Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xdgjz

PROSZĘ POMÓŻCIE W OCENIE OSOBOWOŚCI! CZY TO JAKAŚ CHOROBA?

Polecane posty

Gość absolutnie tak

Gość xdgjz
Znam mężczyzne, którego bardzo lubię, ale on żyje w tragicznych warunkach i nie dba o higienę, bawet nie ma łazienki i to na własne życzenie, jest samotnikiem, nie ma kobiety (ma 37 lat), nie ma przyjaciół, nigdzie nie wychodzi.....ale można normalnie z nim porozmawiać, jest elokwentny, dowcipny, ma poczucie humoru.....ale żyje.....jak kloszard i to na własne życzenia, pracuje, zarabia.....niewiem.......co to mozę być?

Gość xdgjz
czy to moz.e być shizofrenia?

Gość xdgjz
proszę pomózcie!

slyszalam o przypadku schizofreni gdzie facet niesamowicie inteligentny, z tytulami naukowymi prowadzil podwojne zycie, w domu mial ogromny syf zwlaszcza w lazience, nie wiem czy to moze byc w tym przypadku schizofrenia moze takie nawyki wyniosl z domu rodzinnego..

Gość xdgjz
albo zaburzenie osobowości, chodzi przedwwszystkim o ten straszny syf wokół niego.......

Gość xdgjz
ok podaje Ci kryteria hellishbloodystorm: 1.samotność... 2. życie w ciemnym, brydnym pomieszczeniu, pełnym pajęczyn, szczurów, myszy, pająków, spanie w pościeli nie pranej 2 lata, brak higieny, łazienki.. 3.inteligencja i elokwencja, błyskotliwość, dowcip.... 4. posiadanie zainteresowań które można wykonywac w samotności 5.brak więzi emocjonalnych, chłód emocjonalny. 6. nie płacenie rachunków, olewanie nawet wszczętych procedur egzekucyjnych, wszstkich obowiązków związanych z życiem. 7.unikanie kontaktów seksualnuch. 8 kompletnie nie radzenie soboe ze stresem, lęk przed luźmi.... 9. poczucie beznadziejui, obojętność

Gość xdgjz
ariane 84, on nie lubi o tym gadac, mówi, że poprostu nie ma na to czasu, bo fakt duzo pracuje, ale nie z własnej woli bo u kogoś

to przykre, najbardziej niepokojacy jest ten brak higieny.. niestety jesli on nie widzi problemu a problem jest oczywisty to chyba nie mozna mu pomoc, musi sam wybrac se do psychiatry

Gość xdgjz
no tak, ale on nawet nie chce o tym słyszeć.....staram sie mu pomóc, lubie go, gadamy duzo, czasem nawet na piwko go wyciągam

Gość xdgjz
znam go bardzo dobrze, bo jako jedynej osobie on ufa, lubi mnie, często gadamy i bardzo dużo, można powiedzieć, ze jestem jego najlepszym przyjacielem, dlatego chce go jakoś z tego wyciągnąc, ale chce to zrobic delikatnie, zeby go nie urazic

Gość xdgjz
jesssu wiesz ile razy o tym gadaliśmy? dla niego tak jakby temat nie istnieje....najgorsze jest to, ze on jest świetnym człowiekiem, ma jakieś odjazdy, humory mniej czy więcej, jak każdy.......ale przebywanie z nim to przyjemność, czasem tak żartujemy, ze płacze ze śmiechu.....chcę, zeby był szczęsliwy, zeby żył jak człowiek...

Gość xdgjz
hellish.....wiem do czego zmierzasz :-) kryteria diagnostyczne osobowości schizoidalnej....no tak to całkiem możliwe....w sumie jest mu wszystko jedno, ale zależy kto o chwali, jeśli ja, to jest wniebowzięty ;-)

Gość xdgjz
bardzo trudno jest mi mu pomóc, jestem jego kompletnym przeciwieństwem, mam męża...on się dziwi jak taka kobieta jak ja moze z nim wogóle gadac, myśli, ze jestem aniołem..hehehehe

Gość xdgjz
najgorsze jest to, ze ja darze ogromną sympatią i nie jest mi obojętny...naprawde przykro mi, ze tak ma, czasem sam wspomina, ze nienawidzi tego otoczenia itd....ale kiedy mowa o zmianach, wycofuje się...boi się nowych sytuacji

Gość xdgjz
fobia społeczna napewno w jakimś stopniu, ojjj myślę, że ciężko bedzie zdiagnozować to nawet specjaliście.......