Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agattie

Córka Foremniak pali papierosy

Polecane posty

Gość Agattie

Małgorzata Foremniak przedstawiła światu swoją 16-letnią córkę. Przyznać trzeba, że Ola jest bardzo podobna do swojej mamy. Łączy je coś jeszcze poza urodą - nałóg. Obie palą papierosy. I to razem! Na pokazie mody Ola niejednokrotnie znikała w kąciku dla palaczy, czasem razem z mamą, która jednak nie dała się sfotografować Super Expressowi z papierosem, w odróżnieniu od córki. Oczywiście rozumiemy, że nastolatki często palą po kryjomu papierosy, żeby spróbować owocu zakazanego i żeby uchodzić za doroślejsze, ale wspólne chodzenie mamy z nieletnią córką na "dymka" to chyba lekka przesada. http://www.pudelek.pl/artykul/3637/corka_foremniak_pali_papierosy/ Co za idiotki! Aż żal dupę ściska jak się to czyta. Co to za matka, skoro toleruje palenie u nieletniej córki i jeszcze razem z nią marnuje sobie zdrowie? Głupie śmierdzielki. Ta nieletnia smarkula może nie wiedzieć dokładnie jakim syfem są papierosy, ale matka powinna wiedzieć i przestrzec córkę przed popełnianiem swoich błędów. Jak widać Foremniak to żadna matka!

Gość Marisol
Oto przykłady niektórych tylko substancji występujących w dymie tytoniowym: Aceton - rozpuszczalnik, składnik farb i lakierów. Amoniak - stosowany w chłodnictwie, składnik nawozów mineralnych. Arsen - stosowany także jako popularna trutka na szczury i inne gryzonie. Benzopiren - związek o właściwościach rakotwórczych, wykorzystywany w przemyśle chemicznym. Butan - gaz pędny, używany do wyrobu benzyny. Chlorek winylu - związek używany np. do produkcji plastiku. Posiada właściwości rakotwórcze. Ciała smołowate - są odpowiedzialne za powstawanie nowotworów złośliwych u człowieka. Cyjanowodór - kwas pruski, gaz używany przez hitlerowców w komorach gazowych do masowego ludobójstwa. DDT - insektycyd polichorowy. Dibenzoakrydyna - używana przy produkcji barwników. Posiada właściwości rakotwórcze. Dimetylonitrozoamina - związek wykorzystywany w przemyśle chemicznym. Fenole - niszczą rzęski nabłonka wyściełającego oskrzela. Rzęski te oczyszczają wdychane przez człowieka powietrze i chronią drogi oddechowe przed przenikaniem przez ich ściany substancji i związków chemicznych oraz mikroorganizmów, np. wirusów. Formaldehyd - związek stosowany m.in. do konserwacji preparatów biologicznych, np. żab. Kadm - silnie trujący metal o właściwościach rakotwórczych. Metanol - silne trujący związek chemiczny, używany do produkcji benzyn silnikowych. Naftyloamina - wchodzi w skład barwników, używanych w przemyśle drukarskim. Posiada właściwości rakotwórcze. Nikotyna - działa obkurczająco na ściany naczyń kwionośnych (w tym także naczyń wieńcowych zaopatrujących serce), zwiększa ciśnienie krwi, jest odpowiedzialna za niefizjologiczne przyspieszenie akcji serca oraz zaburzenia rytmu serca, a także wpływa negatywnie na gen p53, który powstrzymuje niekontrolowany rozwój komórek, czyli powstawanie nowotworów. Piren - związek używany w syntezie organicznej. Polon - radioaktywny pierwiastek, odkryty przez naszą rodaczkę Marię Skłodowską-Curie. Posiada właściwości rakotwórcze. Tlenek węgla (czad, CO) - zmniejszając zawartość tlenu we krwi, w znaczny sposób utrudnia pracę serca i dotarcie tlenu do różnych części i narządów organizmu człowieka. Jest to związek będący bezpośrednią przyczyną śmierci wielu osób w czasie pożarów. Toluidyna - stosowana w syntezie chemicznej. Posiada właściwości rakotwórcze. Uretan - związek o właściwościach rakotwórczych.

a przepraszam czemu to Ciebie tak boli i co do chuja Cie to obchodzi ? ? :O

Gość Agattie
Bo jest mi przykro, gdy widzę jak ludzie świadomie odbierają sobie zdrowie i urodę, a w wielu przypadkach także życie. Czy warto stracić to wszystko dla zaciągania się dymem? Poza tym matki powinny dawać dobry przykład swoim dzieciom. Takie kobiety jak Foremniak nie powinny być matkami.

