Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada gada

Uratowała się i...

Polecane posty

Gość ada gada

Kochane, szukam dziewczyn/kobiet, które przeszły poważne tarapaty - chorobę swoją alo kogoś bliskiego, wypadek, ine zagrożenie życia, dół finansowy, albo jakieś inne mega poważne problemy. I iedy w nich tkwiły powiedziały sobie: jak z tego wyjdę, to... Mając na myśli jakieś zadośćuczynienie Panu Bogu/losowi\'Opatrzności za uratowanie. I w rewanżu za szcesliwy koniec własnych problemów zrobiły coś dobrego, pzytecznego, pieknego, niezwykłego dla innych. Znacie kogoś takiego? Tylko poważne oferty - opowiem w prywatnym mailu o co chodzi. Pozdrawiam, miłego sobotniego wieczoru,

Gość ...ja przezylam
wiesz co? jak sie jest w takiej sytuacji to niektorzy ludzie wlasnie robia wiele dobrego dla innych po to, zeby z powrotem moc uwierzyc w ludzi, zeby nie stracic nadziei i moc sie oszukiwac, ze na swiecie nie zyja sami egoisci ...ale na pocieszenie napisze Ci, ze to mija i potem juz sie nie jest takim frajerem..

Gość ada gada
PS Modelowy przyklad: znana alpinistka ledwo uchodzi z życiem pod szczytm wielkiej góry i w zamian za to zapisuje się jako dawca do przeszczepu i zosaje dawcą! Kiss

Gość ada gada
Frajer? Nie wiem, czy to dobre słowo. Ewentualnie naiwność pasuje lepiej. ale wolę wierzyć w te dobre strony natury. Że są silniejsze.

Gość ...ja przezylam
i powiem ci, ze np.na depresje to czesto pomaga to, ze sie komus pomoze, wlasnie z powodu wymienionego wyzej, bo watpie czy da sie byc takim bezinteresownym altruista i predzej czy pozniej nie zwariowac od tego

Gość ada gada
Ale wiesz, to może być tylko jden zryw, jakiś czyn jednorazowy. żeby poczuć, że rachunki są rozliczone. Może wtedy coś się w człowieku zmienia i jednak zostaje to na dłużej.

Gość ...ja przezylam
na jakie dluzej?? a wiesz jakie to jest wypalajace i czasochlonne takie bycie altruista? 😠 wg mnie to nie bycie świnia wśród ludzi nalezy juz uznać za szaleństwo, bo w końcu "tak się gra, jak przeciwnik pozwala" a ktos za to [bycie altruista]placi i nie jest to "pan, pani, wszyscy" tylko jedna osoba, ktora sama na siebie naklada taki ciężar

Gość ada gada
Cos w tym jest. ale przestań, nie mów tak, bo wypali mi się entuzjazm. Mnie wciąz mentalnie kręcą takie akty szlachetne, czy jak tam sobie je nazwiesz - nawet frajerskie, ale jednak z serca. Falt, jesli po roku ten ktoś dalej zachowuje się, jak reszta beznadziejnych egoistów - to juz feler układu z losem.

Gość ...ja przezylam
piszac o nie byciu świnią mialam na mśli to, że niestety ludzie sa z reguly egoistami i trzeba postepowac jak oni, zeby przetrwac

Gość ...ja przezylam
poza tym napisze Ci cos: nikogo z reguly drugi czlowiek nie obchodzi... bedac w tarapatach nie uslyszysz dobrego slowa i 99%ludzi bedzie udawac, ze nie widzi Twojego cierpienia albo w duchu będą radzi, ze ktos ma gorzej taka podla ludzka natura

Gość brzmi jak temat
na artykuł do gazety;)

Gość ada gada
Bingo! A znasz potencjalną Bohaterkę?