Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość /muchabzyk/

pytanie o stypendium- tesciowie- pomozcie prosze!!

Polecane posty

Gość /muchabzyk/

Hej mam pytanie chodzi o to ze ubiegam sie teraz o stypendium i w zwiazku tym potrzebne mi sa roznorakie zaswiadczenia miedzy innymi : o zameldowaniu i dochodach rodziny studenta. wiec.., mam pytanie- jesli chodzi o moja rodzine w sensie "rodziny studenta" to chyba tesciowie sie do niej nie zaliczaja?? bo chodzi o to ze w zameldowaniu mam ze zyjemy w jednym domu: ja, moj mąż, i jego rodzice- czyli moi tesciowie. (dzieci nie mamy)Oczywiscie ja i maz zyjemy na oddzielnym garnuszku z pensji meża. A tesciowie zyja ze swoich pensji. wiec ja mysle ze we wniosku o stypednium w zapytaniu o dochody rodziny studenta mam wasac tylko dochody meza- bo faktycznie tylko z nich zyjemy. tyle ze boje sie ze komisja stypendialana bedzie sie czepiac, ze mieszkaja 4 osoby a ja pisze ze utrzymuje mnie tylko maz i tylko on jest czlonkim mojej rodziny :/Ale co ja poradze taka jest prawda - to ze zyjemy pod jednym dachem to nie znaczy ze tesciowie mnie i meza utrzymuja. ale z koleji jakbym napisala dochody "calej rodzin' czyli z tesciami to cale stypendium mi bokiem wychodzi , bo dochody wyszlyby za wysokie.:/Co myslicie? Komisja sie przyczepi?? ktos mial taka sytuacje?? pomozcie prosze

Gość /muchabzyk/
acha no i chcialam dodac ze ja studiuje a stypendium mam dostac od moeje uczelni

Gość /muchabzyk/
mam 21 ale wydaje mi sie ze z chwila zawarcia zwiazku malzenskiego, to moja najblizsza rodzina jest teraz maz a nie rodzice. w stypednium jest nawet taka rybryka - odpowiednie zakreslic - ze wspolne gospodarstwo domowe tworze z a)rodzicami b)opiekunami prawnymi c)wspołmalzonkiem (ewentualnie dzieci) wiec teraz zyje tylko z pensji meza przeciez nie mieszkam z rodzicami, tylko z mezem, wiec czemu mieli by mnie utrzymywac?..

Gość gość
gOXc04rH

Gość gość
Wpisujesz tych z którymi tworzysz gospodarstwo domowe. Czyli z mężem. Nie ma znaczenia kto jest zameldowany no to nie PRL, zameldowanie o niczym nie świadczy, a tym. Bardziej nie świadczy o tym że masz jedno gospodarstwo domowe z osobami zameldowanymi. Komisja stypiendalna nie czepia się takich rzeczy bo nie ma dostępu do danych meldunkowych