Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cameron22

BŁAGAM O PORADE !! błagam WAŻNE

Polecane posty

jakie jest kolej wydarzen jak się nie zaplaci od kanara madatu .. ,dostalam wezwanie z sądu( 2 tyg tem ) żeby zaplacic i zapłacilam mdopiero dzis tak 10 dni po terminie ale zpalacilam ,chce im jutro faxem wysłac potwierdzenie i napisac prosbe żeby nie dal i na droge postępowania sądowego Takie podanie chce złożyc zeby nie dawlai sprawy do sądu !! nie daj boze zeby mnie wezwali do sądu Zwlekał ktos was z takim czymś lub z mandatem ??? plizz napiszcie

jak moj szwagier nie zaplacil to przyszedl komornik, wiec mysle ze nie masz sie juz czego obawiac

kochaniutka ale ja zapłcilam dłuuugo po czasie ..jakies 12 dni albo 10 ...A czy wiesz może czy jak przychodzi komornik to jestme już jakoś notowana jako karana czy cos ? chodzi mi o to że jak komornik przychodzi to jest on wysyłany sądownie WIE KTOS COŚ NA TEN TEMAT ....zaplacilam ,mam potwierdzenie ale chyab w nocy nie zasnę .... :-( Dziekuj i prosze o wiecej info !!

nawet jak przyjdzie do Ciebie komornik to pokazesz mu pokwitowanie i po sprawie, chociaz najpierw przyjdzie zawiadomienie z sadu, ze on sie pojawi. Grunt, ze zaplacilas, w najgorszym razie dolicza Ci pare zlotych odsetek, ale watpie.

proszę o więcej opinii :-) BO BARDZO O WIĘCEJ OPINII BĘDE NIEZMIERNIE WDZIĘCZNA ..bo nei zassnę dzisiaj

BLE BLE... - -- do 30 dni to można zapłacić o dmomentu wystawienia mandatu ,a mi to wystawili rok temu no i teraz po roku przyslo mi z Sądu Grodzkiego upomninie do zapłaty żebym zapłaciła ,wpłaciłam jakies 10 dni po czasie :-( martwię się

ale czemu sie tak przejmujesz nawet jak bys dostala ta sprawe w sadzie to co ci zrobia? przeciez juz zaplacilas wiec nie ma sie czym przejmowac

no tak zapłaciłam ale pracuję w szkole i nie moge być karana ---a jak będzie jakaś sprawa przeciw mnie to juz będe chyba gdzieś notowana A ja nei mogę być notowana !!! czyli błedne koło ! Tak zapłaciłam ale nei mogę byc notowana jako karana !!! boję sie

Mandat to wykroczenie a nie przestępstwo :D Nie będziesz nigdzie notowana, nie panikuj tak kooobitoooooo :D Tak w ogóle, to w sprawie mandatu nie przychodzi komornik, tylko poborca ze skarbówki ;)

przychodzi komornik, do mojego eksa za mandaty przychodził komornik (chyba, że coś się zmieniło, bo to było kilka lat temu)

Nie przychodzi komornik żaden, tylko po prostu na koniec roku urząd skarbowy nie oddaje Ci np. pieniędzy, które możesz sobie odliczyć, ale je zabiera z tytułu Twoich długów. Wiem, bo znam osobę, która regularnie nie płaci mandatów ani policyjnych ani kanarowskich. Poza tym jeżeli uzbierasz mandaty na kwotę ponad 1000zł, to możesz się ubiegać o ich umorzenie, jeżeli Cię nie stać na zapłacenie.

A jeśli skarbówka nie ma z czego odjąć, to przychodzi poborca. Chociaż to nie reguła, poborca czasem przychodzi mimo wszystko, zależy od urzędu.

Gość ożesz kurnasz
Ja dostalam mandat za parkowanie bez karty parkingowej, to był mandat włożony za wycieraczkę, nie wręczony osobiscie. Nie zapłaciłam, minęło już 1,5 roku i cisza.