Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inka11

Leczenie zęba, a ciąża

Polecane posty

Gość Inka11

Planuję ciąże i mam takie pytanie - czy po wyleczeniu zęba kanałowo pozostało jeszcze wypełnienie wnętrza samego środka zęba plombą ma jakiś wpływ na ewentualną ciąże. Na tą chwile mam jakiś cement, który za 2 tygodnie będzie usunięty, a zastapi go plomba. Jak myślicie, czy wstrzymać się trochę i swoje staranka rozpocząć za 2 tygodnie, czy raczej takie juz leczenie nie ma żadnego wpływu na ewentualną ciąże? A jeszcze jedno pytanie-ostatnio chorowałam i brałam krótko antybiotyk, czy to ma tez jakiś wpływ na przyszłą ciąze?

Gość ja jestem w ciazy
i wlasnie biore antybiotyk - oczywiscie taki, ktory nie zaszkodzi malenstwu... dziecko przez pierwsze tygodnie jest ekstra chronione (no, zarodek wlasciwie to jest), wlasnie z tego powodu, ze nie zawsze wiemy, ze jestesmy w ciazy, bierzemy rozne leki, czasem alkohol - wiec jak Ty nie jestes jeszcze w ciazy to spokojnie, antybiotyk przed nie zrobi krzywdy...

mozna chodzic do dentysty jedynie zabiegi kosmetyczne-dentystyczne nie sa wskazane. sa tez specjalne znieczulenia dla kobiet w ciazy. spoko oko

Gość Koooooooooooo
Ja brałam antybiotyk i lekarka kazała mi odczekac cykl po jego zakończeniu. To zależy co bierzesz, do jakiej grupy antybiotyk należy, jak wpływa na płód-nie każdy jest taki sam. Tak samo z zębem, najlepiej zapytać dentysty.