cheris 0 Napisano Wrzesień 29, 2007 Czesc dziewczynki ! Mam pytanie a wlasciwie wielka prosbe o odpowiedz. No wiec bralam Yasmin 11 miesiecy od 5 miesiecy lecialy mi strasznie wlosy poza tym zadnych innych dolegliwosci. Przy jednastym opakowaniu przy ok 7 tabletce zaczely mi dretwiec strasznie rece nogi i mam silne klucie w klatce piersiowej. Po kilku dniach postanowilam przerwac je zazywac. Wlasciwie dzis pierwszy dzien kiedy nie wzielam. W opakowaniu zostalo jeszcze 12 tabletek. Zastanawiam sie czy dobrze zrobilam moze sie wystraszylam za szybko. Moze powinnam dokonczyc te opakowanie?? Teraz moj organizm zwariuje. No i chyba wieksze ryzyko ze zajde w ciaze??? Prosze jaka jest Wasza opinia na ten temat z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość newage Napisano Wrzesień 29, 2007 http://macknop.act4trees.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meheret Napisano Wrzesień 30, 2007 jak nie bierzesz zadnych tabletek to ryzyko zajścia w ciążę oczywiście sie zwieksza. Osobiście zrezygnowałam z yasmin po 3 opakowaniu bo działały na mnie fatalnie, poproś lekarza o inne tbletki po których nie bedą wypadały ci włosy i nie będziesz czuła sie źle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cheris 0 Napisano Wrzesień 30, 2007 chodzi o to ze przerwalam tabletki w trakcie 11 opakowania i obawiam sie konsekwencji jakie one moga byc??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nomina 0 Napisano Wrzesień 30, 2007 Cheris, pomijając oczywiście możliwość jakichś zaburzeń, o których nie wiem - stawiałabym na rzecz banalną: Yasmin zawiera środek moczopędny, moczopędność powoduje większe oddawanie wody (częstsze bieganie do wc), a zatem pozbawianie się elektrolitów. Za Tobą trzy miesiące ciepłych dni, kiedy wody i tak bardziej ubywa z organizmu. Nie znam Twoich wyników, ale może po prostu nabawiłaś się niedoboru magnezu i/lub potasu (stąd drętwienia). Natomiast nie jest dobrze, że przerwałaś tak szybko bez przejścia na inne tabletki - i bez konsultacji z lekarzem. Tabletki wolno odstawić po 17. Inaczej grozi Ci rozchwianie hormonalne. Żeby zaś nie musieć brac leków, które tak źle na Ciebie działają (głównie kłucia), należałoby przejść chociaż na 1 cykl na inne, bez robienia przerwy. No ale to juz musztarda po obiedzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma tego na ulotce Napisano Wrzesień 30, 2007 ja wzielam 2 tabletki yasmin, bo wiecej organizm mi nie pozwolil. po paru minutach od wziecia tabletki cała twarz robila mi sie czerwona, az paliła. po wzieciu drugiej bylo gorzej, obudzialam sie w nocy i gdy wstalam i poszlam do toalety prawie zemdlalam. jednak z yasmin jest cos nie tak.... :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cheris 0 Napisano Październik 1, 2007 Dziekuje Wam serdecznie za wszelkie wypowiedzi, troszke sie zdolowalam ze moge miec zaburzenia hormolane wzielam tylko 9 tabletek z opakowania. A jesli chodzi o ciaze to czy prawdopodobienstwo zajscia w nia jest wieksze??? Oczywiscie odkad zaprzestalam je brac stosuje prezerwatywy. Nie moglam skonsultowac tej decyzji z lekarzem bo jestem za granica a tu lekarz zbagatelizowal moje dolegliwosci. Teraz jak dostane okres naturalny albo dwa zamierzam sprobowac novyette, no ale jak juz napisalas musztarda po obiedzie i przerwe juz zrobilam poprostu sie przestraszylam nie sadze ze to z braku Mg czy Fe bo odkad biore Yasmin regularnie biore i Magnez i Zelazo i inne pierwiastki, sama nie wiem przerazily mnie te silne klucia w klatce. Dzis jest 3 dzien jak nie biore Yasmin i (moze to dziala psychika) ale nie mam zadnych dolegliwosci i czuje sie jakbym odzyskala kontrole nad swoim cialem. Matrwia mnie jednak te zaburzenia hormonalne i ewentualna ciaza(na ktora nie jestem jeszcze gotowa) Dzieki jeszcze raz za odpowiedzi buziaczki i licze ze ktos moze cos jeszcze skrobnie buziaczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nomina 0 Napisano Październik 1, 2007 Ama_leta --> za to będziesz miała żylaki :D Cheris --> kiedy majstrujesz przy hormonach, to i ryzyko większe, bo organizm ma nienaturalne zachwiania hormonalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cheris 0 Napisano Październik 2, 2007 dzieki nomina widze ze znasz sie na rzeczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kinga22 Napisano Październik 3, 2007 jak nie współżyłas to nie masz sie czym marwić. pozatym zmien sobie tabletki jakzle na ciebie działaja. I mozliwe ze jak tera odłozyłas to mzessz miec krwawienie ja tak miałam jak odłozyłam po 4 tabletkach i dalej nie brałam pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nomina 0 Napisano Październik 3, 2007 Cheris, mam dobrego ginekologa :), który wszystko wyjaśnia i cierpliwie dobiera leki pod kątem wydolności mojego organizmu - a mam sporo problemów pozaginekologicznych, więc nie jest to takie ho-siup. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cheris 0 Napisano Październik 3, 2007 Wlasnie chodzio to ze wspolzyje regularnie tyle ze od dnia kiedy nie biore tabletek zabezpieczam sie prezerwatywa. A i po trzech dniach dostalam okres z odstawienia to chyba normalne. nomina ---> zazdroszcze takiego ginekologa ja zawsze mialam problem z tabletkami a ginekolog ja rzucalam nazwe tabletek a on ok niech beda te na takiej zasadzie. Teraz mysle o novynette probowalam juz wielu tabletek i najlepiej czulam sie po Yasmin dopiero przy 11 opakowaniu te klucia i dretwienia. A tak tozawsze mialam masakre po cilest microgynon logest regulon diane mdlosci zawroty glowy nie dalo sie zyc. Co myslisz o novyette?? Chcialabym wrocic do tabletek bo przyzwyczailam sie bez gumki i teraz lipa ciagly stres Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nomina 0 Napisano Październik 3, 2007 Cheris, ja Ci nie powiem, bo to kwestia indywidualnej reakcji organizmu. Na pewno nie ma sensu kombinować ze wszystkimi lekami. Jeśli jakiś z danej grupy Ci nie służył, to najpewniej pozostałe z tej grupy też Ci nie posłużą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach