Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusia-2

tipsy akrylowe

Polecane posty

Gość agusia-2

Witam wszytskich. Bardzo prosze o pomoc. kupiłam sobe wszytsko do robienia tipsów akrylowych zaczynam dopiero sie uczyc. prosze was pmóżcie mi jak sie wtabia ozdoby hologramy brokat itd w akryle. bede bardzo wdzięczna za każdą porade na temat akryli. Agusia

Gość Babcia Teodozja
nie nauczysz sie robic akryli ot tak, ja jestem pokursie a i tak nie wychodzi mi to tak jak bym sobie tego życzyła...

Gość przygoda_
tipsy sa juz niemodne...

Gość agusia-2
no napewno nie naucze sie sama super ale z czasem dojde do wprawy. wiec jesli moge to prosze bardzo o kilka wskazówek na temat zatapiania ozdób itp... naprawde bede wdzieczna

Gość agusia-2
hmmm moglabym isc tylko niewiem czy za bardzo ma to sens ja umiem robic tipsy tylko niewiem dokladnie jak wtapia sie ozdoby i dlatego prosze o pomoc

Gość ........ej ............
zgloszone tam gdzie trzeba ----> gorzej ci?

Gość monika68
skoro masz pojecie o robieniu tipsów samo wtapianie nie jest już takie trudne:) jest kilka technik w zależności od tego co i z jakim efektem chcesz wtopić:) hologramy po prostu układasz np.przy pomocy pędzelka bądź patyczka na pierwszej jeszcze nie zaschniętej warstwie akrylu, tak samo rzecz ma sie z brokatem-przy pomocy pędzelka nanosisz go na mokry jeszcze akryl. możesz również nabrać kulkę akrylu i obtoczyć ja w brokacie i wtedy nakładać-w tym przypadku brokat pokryje pazurek ciensza warstwa.Do cieniowania brokatu najlepiej użyć pierwszej metody:) nakładając kolory od ciemniejszego do najjaśniejszego(lub wg. wizji:P) a granice delikatnie rozetrzyj:) najlepiej używać innego pędzelka lub czyścić go jeśli używamy go do formowania paznokcia(np.cleanerem)ponieważ cząsteczki brokatu będą zasychać razem z akrylem na pędzelku-to raz a dwa-będziesz przenosić brokat na cały paznokieć:)