Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hortensja_

Czy żeby dostać się na studia trzeba mieć super oceny? ja mam średnią 4.2

Polecane posty

Gość Hortensja_

:)

Gość ja miałam 5.3 i się nie
dostałam. teraz zamiatam w ministerstwie edukacji

Gość Walker Texas Ranger

To nie ma nic do rzeczy. Ważne, żebyś miała WIEDZĘ (której pochodną mogą być oceny) z przedmiotów branych pod uwagę na Twoim kierunku, żebyś zdobyła dużo punktów na maturze. U mnie np. chcieli tylko świadectwo maturalne, czyli z % z matury, a tego z ocenami nawet nie pokazywałam bo nie chceili. Ja miałam 4,4 chyba, dostałam się na dzienne państwowe dokłądnie jak chciałam, chyba 4 osoby na miejsce były. I to razem z koleżankami ze średnią 5,5.

Gość jak zdawałaś starą maturę to
np. Na UJ na niektóre kierunki nie przyjmuja papierów ze srednia poniżej 4,5...

Gość oooooooooooojjjjjjjjjjj
jeżeli zdawałaś nową mature to średnia ocen się nie liczy

Jak ktoś chce się uczyć za nieduże pieniądze, a do tego z kadrą za którą musiałby zapłacić dwa razy więcej na innej uczelni typu UW, SGGW, sgh, to powinien sprawdzić WSPiRR. Dobry poziom, bo kadra ściągana z wcześniej wspomnianych uczelni ładnie w rankingu perspektywy stoją, mają ciekawe praktyczne kierunki (nie bibliotekoznastwo bez obrazy dla tego kierunku), płaci się jedynie 370 złotych miesięcznie tylko dojeżdżać trzeba

Gość iza 1983
to zależy na jaką chcesz iść uczelnię,medycyna,prawo...Może być ciężko a jakaś administracja,informatyka,turystyka...Spokojnie wystarczy.

Gość Samantaaa
Właśnie zerknęłam na ranking uczelni prywatnych i rzeczywiście WSPiRR, mieszcząca się Falentach jest na 5 miejscu. Kto chce się więcej dowiedzieć to niech wejdzie na stronkę: http://www.wspirr.edu.pl/ A odnośnie wysokich ocen to uczelnia przyjmuje wg. kolejności zgłoszeń !

Gość z naturalnych materiałów
Zależy na co. Na fizykę na polibudzie przyjmą każdego z pocałowaniem ręki :P

Nom, ja tez do wspirr dostałam się bez problemu i bez patrzenia na średnią ocen. Fakt, że szybko się uwinęłam ze zgłoszeniem na listę. Fajna szkoła, polecam :)

Gość Król Julian
Skoro tak szybko się dostałaś, bez względu na oceny, to czy w tej szkole jest porządny poziom? Czy po tych iluś latach nauki wychodzi się przygotowanym do dobrej pracy i czy można taką łatwo znaleźć??

Oceny się nie liczą, liczy się tylko MATURA :D "jakaś (...) informatyka (...) Spokojnie wystarczy." sobie wypraszam :p

Matura też się nie liczy, wystarczy że się zda. To zleży od uczelni. Jak ja szedłem na studia to brali wszystkich jak leci. I wcale nie jest to jakaś prywatna uczelnia, a uczelnia państwowa w średniej wielkości mieście. Chociaż np rok wcześniej było się tam podobno bardzo trudno dostać, a od mojego rocznika biorą tam jak leci. U nas na roku jeszcze tragedii jakiejś nie ma, ale o młodszych rocznikach wykładowcy otwarcie mówią że połowa to zwykłe debile.

No ale jeśli na jakąś uczelnię coś się liczy, to właśnie matura :P A poziom spada, bo każdy idzie na studia.

Gość samoh
słyszałem, że we WSPIRR przyjmują według kolejności zgłoszeń, jednak nie wiem, czy to takie dobre...

Gość Cojestgrane
Równie sprawiedliwe jak konkurs świadectw. W każdej szkole oceniają inaczej, na maturze można nie trafić w klucz i człowiek nieźle ogarnięty idzie na zaoczne. Ja bym szedł do tego WSPIRRu. Jakiś rozwój regionalny?

Gość PELE
Powiem szczerze, nie warto na siłę wybierać się na studia dzienne byle jakie, bo tam się dostałem. Mi nie udało się dostać na dzienną Gospodarkę Przestrzenną SGGW i nawet nie szukałem innej uczelni poza Warszawą. Zdecydowałem się na studia zaoczne( http://www.wspirr.edu.pl/ ) Duża część kadry pochodzi z SGGW, UW więc naprawdę na poziom nie ma co narzekać. Do tego organizacja szkoły jest ekstra. Rozmawiam ze znajomymi z różnych szkół (dużo większych) i tam jest jakiś horror! Co niektórzy powiedzą, że to mało istotne, ale myślenie zmienia się ekspresowo gdy trzeba coś konkretnego załatwić. Najlepsze z tego wszystkiego, że przez ten cały czas jak studiowałem, to pracowałem i teraz nie dość, że mam doświadczenie to jeszcze skończone studia. Można? Można:)