Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BOJĘ SIE O MOJĄ DZIDZIĘ

PRZEDWCZESNY PORÓD

Polecane posty

Gość BOJĘ SIE O MOJĄ DZIDZIĘ

Byłam wczoraj u lekarza- okazało się, że szyjka macicy bardzo się skróciła, więc grozi mi przedwczesny poród ( jestem w 33tc ), poza tym dziecko ma bardzo wysokie tętno ( 168-170 ) , prawdopodobnie owija się pępowiną lub jest niedotlenione ( całą ciążę mam anemię). W dodatku usłyszałam, że łożysko jest starzejące- czy w tych warunkach mam szanse urodzić w terminie? Jak to jest z wczesniakami- ktos mi ostatnio powiedział, że mało dzieci przeżywa jeżeli urodzi sie w 8 miesiącu ciąży- zaczynam się bać...

Gość primaveraaa
nie martw się na zapas. co innego urodzić wcześniaka w 24 a co innego w 34 tygodniu. trzymam kciuki za was!

Gość ja powiem moze tak
spokojnie w 33tc maluch jest juz bezpieczny jakbys donosila do 36 to juz w ogole super by bylo ja urodzilam w 36tygodniu i maly ma sie dobzre, wcale nie rozni sie od swoich rowiesnikow. glowa do gory!

Gość do ciebie umieram nie martw si
ja jestem w 23 tyg i sie tego boję. miednicowe połozenie i ucisk na szyjkę, która narazie nie skróciła się. mam lezec z logami do góry cały czas. ja to boję się ze go nie uratowaliby. tętno 144 czyli jakie?

bzdura!nie sluchaj glupot!to nie prawda ze dzieci w 8 miesiacu rzadko przezywaja.ja niedawno urodzilam w 8 miesiacu.synek mial sie w miare dobrze.przed porodem dlugo lezalam w szpitalu.tam niejedna dziewczyna rodzila w 8.wszystkie historie dobrze sie skonczyly.uwazaj tylko na siebie,caly czas monitoruj malucha.jak masz dobrych lekarzy to wszystko bedzie ok.musisz w to wierzyc

Gość hdgfhgfg
niue przejmuj sie:) twoje dziecko jest na tyle duze ze sobie poradzi, uwierz mi, j a swoja corke ur w 31 tyg a zdarzaja sie mlodsze wczesniaki wiec glowa do gory dasz rade do 36 tyg

Gość a ja niedawno rodziłam...
wśród kobiet szerzy się przekonanie, że lepiej urodzić w siódmym, niż w ósmym miesiącu (być może o to ci chodzi), a to wierutna bzdura.... Twoje dziecko jest już na tyle duże, że spokojnie sobie poradzi:) Głowa do góry. Znam osobę, która urodziła w 8 miesiącu i wszystko jest ok:)

Gość ja urodzilam w 36 tygodniu
i wszystko z moim synkiem bylo wporzadku dostal 10 punktow, jedynie co mial to zoltaczke po tygodniu czasu wyszlismy ze szpitala moj synek jest zdrowy rosnie jak na drozdzach nie przejmuj sie bedzie dobrze moja sasiadka urodzila w 6 miesiacuy i jestem pelna podziwu ale uwierz mi ze te dzieciatko przezylo ma teraz 4 latka glowa do gory dobrze bedzie