Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gniazdeczka

gniazdka w kuchni

Polecane posty

Gość gniazdeczka

Mam pytanie ile macie gniazdek w kuchni ?? Jestem na etapie rozprowadzania pradu w kuchni (nowy dom) . No szlak mnie trafia ja uważam ze wystarcza mi dwa podwójne gniazdka a moj mąz chce chyba zrobic mi rozdzielnie !!!! i na jednej 2,5 metrowe scianie chce 6-8 gniazdek on chyba zwariował .Teraz w mieszkaniu mam zaledwie 2 i mi starcza .

wg mnie wystarczą 2 jedno pojedyncze (lodówka) i jedno podwójne ( w razie czego można wpiąć rozgałęźnik przecież) no chyba że masz kuchnie elektryczną - to wtedy zróbcie dodatkowo żeby ciągle nie przepinać

Gość kto wie kto wie
ja mam 3

Toster, piekarnik, płyta gazowa (elektryczna iskra), lodówka, pralka ew czajnik bezprzewodowy, zmywarka + 2 do ew blenderów robotów i innych dupereli= 8-9 I pamiętaj o jednym - ważnym - gniazdko na pralkę i lodówkę umieść nie centralnie gdzie będzie stała lodówka i pralka ale odpowiednia boku tak aby można było dosunąć oba urządzenia do linii mebli

Jessuuu, ja mam 4 podwójne+ dwa pod blatami(zmywarka, lodówka), jedno pod okapem. Potem dochodzą różne sprzęty kuchenne i okazuje się, że ich mało.

Gość gniazdeczka
Te 8-9 gniazdek to nie licze lodówki , piekarnika , zapalniczki do płyty . On chce mi je dac centralnie nad blatem . A ja mam jedynie czajnik i robot kuchenny no to 2 podwójne chyba starcza

Gość a będziesz robiła kuchnię
w zabudowie?? może najpierw projekt kuchni, gdzie co stoi a potem ewentualnie dodać gniazdka. Iskrownik w kuchence, bądż cały blat elektr. okap.gniazdko do mikrofali bądż miksera, zmywarka, jakies gniazdko na radio albo coś w tym stylu, lodówka....może nawet pralka, zaleza jak kto mieszka.....jak teraz rozprowadzicie nie mając proj. kuchni to potem sami sobie będziecie w brodę pluć, bo ściany trzeba będzie ryć....Ja wmałej kuchni mam 3 podwójne gniazdka,reszta sprętów ma sojw podłączenie...aha nie należy zapominać o doświetleniu???

+ różne duperele, krajalnica, stroik z lampkami na okno, ekspres do kawy, czajnik itp. masa tego jest

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
ja uważam ze powinny być ze 4 gniazdka przy podłodze (lodówka, kuchenka, zmywarka, piekarnik/microfala) i 4 na wysokości blatu (radio toster/eksperes do kawy, dwa wolne na maszynkę do mięsa mikser i takie tam)

Gość anusiaak
pilnujcie lepiej swoich gniazdek

Gość gość
Im wiecje gniazdek tym lepiej. Ja kupowałam tutaj: http://www.jorga.pl/ i mam 3 gniazdka w kuchni. YTo się sprawdza, uwierz mi.

2 gniazdka? Omg, ja mam 11. u mnie jest pralka, lodówka, czajnik, mikrofala, zmywarka, krajalnica, kuchenka, mikser, ekspres plus 2 dodatkowe. Część mam ukrytych za szafkami, a kilka, które są widoczne, to kupiłem z ładnymi ramkami, które można nazwać dodatkową dekoracją :)

Gość gość
Ja man 11.Lodowka ,pochlaniacz,mikro za szafkami.Na jednej scianie jest 2 razy po 3 - z jednej strony podlaczona maszyna do kawy i czajnik obok thermomix i w zaleznosci od potrzeby toster ,sandwitch lub gofrownica.Z drugiej strtony gdzie jest kuchnia podwojny ,podlaczone radio.I nie narzekam ,ze mam za duzo ,to jest praktyczne nie potrzebuje przedlurzacza,nie musze no .caly czas wylaczac mikrofali lub radia gdzie przelaczal by sie zegarek.Masz madrego meza :-)

Gość gość
A wlasnie jeszcze maszyna do mycia naczyn to razem 12.

