Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poważna sprawa

mam problem z wysławianiem się....

Polecane posty

Gość poważna sprawa

wydaje mi sie,że jest to związane z moim ubogim słownictwem :( Zaczęłam nową pracę, tam wszyscy się wyrażają pięknie :) składnie i poprawnie:) a ja.....?? Jak mam zamiar cos powiedzieć, to zastanawiam sie czy w ogólę mam się odezwać:O Jak myślicie mozna nad tym popracować..?? Jeżeli tak to w jaki sposób??? Pleasse, pomóżcie:O

- dużo czytaj - nie rozumiesz słowa - sprawdzaj w słowniku znaczenie - rozwiązuj krzyżówki - to też zmusza do pracy ze słownikami

Gość powazna sprawa
nienawidze czytac,temu nie umiem wyslowic sie,a w domu to zamieniam 2 zdania dziennie

czytaj czytaj i jeszcze raz czytaj, ale nie kolorowe pisemka a jakas literature. nie jakies tanie romansidla ale cos bardziej ambitnego.

Gość powazna sprawa
a co masz na mysli z tym ambitnym?a kolorowe gazety dla bab to jeszcze poczytam raz na miesonc

Gość powazna sprawa
oj jakos mi nikt nie pomogl a ta liczylam na kafeterie

Gość powazna sprawa
Tak wiem,że czytanie pomaga.Słyszałam kiedyś, że czytanie na głos jest bardzo dobre na dykcję:) Dziękuję Wam za odpowiedzi:)

Gość Miś uszatek
Widać jest ktoś, kto poruszył temat związany z wysławianiem się, szkoda tylko, ze jakoś nie bardzo chcą na ten temat rozmawiać, ja bym chętnie pogadała, bo problem dotyczy również mnie.

Gość zacznij czytac. jest bardzo
duzo rewelacyjnych ksiazek i jak po nie siegniesz nie bedziesz mogla przestac!

Gość Miś uszatek
Szkoda, że już nawet sam zainteresowany nie chce podejmować dyskusji

Gość Miś uszatek
Karta, to może z Tobą uda się nawiązać rozmowę na ten temat.

Gość Miś uszatek
a jak rozmawiasz z dopiero co poznana osoba, albo z przelożonym z pracy, albo nauczycielem, wykladowca, to jak masz?

Gość powazna sprawa
heh... chyba faktycznie pozostaje czytanie, czytanie i raz jeszcze czytanie :O Kiedyś to wypisywałam sobie "mądre" słówka no i się ich uczyła, ale juz wszystko zapomniałam:O

Gość Miś uszatek
a ja uważam, że jeśli ktoś podejmuje jakiś temat, zadając pytanie, to powinien doczekać odpowiedzi.Nienawidzę odpowiadania pytaniem na pytanie.Tu takie zjawisko się pojawiło, wyraźnie osób zainteresowanych to nie interesuje, po prostu.

ja ludzi nie poznaję... no zależy jeszcze co uznać za poznawanie ale przez ostatnie 3-4 lata, na pewno nie poznałem nikogo. Mam talent :D a do wszelkich przełożonych nie odzywam się bez potrzeby a w razie czego to krótko i najlepiej monosylabami 🖐️

Gość Miś uszatek
wg. mnie jeśli ktoś chce podjąć jakiś temat, to powinien chyba dyskutować o nim, a nie walnąć króciutki komentarz i na tym koniec.Podejmując dyskusję na jakiś temat, chciałabym pogadać, dłuuuuuuużej.Po to chyba jest to forum.Widocznie źle trafiłam.

Gość Miś uszatek
Przez 3-4 lata można poznać tyle interesujących ludzi, to strata czasu, po co?Nie trać go!!!!

Gość morfina__
Ja bardo dużo czytam, uwielbiam książki. Codzień spotyakm wiele interseujących osób i trudno jest mi "mówić". Zamykam się w sobie, brakuje mi słów. Zauważyłam, że jeśli Ktoś prosi mnie o poradę, potrafię ładnie mówic, nie stresuję się, mowię dużo i podobno mądrze. Ale w codziennych sytuacjach jestem tą bierną stroną w dialogu.... Czasem myślę, że brakuje mi błyskotliowść, bystrości. A tego chyba z czytania książek się nie wynosi... :(

jak się jest nudnym i nie interesującym z kiepskim charakterem to nie można bo żaden interesujący nie będzie marnował swojego czasu... i nie ma się co mu dziwić. spadam bo do tematu nic nie wniosę 🖐️

Gość poważna sprawa
podnoszę