnie w butelce, ale na mojej twarzy wyglądają idealnie w moim kolorycie.

Gość kakaalala
No i ja oczekuję od podkladu, żeby byl lekki mial wyraźnie płynną i cieńką konsystencję, ale równocześnie trochę pokrywał niedoskonałości (ja mam trochę piegów). No i musi być rozświetlający.

jak czujesz ze masz tlusta skore , po jakims czasie od nalozenia podkladu to przyloz sobie do niej chusteczke higieniczna ona wciagnie tluszcz:) a co do soku z marchiw herbaty z bratka drozdzy to niewiele pomoze tak samo jak nie jedzenie soli i slodyczy tez niewiele pomaga.... ja sobie postanowilam ze zime z pryszczami wytrzymam a jakos w marcu kwietniu wezme sobie antybiotyk zeby miec na lato ladna buzke:)

Ja uwazam, ze te z nas, ktore uzywaly podkladow jako nastolatki moga miec teraz nawet lepsza cere niz te ktore ich nie uzywaly. Nowoczesne podklady sa leciutkie i zawieraja filtry, ktore chronia skore :) Czasy sredniowiecza mamy juz za soba ;)

Gość kakaalala
No to też próbuję powiedzieć.

Ja używam Dream Matte Mousse Maybelline od kiedy pojawił sie w sprzedaży i nie mam żadnych problemów z cerą , jesli tylko odpowiednio dodatkowo ją nawilżę.Nawet zdarzyło mi się kilka razy nie zmyć makijażu na noc i moja skóra sie nie \"zbuntowała\":) a po innych podkładach budziłam sie z wypryskami.

Gość .NaStOlAtKa.
Bardzo mi pomogłyście naprawde :) Dziękuje :* Dotychczas nakładanie podkładu było dla mnie katastrofą bo miałam przed oczami siebie za pare lat całą w zmarszczkach.. Wiem że przesadzam ale to był wpłyt otoczenia. Mamy, babci.. Jednak ja wolalabym miec ładną buzie nawet bez podkładu ale czy to wogóle jest możliwe? .. :(

Niestety za duzo jest zanieczyszczen w srodowisku , szczegolnie jak mieszkasz w duzym miescie zeby nie uzywac kosmetyków.Z dwojga złego lepsze kosmetyki:)ale trzeba po prostu dawac tez skorze odpoczywac i bedzie ok

Gość kakaalala
I koniecznie starannie rozmalowywać się zaraz po przyjściu do domu. Żeby dać skórze oddychać. No a pójście spać w makijażu to już zbrodnia!!!

Gość pimpus22
Obserwujac kolezanki mam zupelnie inne zdanie. Te ktore sie tapetuja codziennie maja tragiczne cery, bo podklad zawsze przynajmniej minimalnie zapycha, poza tym podklad nie poprawia stanu cery, moze ja albo pogorszyc albo w ogole nie wplynac na nia. Teksty ze podklad pielegnuje sa smieszne.

Gość 36 latka
podklady postarzaja - mloda dziewczyna jak ma gladka cere nie odczuwa tego ale po trzydziestce wyglad skory dziewczyn nie uzywajacych podkaladow jest duzo lepszy niz tych z maska pelna zmarszczek- ja nawet na przyjecia wieczorowe nie uzywam- cera jest bez tego delikatniejsza i wyglada mlodo

Gość wariatkaowia
czitaaa antybiotyki lepiej wziąć w zimie, kiedy jest mało słońca - niektóre cery mogą być bardziej wrażliwe na słońce przy braniu antybiotuków mam 27 lat - podkładu używam od 15!!! rżnica jest taka, że moja siostra, która zawsze miała w d... ładny wygląd i nie używała podkładów teraz ma o wiele lepszą cerę ode mnie i wygląda o wiele ładniej -- nawet wtedy gdy nie ma podkładu, a ja z musu tak (bo trzeba przykryć pryszcze) kakaalala nie neguje tego że używanie podkładu może być czasem korzystne - np. w zimie. Ale z doświadczenia wiem, że przy skórze trądzikowej lepiej podkładu nie używać - doświadczyłam na sobie. Łatwo jest nam doradzać ludziomn taklim jak Ty, którzy nie mieli nigdy takich problemów. Podałam alternatywy podkładów, które nie wpływają niszcząco na skórę trądzikową. To też sprawdziłam!!! Bo niby skoro podkłady są takie super to dlaczego doradzasz zmywanie je zaraz po przyjściu do domu?? Chyba lepiej by skóra oddychała cały czas niż tylko kilka godzin??

chyba niektorzy maja problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Przeciez kakaalala pisala, ze miala problemy tradzikowe :o przyjemnego dnia :)

ale ja nie chce na zime ,bo bardziej zalezy mi na wygladzie latem, a jak wezme zima antybiotyk to do lata bede miala znowu fatalna cere, w zeszlym roku tak mialam , chce wziasc unidox bo mi pomogl,a on jest swiatlouczulajacy, wiec wtedy unikalabym slonca w tym marcu, bardzo mi zalezy na tym zeby latem moc chodzic bez pudru

Gość Taka jedna .
Nie musicie się maskować pudrem czy podkładem. Wystarczy, że będzie używać kremów itp. Np. under 20 czy no problem z dax cosmetics. Jeśli chodzi o korektor to polecam z oriflame. http://pl.oriflame.com/products/product-list.jhtml?prodCat=makeup&brandCat=ptmkconcealer ___________ Tak na marginesie to nie stosujcie samoopalaczy bo pielęgniarka w naszej szkole mówiła, że można sobie nim wypalić skórę. Moja koleżanka się smaruje i wygląda jak nie wiem kto! _________ Nie chce nikogo obrazić czy coś, ale chcę się wypowiedzieć :D _ Dziękuję, dobranoc. xD

Jako nastolatka uzywalam podkladu firmy Clarins (polecony przez wizazystke) i nie zniszczyl mi wcale cery mimo przestrog babci :) Ale jesli nie chcesz nakladac na twarz fluidu, to polecam sypkie podklady mineralne ktore pozwalaja skorze oddychac - np. L'Oreal, Revlon albo Bare Escentuals.

Gość santora
Ja używam podkładu już 40 lat teraz mam 55. Pamiętam jak to kiedyś wszyscy mnie straszyli że będe wyglądać potem staro i będe pozmarszczana jak stara babcia o takich osobach mówiło się pudernice.Teraz skonczyłam już 55 lat i jak spotykam koleżanki z tamtych czasów to nie mogą się nadziwić ze tak młodo wyglądam na 15 lat mniej, na dodatek pale. One nigdy się nie pudrowały a cery mają fatalne.

Ja też tak jak Santora, z tym, że w tej chwili nie palę. Ale podkład nie zniszczył mi wcale cery.