Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PiNaCoLaDaa

RANKING NAJMNIEJ KALORYCZNYCH NAPOJOW ALKOHOLOWYCH !!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość PiNaCoLaDaa

NAPEWNO wieksza czesc z nas lubie poimprezowac od czasu do czasu :) tylko co najlepiej pic na imprezie zeby nie przytyc ale miec dobry humor:P /? Ja slyszalam o piwie LECH LITE ktory ma o 30% mniej kcal niz normalne piwo .Zastanawialam sie tez nad opcja drinkow---troszke vodki i do tego cola light:D co o tym myslicie? co same pijecie na imprezkach?! ZROBMY TUTAJ LISTE TRUNKOW DOBRYCH DL A FIGURY ;) pozdrawiam 🌼

Gość czerwone wino wytrawne
:classic_cool:

Gość PiNaCoLaDaa
a ile moze miec drink ---- vodka z cola light? ile wogole kcal ma kieliszek vodki ?:p

Gość tylko
tylko mojito, nigdy nie tyję po 2-3 mojito, wręcz przeciwnie mięta zdaje się przyśpieszać trawienie

napewno nie Pinacolada,hehe bomba kaloryczna. Ja proponuje rum lub brazylijską wódke ew zwykłą+brazowy cukier+limonka+lód.Pychotka

Gość onudo
rum tuczy jak nie wiem!!

Gość PiNaCoLaDaa
hmmm wodka chyba nie ma strasznie duzo kalorii- a jak bedzie w driku 70% coli light(kcal :P) to chyba wyjdie drink niskokaloryczny :D zreszta vodki sie duzo nie wypije bo szyko sie ma po niej faze:)

Gość **malwina**
a ze wole piwo i dluzej czasu zajmuje mi jego wypicie to wybiaram wlasnie ten alkohol. wazne jest by ni jesc w czasie picia, ani juz pozniej. i brzuch tez mi nie rosnie - wrecz przeciwnie - jest plaski na nastepny dzien ;) inne alkohole: Gin (kieliszek 20g) 60 kcal Koniak (kieliszek 50g) 160 kcal Szampan, 86 kcal, 1 kieliszek 100 gram Słodkie likiery 96 kcal, 1 kieliszek 34 gram Advocat 20 ml - 50 kcal/2.3 g tłuszczu Ajerkoniak 20g - 51 kcal/1.1 g tłuszczu Arak 38 % 20g - 45 kcal/0 g tłuszczu Brandy 40° 30m - 65 kcal/0 g tłuszczu Cherry brandy 20 ml - 48 kcal/0 g tłuszczu Curacao 20g - 60 kcal/0 g tłuszczu Piwo ciemne 10,1 - 15% e. w. 0,5 l - 210 kcal/0 g tłuszczu Piwo Jasne - 245 kcal/0 g tłuszczu Piwo porter 22% e.w. 0,5l - 450 kcal/0 g tłuszczu Porto 30g - 47 kcal/0 g tłuszczu Rum 40° 30g - 65 kcal/0 g tłuszczu Sherry wytrawne 30g - 35 kcal/0 g tłuszczu Szampan 125g (1 kieliszek) - 95 kcal/0 g tłuszczu Whisky (100g) - 275 kcal/0 g tłuszczu Wino białe wytrawne 100g - 66 kcal/0 g tłuszczu Wino białe musujšce 100g - 76 kcal/0 g tłuszczu Wino białe półwytrawne 100g - 75 kcal/0 g tłuszczu Wino białe słodkie 125g (1 kieliszek) - 120 kcal/0 g tłuszczu Wino czerwone 125g (1 kieliszek) - 85 kcal/0 g tłuszczu Wino czerwone słodkie 100g - 104 kcal/0 g tłuszczu Wino czerwone wytrawne 100g - 68 kcal/0 g tłuszczu Wino różowe półwytrawne 100g - 71 kcal/0 g tłuszczu Wódka czysta 40° 30g - 65 kcal/0 g tłuszczu

Gość najlepszy jest browar
bo sie go dlugo pije. a jak pijesz wodke to kielonek po kielonku i sie uzbiera kalorii

Gość chyba przesadzacie
jeśli liczycie kalorie nawet w drinkach to żal mi Was wystarczy że następnego dnia po imprezce będziecie jeśc trochę mniej, mniej kalorycznie, więcej warzyw i owoców i już będzie ok, zresztą i tak po zakrapianej imprezce rzadko kto następnego dnia ma apetyt....

Gość do poprzedniczki..
Większosć z bywalczyn tego forum się odchudza i w zasadzie powinny zupełnie wykluczyć alkohol z diety.Wiadomo jednak ,ze okazji do swiętowania jest wiele i trudno być wtedy abstynentem.Idealnie było by zaspokoić się lampką wytrawnego wina,ale.......Wiadomo piwo jest kaloryczne i do tego gazowane.Wódki to roniez bomba kaloryczna , a do tego cola ,czy sok!!.Zwykle jeszcze cos sie przy okazji je,bo to albo przyjecie urodzinowe z torcikiem,albo jakiś grill,czy pizza. Wniosek nasuwa się jeden--jezeli rzeczywiscie chcecie schudnąc,to lepiej zrezygnować z tego typu imprez.Alkohol to tylko puste kalorie i nic dobrego ze spozywania go nie wynika.

Gość PiNaCoLaDaa
kieliszek vodki ma tyko 65kcal wiec jak sie zrobi z niego drina i da coli light to bedzie mialo nie tak duzo kcal :D

Gość do autorki..
65 kcal ma 30 gram alkoholu--to jest taki malutki kieliszeczek. do zrobienia drinka dodaje się znacznie więcej.

Gość PiNaCoLaDaa
ale ja go duzo nie wypije bo po vodce szybciej sie ma faze:P

Gość uppppppppppppppppp
up