Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość //mycha

Pytanie o NIP dla mnie wazne!

Polecane posty

Gość //mycha

Hej mam pytanie- mianowicie zarejestrowalam sie w urzedzie skarbowym jeszcze jako panna( czyli na stare nazwisko, inny adres zamieszkania), dostalam numer NIP (przyszedl poczta )i wtedy wszystko grało. Teraz od roku jestem męzatka (zmienilam nazwisko i adres zamieszkania) i oczywiscie bylam w urzedzie zaktualizowac moje dane. Wrocilam do domu i uswiadomilam sobie ze nie wiem czy nadal moge poslugiwac sie tym numerem NIP co mam, czy przesla mi oni jakis nowy NIP - tak jak wtedy poczta??po prostu zapomnialam zapytac zastanawiem sie na czym wlasciwie polega ta aktualizacja?- czy oni tam sobie w papierach zapisuja nowe dane pod starym numerem , czy "robią" mi nowy numer NIP? acha dodam ze skladalam ten wniosek o aktualizacje juz dawno, jakies pol roku temu teraz na gwałt potrzebny mi numer NIP, mam szanse na stypendium z uczelni, a do tego potrzebny nip. Mam uzywac tego starego? ktos sie na tym zna, albo mial taka sama sytuacje?pomozecie

Gość Nip
przez całe zycie mamy taki sam oczywiscie dotyczy to osoby fizycznej.Co do danych to tak jak piszesz aktualizuja sobie w bazie danych adres nazwisko itp.

Gość elej
Z tego co wiem, to NIP dostaje się jeden na cale życie, oni tam sobie tylko w komputerkach aktualizują dane, ale numer pozostaje ten sam

Gość //mycha
dzięki dziewczyny!!! :) mozna na was liczyc