Gość no pytammm
Agattie wez ty wypierdlaj bo zaraz ja cie czegos pozbede :o jak mnie draznia tacy ludzie :o

Gość latwo oceniac innych
przynajmniej spedza czas z corka!

Gość Agattie
:-/ Nie rozumiem co się dzieje na tym świecie. Macie jakieś chore podejście do sprawy. Znacie skład fajek???

Gość ale to jest jej zdrowie
wiec co cie to obchodzi?? jakby matka jej zabraniala to i tak by palila po katach i tyle...nic by tego nie zmienilo, martw sie o swoje zdrowie, a nie innych

Gość Agattie
O swoje też się martwię. ;) Teraz tyle ludzi pali, że prawie każdy niepalący jest biernym palaczem, a to też bardzo szkodliwe. :( Czemu jacyś bezmyślni idioci mają prawo mnie zatruwać???

Gość Kazik_
Palacze = cuchnące gówna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

\"czemu jacys bezmyslni idioci mają prawo srać w banie,jak im przeszkadza palenie to niech chodzą w maskach albo zamkną wkońcu japy,palaczom też sie coś należy!\" bez komentarza:o

Gość latwo oceniac innch
ale Foremniak cie przeciez nie zatruwa, to czemu sie jej obrywa?

Gość Agattie
A ty mądralo w pełni akceptujesz wszelkie ludzkie nierozsądne zachowania??? Jeśli widzisz, że ktoś robi coś źle, nie skrytykujesz tego?

Gość Ja pale
i jest mi z tym bardzo dobrze :)

Gość Agattie
Tylko, że my w żaden sposób nie szkodzimy palaczom, a oni nam tak! Bo palą wszędzie i my tak samo jak oni też musimy to gówno wdychać!!!!!!!!!!!!!

Gość Ja pale
to siedz w domu, jak ci tak źle

Gość Agattie
No pewnie super jest się tak zatruwać, cuchnąć i coraz bardziej oszpecać. Pal sobie idiotko na zdrowie.

Gość Agattie
To wy powinniście się dostosowywać do niepalących, a nie my do palaczy! Wy powinniście palić w domach!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Ja pale
dziękuje za pozwolenie :) Może i jestem idiotką, ale u ciebie z kulturą to chyba na bakier. Ludzie są różni i trzeba ich akceptować takimi jacy są.

Gość Agattie
A powiedz mi jaki ty masz pożytek z tego palenia??? Przyjemnie tak niszczyć swoje zdrowie, urodę? Może kręci cię ten smród? Po co ci to???

Gość Ja pale
poprostu lubie i tyle...

Gość Agattie
A zdajesz sobie sprawę z konsekwencji palenia? Pewnie myślisz, że masz silny organizm i ciebie choroby nie dopadną. Każdy tak myśli, a gdy zdaje sobie sprawę z tego jak bardzo się mylił, jest już za późno by cokolwiek zmienić. Czy warto jest tracić lata życia dla zaciągania się dymem? Czy warto stracić dla tego syfu zdrowie i urodę? Czy za kilka lat, kiedy będziesz brzydka i leżąc w szpitalu ledwo będziesz łapać oddech, powiesz: warto było palić????

Gość Ja pale
powiedz mi dlaczego tak cie boli życie innych, zajmij sie swoim....jeżeli będę lezala w szpitalu to ja, a nie ty, jeżeli będę wyglądała staro to też ja, a nie ty....ludzie są różni i nikogo nie zmienisz na siłe, a już napewno nie takim gadaniem

jest roznica pomiedzy krytykowaniem a osadzaniem! jak mozesz pisac, ze Foremniak nie powinnam byc matka! skad w tobie tyle zawisci! nie pale i przeszkadza mi jak inni pala w moim towarzeystwie, ale nie posuwam sie do osadow, ze nie powinni byc rodzicami! to ich prywatna sprawa, jak wychowuja dzieci; A poza tym... Kobieto, ty sie powolujesz sie na pudelka! przeciez to co oni tam pisza to stek klamstw... plotka i sensacja... wiec troche sie zastanow na nastepnym razem z jakicj zrodel czerpiesz informacje!

Gość Agattie
Okay, więc życzę miłego marnowania sobie życia.

i nawzajem... milych, skandalicznych i sensacyjnych informacji z pudelka!

Gość
dym z papierosów posiada substancje, które zastępują zasady azotowe w DNA przez to mogą zmieniać zapis informacji genetycznej i doprowadzac do powstania nowego autonomicznego organizmu zwanego nowotworem... ciekawe ile palących osób wie o tym ... dokładnie tą samą informacje zamieściłam na temacie głównym