Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

teolog5

dodatek mieszkaniowy dla nauczycieli

Polecane posty

teolog i ty uczysz religii?? czego ty tam uczysz jak sama starasz sie dostac jak najwiecej bo ci sie pdoobno nalezy.. to idz do normalnej pracy na 40h tygodniowo i wtedy otworz swoja jadaczke a nie jak ty pracujesz zapewne 10h tygodniowo:/

zapytałam się tylko ile wynosi dodatek mieszkaniowy dla 4-osobowej rodziny,jestem pewna, że gdyby zapytał sie o to nauczyciel innego przedmiotu nie pisalibyście takich komentarzy jak teraz do mnie

Gość Podanie.
dzis na religii nie ucza tylko o katolikach. mymielismy mnostwo ojudaimie, anglikanizmie. religie wschodu tez byly, i to bardzo pochlebnie omowione. racja, religia nie w szkole- w kosciele. dobry pomysl. ale ksieza nie ucza swojej wizji, ale kosciola. ucza jak inerpretowac biblie, bo wprost sie jej nie czyta. dodaja swoje interpretacje,fakt, ale kto zrobi to za nich. wolisz zostawic dziecko bez wsparcia,ajakim jest religia, niz nauczyc go religii swoich przodkow? lepiej,zeby samo,metod prob i bledow doszlo do prawdy i zasad? a jeeli stanie sie tak,ale w wiezieniu,gdzie bedie odsiadywac wyrok ale nie bedie widziec nic zlego w swoim postepku?

Gość Podanie.
teolog5 trzymam z toba, ci ciemni ludzie widza zlo, tam gdzie go nie ma. powinni byc ci wdziecni za poswiecenie, a zaluja kasypanstwowej. sto razy bardziej wole dac ta kase tobie, niz orzucac sie do limuzyny cy hotelu kaczorow.

Gość mam dwa pytania
a jakież to prawdy i zasady? :-0 interpretacja też pozostawia wiele do życzenia :-0 jakoś miliony dzieci na świecie potrafią żyć bez biblii i niekoniecznie staczać sie na dno :-0 nie wmawiaj mi że Biblia jest wszystkim :-0

zaczynacie już być śmieszni i żałośni,czy gdyby wam ktoś dał jakiś dodatek to byście go nie wzięli? Zastanówcie się,co za głupoty w ogóle piszecie

Gość katolicyzm....
twierdzenie, że ktos zazdrości katechetom pensji i dodatku jest bardzo niepoważne i prostackie. Chodzi o sam fakt. Religia nie powinna byc uczona za państwowe pieniądze, bez względu na ich wysokośc i dodatki. Całe lata była uczona przez księzy i zakonnice w salkach przykościelnych, nikt nikomu za to nie placil i bylo dobrze. Co więcej. Myślę, ze ludzie wtedy byli lepsi i bardziej przestrzegali zasad. A dzisiaj? Zlodziejstwo, korupcja, nienawiśc. Mimo wprowadzenia religii do szkół. Mamy do czynienia z religijnościa na pokaz.

Podanie dzięki, czasami nie mogę zrozumieć tych ubogich w duchu ludzi,ale wiecie co pomodlę się za was,bo mi was szkoda

ja powiem tak ze nie kazdemu ten dodatek przysluguje! ty mi teolog nie napisalam ile godziny ty \'\'pracujesz\'\' tygodniowo kazdy normalny czlowiek powininen dostac ten dodatek skoro glupi katecheta tez go dostaje a w szkole moze spedza jeden dzienw tygodniu:/

Gość mam dwa pytania
całkowicie zgadzam sie z postem z 7:55

Gość nie przesadzajcie
becikowego tez nie wezmiecie? Teolog5 sprawdz w internecie albo spytaj sie w szkole w ktorej uczysz:) 35zl na 4 osoby - to jest zalosne

ubogich w duchu ludzi??!! pomodlisz sie na nas?! ty pojebana jestes:/ bo co nie wierze w katechete to juz jestem uboga?! ja nie chce zeby moje dziecko uczyla pojebana katechetka jaka tyjestes

Gość Podanie.
chcesz,to ucz swoje dziecko jakiej religii chcesz. biblia to przyklad, bo nawet koran bedzie dobrym kodeksem, o ile znajdziesz kogos, kto bedzie potrafil przekazac jego wartosci twojemu dziecku. samodzielna interpretacja dla niezbyt zaawansowanych konczy sie jak u talibow-wyszukuja sobie cytaty ktore im pasuja do aktualnej filozofii i sie potem tlumacza w ten sposob. czy ktos ci w tym panstwie narzuca,ze kady musi byc katolikiem? nie. ale ja,jako katoliczka, chce aby moje dziecko znalo moja religie, wiem,ze sie do tego nie nadaje i nie chce go uczyc sama. dorosnie,przejdzie na inna religie-nie ma sprwy-uscisne mu reke i pozycze powodzenia. ale nie bede miala sobie nic do zarzucenia.

jest tyle osób.które chciałyby aby religii nie było w szkołach tylko gdzieś w salkach przy Kościele,to skoro wam to tak przeszkadza,to dlaczego nic nie robicie w tym kierunku,aby to zmienić?????

