Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo nie wytrzymam..

czy ktoras mam boryka sie wlasnie z buntem 2-3 latka?

Polecane posty

Gość bo nie wytrzymam..

moje dziecko wlasnie chyba przechodzi cos takiego.Od dwoch tygodni to jakby inne dziecko.Wszystko jest nie.Naczytalam sie madrej literatury na ten temat.Tylko teoria swoje a praktyka swoje.Sa chwile ze wydaje mi sie ze nie wytrzymam za szwile i dostane szalu.Tylko co to da:) Czy ktos to przechodzi?

na pewno nie możesz mu ustąpić, bo jak zrobisz to chociaż raz to koniec... już go potem tak prędko nie oduczysz.Ja ostatnio godzinę walczylam z juz od wczoraj 3letnim bratankiem o to,zeby pozbieral skarpety,ktore porozrzucal,darl sie,ryczal,ale po godzinie mu przeszło i ladnie wszystko poukladal:-)

Gość bo nie wytrzymam..
najgorzej z jedzeniem .Chocby chcialo cos jesc to i tak powie nie.A potem halas bo "wlasnie ze chcialo" jesc.Z reszta ze wszystkim tak jest

postaw jedzenie nastaw mu minutnik i powiedz,ze zabirasz je jak zadzwoni i potem dostanie dopiero cos za 3h,nie zje to nie,nic mu nie bedzie, a po tych trzech godiznach zglodnieje i na pewno cos przegryzie.pozdrawiami powodzenia:-)

Gość mama buntownikaaaaaaa
Też przez to przechodze(synek 2 lata) najbardziej bunt pojawia się kiedy przyjdzie do nas ,,ktoś trzeci" wtedy dziecko istny diabełek.Kiedy jestem sama synkiem nie jest najgorzej-poprosze i zrobi,niekiedy dłużej mówie ale zawsze zrobi a kosmos zaczyna się rpzy rodzinie i obcych.Najwazxniejsze to być konsekwentnym.W innym wypadjku nic nie zyskasz tzn owszem zyskiem będzie niegrzeczne dziecko :)

Gość mama buntownikaaaaaaa
Dlkatego też oglądam często nianie i niekiedy zaciągam je rady w moje życie.To dobry pomysł również na przypatrzenie się na inne nieznośne rzeczy co daje mi kopa by nie robić takich masakrycznych błędów jak niektóre mamuśki pokazane w tv

Gość bo nie wytrzymam..
ja tez napatrzylam sie na nianie i dalam dziecku minutnik i dostalo takiego szlu ze juz na nianie nie patrze.U mnie tez kosmos zaczyna sie jak jest jeszcze ktos.A juz najlepsze jest jak inni powtarzaja glupie oddzywki i smieja sie z nich .No wtedy to juz jest korida.Prosze i prosze zeby tego nie robili a raczej zwrocili uwage ze nie wolno ale jak grochem o sciane

hyba nie ma innej metody, jak zacisnąć zęby i przezyc, pocieszjać się, ze teraz to jeszcze pikuś, gorzej będzie przy buncie nastolatka:) Z tym minutnikiem fajny pomysł, ale chodzi o to, jak nie zwariowac od wrzasków, a nie, jak temperowac dziecko....Bo ja robię wszystko, zeby wychowanie łączyć z delikatnością, zeby unikac tych ataków histerii, ale nie mogę sobie dać wejść na głowe i w efekcie i my, i sąsiedzi, nie mamy spokoju ani w dzień, ani-co gorsza-w nocy:O 3 akcje typu \"nie chę\", po czym za chwilę\"jednak chce\" rozwalają mnie zupelnie i wszytskie mądre założenia, których mam co niemiara, ida w las:O

Gość bo nie wytrzymam..
ja kazdy dzien zaczynam z postanowieniem ze nie dam sie wyprowadzic z rownowagi ,ale tak ok 12 juz mam nerwy zszarpane:DJakos trzeba przetrwac tylko ile to moze trwac? bo nie wiem