Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaviiiiiiii

grypa? co poradzic?

Polecane posty

Gość kaviiiiiiii

czuje ze mam goraczke, okropny katar, kaszle i bola mnie rece i nogi . Czym moge sobie pomoc jak nie mam w domu gripexu ani nic?? :(

Gość kaviiiiiiii
dzieki tak chcialaym usnac ale nie moge :( katar mi nie pozwala nei mge oddychac normalnie masakra

Gość ooIga
zagotuj garnek z wodą. Jeśli masz dorzuć do wrzątku olejek miętowy lub eukaliptusowy. Jeśli nie masz, może być szałwia, tymianek, mięta- i zrób sobie parówkę, przykrywając nad tym garnkiem głowę ręcznikiem. Powinno Cię troszkę odetkać. Dobrze jest zapodać sobie wapno, vit c, rutinoscorbin, aspirynę. Dużo pij i trzymaj sie cieplutko :))

Gość kaviiiiiiii
dzieki z tego wszystkiego mam tylko goraca wode i recznik :( no i herbate z cytryna ale ona cudow nie zdziala :( pewno bezsenna noc mnie czeka :(

Gość ooIga
to zrób sobie parówkę z samej wody, i tak zadziała choć mniej. I całą cytrynkę sobie wyciśnij. Jak masz mleko to z masłem, i miodem też pomaga. Możesz też ubrać się jak na biegun północny dospania, to się troche wypocisz. Będzie dobrze

Gość olli32
Dobrze jest sprawdzić czy w takim wypadku nie będzie potrzebny antybiotyk. Można to zrobić korzystając z takiego testu CRP https://medmess.pl/medmess/5728-crp-szybki-domowy-test.html , który pokazuje czy w organizmie jest zakażenie wirusowe czy bakteryjne. Myślę, że warto mieć cos takiego w apteczce.