Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czefatwertyńska

pytanie do zeszłorocznych maturzystów - prezentacja

Polecane posty

Gość czefatwertyńska

Piszę komuś pracę maturalną i nie orientuję się w jednej rzeczy - czy w konspekcie można wyszczególnic, że korzystało się tylko z jednego tomu lub rozdziału danego utworu??? Osoba zdająca będzie w takim przypadku odpytywana tylko z treści tego tomu/rozdziału??? Czy w ten sposób nie można ???

Gość mozesz napisac nawet
od ktorej strony do kttorej dana ksiazke wykorzystales i z wiekszej ilosci nie maja prawa cie spytac

Można napisać ze korzystało się tylko z jednego rozdziału Np jęsli dorwiesz jakąs ksiązke o dwudziestoleciu między wojennym a o twoim temacie jest tylko jeden rozdział to w bibliografi piszesz tytuł rozdziału w tytuł ksiązki(o ile dobrze pamiętam)

Gość Moi lolita
Mozna, ale jak sie trafi jakas 'menda' w komisji, to mimo ze bedzie napisane w bibliografii,ze korzystalo sie z danego rodziału to mozna byc zapytanym o cały utwor.

Gość Moi lolita
Dobra dobra, nie mają prawa, ale nauczyciele moga wszystko i z nimi nie wygrasz bo nijak nie udowodnisz ze chcieli Cie udupic.

Gość czefatwertyńska
dzięki :) Piszę na temat "Dzieci i ich wpływ na życie bohaterów literackich". Chciałabym wykorzystac tu postac Tomaszka z "Nocy i dni", ale tak na prawdę, to co mnie interesuje jest tylko w tomie V. Osoba, której mam to napisac nie ma o tym bladego pojęcia. Nie chciałabym jej wkopac :P "Noce i dnie" to ciekawa, ale dłuuuuga książka ;) Moglibyście mi jeszcze coś doradzic w sprawie innych lektur? Myślałam o: =Trenach =Katarynce =Małym Księciu