Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba jestem płodna

Gratisowa owulacja??????????????

Polecane posty

Gość chyba jestem płodna

Witam. ProszęWas o poradę. Czy możliwe jest, żeby zaraz po okresie mieć owulacje? Zaznaczam że mam długie cykle ostatni 34 dni. Zaraz po okresie miałam śluz taki jak płodny,lepki i ciągnący pobolewał mnie brzuch. Czy któraś z Was tak miała??? Może to dodatkow owulacja ( gratis :) ). Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.

1. Możliwe2. Rozciągliwy śluz nie oznacza od razu, że doszło do owulacji - mogło świadczyć wyłącznie o tym, że do owulacji jajniki się przygotowują (rozciągliwy i śliski śluz występuje, gdy jest przewaga estrogenów w cyklu - głównie przed owulacją ale niekiedy nawet na długo przed nią)3. To, że masz cykle które trwają +/- 34 dni nie oznacza, że jest to stała. Pierwsza faza (przedowulacyjna) jest ruchoma i może się dowolnie skracać jak i wydłużać.4. Potwierdzeniem przebycia owulacji byłby pomiar PTC lub monitoring - bez tego to tzw. gdybologia :)

ngLka --> właśnie :O, kiedy dziewczyny nauczą się, że nie ma podwójnej owulacji, a już na pewno nie w odstępach tygodniowych albo większych. I nie na 3 dni przed miesiączką. Możliwa jest teoretycznie taka praca jajników, że dojrzewają dwa jajeczka i uwalniają się w ciągu 24 godzin. No, 48. Ale żadna inna podwójna owulacja nie wchodzi w grę.