Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos ktos

ile kary bedzie jak sie nie wymieni dowodu?

Polecane posty

Gość ktos ktos
a jak nie to co

Gość he he he ha ha
kar nie będzie- ale będziesz miała nieważny dowód i nic nie załatwisz w miejscach gdzie będą go wymagali! a jak wreszcie pójdziesz go wymienić to pani urzędniczka może cię ochrzanić

Gość ktos ktos
pani urzedniczka to sobie na meza moze pogadac

Gość he he he ha ha
bez ważnego dowodu możesz mieć problemy w różnych urzędach, na poczcie nie wydadzą ci listu poleconego ani paczki :-P bo nie wszędzie można się legitymować prawem jazdy lub paszportem nie będziesz mogła głosować itd

Gość tak to jest jak się komuś nie
chce dupy ruszyć

Gość he he he ha ha
ale co to za problem- zrobić zdjęcie w 15 minut, wypełnić formularz - dostępne w necie i odczekać godzinkę dwie w kolejce- i już, a potem za miesiąc nowy dowodzik

teraz to za 3 miesiące, bo wszyscy lenie zaczęli sie powoli tym interesować i jest natłok. Ludzie sami sobie stwarzaja problemy

Gość jest problem
po 1: odczekac w kolejce: ja pracuje :) Nie bardzo mam kiedy isc... Musialabym wziac urlop po2: zdjecia kosztuja, dowod kosztuje. JAk ktos malo zarabia to odczuje w kieszeni Po3: Dowod mam aktualny, niezniczszony, wymieniam tylko z powodu widzimise rzadzacych

Gość czytam sobie to i siamto
tylko to nie tam ze do marca mozna skladac wnioski o NIE. wniosek nalezy zlozyc do konca roku a do marca mozna jeszcze sie poslugiwac starym dowodem. Dzis o tym czytalam w gazecie

Gość jest problem
zaczeli sie teraz interesowac, bo po co wymieniac z rocznym wyprzedzeniem, jak za 10 lat znow trzeba>?? Nie wiem jak innym - ale mi szkoda na to pieniedzy :( WIec czekam do konca - zeby potem jak najdluzej znow miec wazny :(

po1. czekac w kolejce nie musiałabyś, gdybys pomyślała o tym wcześniej po 2. dowód kosztuje 30 zl, więc dla osoby pracującej to chyba nie jest kolosalna suma

a moim zdaniem zaczeli się tym intersować, gdyz to ostateczny termin, bo z wcześniejszych nikt się nie wywiązywał

Gość jest problem
to prawda - wniosek trzeba zlozyc do konca roku. A stary wazny bedzie do kwietnia (znaczy do konca marca)

Gość jest problem
tak to jest jak się komuś nie po1: na to juz odpowiedzialam wyzej ;) po2: 30 zl +zdjecia. Moze dla Ciebie nie jest to kolosalna suma. WIec musisz mi uwierzyc na slowo, ze dla niektorych jest ;)

Gość he he he ha ha
ale to jakieś nielogiczne że podania można składać do końca roku a nie do marca? przecież podania ludzie składają ciągle bo różne rzeczy dzieją się z dowodami, zmiana nazwiska- więc dlaczego mieliby nie przyjąć takiego podania

ale tu chodzi o wymianę starego dowodu na nowy a nie nowego z powodu np. zmiany nazwiska

do stycznia można skladać wnioski o wymianę STAREGO dowodu- książeczki

Gość he he he ha ha
no może i tak- nie interesowałam się tym ale na logikę- jeśli ktoś nie wymieni na czas-to co potem już do końca życia nie będzie mógł wymienić na nowy bo czas minął?

Gość he he he ha ha
:-D

Gość he he he ha ha
aha jeśli nie stać cię na nowy dowód a pobierasz np zasiłek socjalny lub rentę socjalną to robisz dowód za free :-)

Gość he he he ha ha
A JEDNAK SIĘ MYLŁAM Z TĄ KARĄ! Ponadto za uchylanie się od obowiązku posiadania lub wymiany dowodu przepisy przewidują karę ograniczenia wolności do jednego miesiąca albo grzywnę.

Gość jest problem
za free nie zrobie pytalam :) A teraz akurat zaczelam prace (w koncu!!!). Ale przy moich zarobkach te 50zl to kolosalna suma!! Jak mam ja wydac na cos co musze wymienic nie z mojej winy :/ Niech mnie wsadza na miesiac, trudno. Grzywny nie mam z czego zaplacic :P