Gość gość
Im wiecej tym lepiej przeliczcie sb na moc... Zeby przewody nie byly bardzo obciazone za jakis czas moze sie tak zdazyc ze ci bd korki wybijac bo cos dokupisz i podl. Jestem elektrykiem i wg mnie na malutka kuchnie nad samym blatem powinno byc minimum z 6 oczywiscie nie na 1 esie:p

Gość gość
Ja niedawno kupowałam gniazdka Berkera w tej hurtowni http://elzak.eu w Warszawie. Mają tez w ofercie rozdzielnie elektryczne. Jeśli robicie instalację elektryczną i szukacie materiałów w dobrych cenach, to warto się wybrać. Pracownicy chętnie doradzają przy wyborze.

Gość gość
Ja gniazdka w kuchni mam w takich ramkach marki ospel. Wiadomo w kuchni gniazdek nigdy mało, bo nie dość, ze sprzęt agd, to przecież a to się mikser podłącza a to coś innego itd i gniazdka potrzebne.

Gość gość
jesli zamierzasz wymienic gniazfdka w kuchni to musisz sie wybrac do dobrej hurtowni elektryczne, np do http://elektro-sal.pl/ - tylko pamietaj, ze w kuchni jest sporo przedmiotow na prad: czajniki, miksery, blendery, mlynki do kawy, ekspresy i wiele innych produktow. Musisz miec sporo miejsc na listwie:)

Gość Szysza00
Od 2 tygodni remontuje kuchnie i na szczescie jestesmy juz blizej konca. Tez wybralismy ospela, fajnie wygladaja i w dobrej cenie, wygladaja na porzadne. Zobqczymy jak beda sie sprawowac. W poprzedniej kuchni mielismy malo gniazdek, wiec teraz pilnowalam zeby bylo wiecej i zeby nie ciagnac kabli albo odlaczac co chwile inne sprzety.

Gość PureFuture
mam w kuchni z ospela i już Ci moge powiedzieć ,ze na pewno będą się dobrze sprawować , dobrze działać itd . Mam je od 4 lat i póki co wszystko działa dobrze . Nic nie odskakuje itd .ztym ,ze ja mam po prostu białe ;)

Gość gośćmartuss
PureFuture dobrze wiedzieć, że 4 lata i wszystko w porządku. Ja właśnie chcę zaszaleć z kolorem i seriami. Fajne widziałam z serii impresja albo sonata nowe srebro. ALe chyba też nie powinno nic się z nimi dziać po kilku latach co nie? W sumie ten sam producent tylko serie inne.Mój mąż radzi mi zwykłe białe z Ospela, bo nie chce mu się chodzić i wybierać. :D a ja jak widzę te nowości to chciałabym wszystkie i ti jest problem :(

Gość sanduskaa
Warto testować nowości. Ja mam w salonie włączniki z tej serii z ramkami i wygląda to mega. Polecam wybrać kolor przewodni pomieszczenia i pomalować jedną ścianę na ten kolor, wybrać ramkę włącznika w tym kolorze, plus zasłonka/poduszki/ramki na zdjęcia/ dywanik w tym kolorze. Ja tak zrobiłam i salonik wygląda stylowo, przytulnie i spójnie :)

Gość gość
Warto skorzystać ze sprawdzonego fachowca. Polecam zlota-raczka24h.pl/

Gość gość
O... Znowu lewus szuka naiwnych zleceniodawców :P.

Gość kamilkon
Mi się wydawało, że mamy za dużo gniazdek w kuchni zrobionych, ale jak zaczęliśmy już mieszkać i korzystać z kuchni to okazało się, że jest na styk. Warto zrobić więcej gniazdek niż mniej :) Mieliśmy brać zwykłe białe, ale jak w Castoramie zobaczyłam nowości z Ospela to zaszalałam i wybrałam serię sonata prestige z drewnianą ramką. Ramka fajnie pasuje do mebli i blatu o całośc wygląda mega.

Gość Baszteba
z ospela są nie tylko dobre te gniazdka ,ale jeszcze ładnie wyglądają . Weźmy np ramki z impresji czy kolekcji karo ;)