Gość nie przesadzajcie
bo uwazaja ze "samo sie zrobi" zamiast pyskowac jadaczkami wezcie sprawy w swoje rece i urzadzcie taka salke

Gość mam dwa pytania
podanie>>> czy ktos ci w tym panstwie narzuca,ze kady musi byc katolikiem? czy wprowadzenie religii do szkół, oraz do średniej na świadectwie nie jest swego rodzaju narzucaniem katolicyzmu?:-0

podanie -a nie bedzie to dla ciebie jakiegos rodzaju porazka kiedy twoje dziecko zrezygnuje z twojej wiary?? nie wierze ze tobie katoliczce tak latwo to przyjdzie:/ zaklamanie!!

Gość Podanie.
teolog, oni naprawde sa zalosni. moze to dziury w wyksztalceniu i wychowaniu, ale ta zlosc, zawziecie... ten caly jad. i nie rozumieja naszych argumentow. znikam stad, bo tym ludziom nic nie przetlumaczysz... beznadziejna sprawa.

niestety muszę kończyć,bo jadę właśnie do pracy,zastanówcie się ludzie trochę nad sobą. Pozdrawiam :)))

Gość mam dwa pytania
urządzić taką salke? :-D dobre sobie :-D a taki teolog będzie za darmo w niej uczył skoro domaga sie głupich 38 zł dodatku? :-D nie bądźcie śmieszne :-0

w konstytucji jest wyraznie napisane ze kazdy ma prawo do wyznawania religii ktora mu odpowiada i nie moze byc ona narzucana a jak widac wlansie na swiadectwie i w szkole to praco jest lamane!! i nie pisz ze nikt nie zmusza do uczenia sie religii! tak, mozna nie chodzic na religie, ale tym sposobem sie traci jedna ocene na swiadectwie i osoby ktore chodza na religie beda mialy wyzsza srednia!!

Gość Podanie.
fajna machen, nie praktykuje, nienawidze ksiezy i samazastanawiam sie nad anglikanizmem. ale przyznaje,ze katolicyzm ma niewatpliwe zalety i warto je poznac. nie bedzie mi zal i zadna to porazka. niech nawet poganinem zostanie, byledobrm i szczesliwym czlowiekiem.serio.

i ty sie nazywasz katoliczka jesli chcesz zmienic religie bo cos cie tam pociaga? aha... innych umiesz wyzwac i ocenic a spojrz co ty robisz:/

Gość nie przesadzajcie
>urządzić taką salke? dobre sobie a taki teolog będzie za darmo w niej uczył skoro domaga sie głupich 38 zł dodatku? nie bądźcie śmieszne< nie rozumiesz o czym pisze? jej sie to po prostu nalezy, te glupie 38 zl dodatku. Piszczysz, ze religia w szkole ale zeby cos zmienic, to juz " dobre sobie" buahahahaha:O

Gość mam dwa pytania
ty mi tu nie buhahuj, bo dobrze wiesz że jest to narzucone ustawowo, a nie mam możliwości zmiany prawa :-0 prawda jest taka że oni żłoba nie opuszczą :-0 ssać kase jest prościutko :-0 i tak jak mówi fajna madchen, za kilka godzin tygodniowo :-0

Gość nie przesadzajcie
wiec skoro jest narzucone ustawowo czemu sie czepiasz teologa5?

Gość katolicyzm....
dodatek mieszkaniowy dla nauczycieli przysługuje nauczycielowi, a nie rodzinie. Ten dodatek jest zagwarantowany ustawą i o ile sie nie myle kazdy nauczyciel pracujacy na wsi taki dodatek otrzymuje. Jesli natomiast sytuacja rodziny jest zla to mozna zwrócic sie do UG z prosba o przyznanie dodatku mieszkaniowego. Prawo do takiego dodatku maja wszyscy, nie tylko nauczyciele, ktorzy spełniaja pewne warunki - na jednego czlonka rodziny nie moze przypadac suma powyzej ustalonej i metraz mieszkania nie moze przekraczać metrażu ustalonego przez ustawodawcę (20 m2 bodajże).

Gość Podanie.
fajna madchen, katoliczka nie jestem z powodu chodzenia do kosiola czy klepania tych samych zwrotow. nie przechodze na inna religie, bo cos mnie w niej pociaga- wartosci sa te same, ale juz z klerem sie tam inaczej rozmawia, i inaczej sie zachowuja. nie ma religii w szkolach, nie ma jej na swiadectwie- dokladnie taka sytuacja, o jaka wam chodzi. dla mnie religia to nie sens zycia,ale pomoc, i o ile zasady w anglikanizmie sa prawie identyczne, mozecie mnie nazywac katoliczka, anglikanka a nawet muzulmanka,bo to tez religia milosci. niech sie to nazywa jak chce,ja swoje zasady znam i do nich sie stosuje.

dla mnie to jest smieszne teolog mowi ze uwielbia to co robi, ze 400zl jest ok to po jeszcze jej 38zl dodatku skoro jest swietnie i kolorowo tak jak mowi??

Gość mam dwa pytania
czepiam sie dlatego że ma czelność za swoje widzimisie brać kase z naszych podatków :-0 gdyby była politykiem i napisała że należy jej sie dodatek na paliwo czepiałbym sie równie mocno :-0 fajna madchen ma racje, dlaczego niby ma sie należeć nauczycielce za kilka godzin tygodniowo, a nie robotnikowi drogowemu za 60 godzin tygodniowo? :-0