Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bajagaga

_____PIąty rok studiów- załamałam się_______

Polecane posty

Co za chora uczelnia!! Na piatym roku najwięcej godzin, najtrudniejsze przedmioty i najgorsi wykładowcy! mam wrażenie, jakby to był jakiś koszmar! To co jest teraz powinno być rok temu albo i wcześniej, a nie na samym końcu, kiedy trzeba się skupić na pisaniu pracy mgr. jestem załamana, nie wiem, za co się zbrać. A zjazdów tylko 10. Nie wyrobię się z tymw szystkim, a na pewno nie z pracą. Czy ktoś z Was tez tak ma? Wróciłam wczoraj z pierwszego zjazdu i jestem w ciężkim szoku, jak tak moze yć? Myslałam, że na piątym roku, to już raczej mniej zajęć, nauki. A tu chyba najwięcej!!! Szykuje się niezła selekcja- na ostatnim roku studiów :O:O

Gość
a co to za uczelnia jeśli można wiedzieć??

Gość no jak to
a ja mam pon i wt wolne :D też na piątym - dzienne

Gość 563214789
nie martw sie u mnie to samo. co prawda 3 rok i licencjat ale tez liczylam ze bedzie luźniej bo piszemy prace w koncu, a tu jak na zlosc .... masakra

Szczerze to nie wiem, czy moge. nie chce robić antyreklamy. powiem tylko, ze w województwie kujawsko- pomorskim. Uniwersytet

Gość no jak to
ja też w woj kuj-pom i też Uniwerek :D

No ja na trzecim roku też mialam dosyć ciężko, ale zmienilam uczelnie na magisterkę (myslałam, ze na poważniejszą uczelnię), ale się myliłam. Nie wiem, czy śmiać się, czy płakac. Jak można w ten sposób opracować tok studiów? Przecież to brak szacunku dla studentów.

Gość no jak to
tak, to Bydgoszcz :)

uu to niefajnie ja jak studiwoalam - poltechnika to na ostatnim roku mialam straszne luzy. 2 przedmioty przy czym jeden byl strasznie lajtowy;)

Gość no jak to
ja na piątym, pisałam wyżej :)

Gość no to faktycznie
ciężki orzech do zgryzienia albo toruń albo bydgoszcz stawiam na bydgoszcz - bardzo kiepski uniwerek i tam są własnie tacy studenci - narzekający na ilość nauki, na to, na siamto i owamto, uczący się dla papierka, a nie dla wiedzy. co się przejmujesz, najwyżej Cię wywalą. zamiast narzekać, weź się za robotę. i nie trać czasu na kafe, tylko się ucz :-o

Gość ja tez zaczełam piąty rok
i mam total luz...... oby do kańca tak było, bo planu na semestr letni jeszcze nie znam

Gość no jak to
no to faktycznie ------>>>> a o którym uniwerku w bydgoszczy piszesz??? bo są dwa :)

Gość no to faktycznie
no tym no... kazimierza wielkiego, czy jak mu tam. bo umk ma tam tylko zamiejscowo medycynę, nie? czy jeszcze jakiś jest uniwersytet w tym mieście? :D

dla mnie to nie jest tak \"najwyżej CIe wywalą\". 4 lata ciężko przcowałam, włożyłam w to duuużo czasu i jeszcze więcej pieniędzy. Nie po to, zeby odpaść na pstatnim roku!

Gość no to faktycznie
nie Kiciu, ja już dawno po studiach ;-)

Gość no jak to
tak, w zeszłym roku ATR zostało przemianowane na UTP - Uniwerek Technologiczno-Przyrodniczy

I ja nie narzekam na ilość nauki, tylko rozwalił mnie tryb tych studiów. Najgorsze na koniec- oby tylko utrudnić!

Gość no to faktycznie
no jak to - ojacie :D:D:D:D:D nie no, ten kraj mnie co chwila rozwala :D:D:D:D

MJoja poprzednia uczelnia- niepubliczna, była o wiele bardziej zorganizowana, choć nauki było multum, to wszystko było jakoś pogodzone. A tutaj wygląda na to, że na kwietniowym i majowym zjeździe będe mieć same egzaminy, szok normalnie

Niestety czasem na uniwerkach mają takie dziwne plany studiów:P na UW też kosmicznie wygląda 9 i 10 semestr:P Dacie radę. Zastanawia mnie tylko, że wcześniej nie widziałaś:O

Gość no jak to
Rozwala czy nie, ale tu chodziło głównie o problemy ze znalezieniem pracy za granicą, ponieważ tam nie funkcjonuje odnośnik - AKADEMIA a jedynie Uniwersytet. Zresztą uczelnia na tym zyskala, bo wkrotce zostanie otworzony nowy wydział - weterynaria.

Gość no to faktycznie
Bajagaga - ale Ty nie jesteś od narzekania, Ty jesteś od tego, żeby się uczyć. Akurat wykładowcy sobie pomyśleli, że zrobią studentom na złość układając plan tak, a nie inaczej. Weż Ty się dziewczyno za naukę, życie nie jest takie proste, będziesz miała coraz trudniej i albo się do tego pzyzwyczaisz i będziesz sobie z tym radzić, albo mając lat 30 będziesz zgorzkniałą, zestresowaną i sfrustrowaną babą.