Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wikucha19

Czy ktos pomoze napisac mi podanie o prace??

Polecane posty

wlasnie to wiem. CV juz napisalam a do tego tez list motywacyjny, ale powiedzieli mi ze cv moze zostac ale mam napisac do tego normalne podanie o prace a ja kompletnie nie wiem jak

nie przejmuj się :) skoro maja cv i list to to podanie to czysta formalność, bo co więcej możesz tam napisać ponad to co wiedzą? prosisz i już

hmm ale kompletnie nie wiem czym mam zmotywowac swoja prosbe. To moja pierwsza praca, dopiero skonczylam liceum i naprawde nie wiem

aha - no chyba że listu nie chcieli to dodaj coś o swoich umiejętnościach i cechach ale nie kopiuj specjalnie cv bo po co

nie musisz motywować - wg mnie to idiotyzm bo motywem jest to że chcesz mieć pracę :O no ewentualnie - rozpocząć karierę zawodową właśnie w tym prześwietnym miejscu :D

:) no :) ale takie życie - polecam ci studiowanie co jak co ale pisać podania o wszystko to się można nauczyć :D:D:D:D

No to napisalam tak: wczesniej moje dane i dane firmy Do działu kadr Uprzejmie proszę o przyjęcie mnie do pracy na stanowisko pracownika biurowego. Prośbę swą motywuje tym ALE NIE WIEM CO DALEJ

to dobrze - sama tak studiowałam ale przekonasz się że prędzej czy później będziesz pisać podania (o przedłużenie sesji, rozłożenie na raty itp) - nie znam nikogo kto tak nie robił :D ale to skutkuje umiejętnością pisania podań o wszystko

nie wiem co to za firma, ale: Jestem osobą (staranną , pracowitą, punktualną, itd; umiem / potrafię - i co tam możesz o sobie pozytywnego napisać) i myślę że sprawdzę się jako Państwa pracownik. proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby z poważaniem odpuść to motywowanie w ogóle - nie pasuje mi to do niczego

Gość
ej ja z kolei nie wiem jak napisać list motywacyjny :( nigdy nie pisałam tego gówna, i dla mnie to totalna ściema... tak naprawdę szukam jakiejkolwiek pracy bo potrzebuję kasy, nie mam jeszcze tytułu więc nie mogę znaleźć pracy w zawodzie... nie wiem jak np napisać list do pracy w biurze lub sklepie z ubraniami, a oni tego wymagają :(

Kuraiko poczytaj tutaj: http://pisanie.info/kat8_Listy_Motywacyjne.html list motywacyjny musisz zawsze dostosować do miejsca gdzie go składasz spróbuj sobie wyobrazić co spodobałoby się przyszłemu pracodawcy, jakie cechy lub umiejętności powinien mieć taki pracownik i zobacz co możesz napisać od siebie :D o pracowniku biurowym masz powyżej a do sklepu z ciuchami / butami możesz pisać np. że interesujesz się modą, umiesz doradzić klientce w czym jej do twarzy (zmysł artystyczny), chciałabyś pracować z ludźmi i nie boisz się kontaktów z klientem itp.

Gość a ja pisalam wlasnie
PODANIE O PRACE, a nie zaden list motywacyjny. To wlasciwie prawie to samo podobno, tylko nazwa inna... Napisalam, ze prosze o przyjecie mnie do pracy (nazwa zakladu). Z powazaniem i koniec :P No, data jeszcze, podpis i takie pierdoly jak na wszystkich pismach. Bez zbednego upiekszania, pisania o moim hobby itp :D