Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama muminek

na ile przed porodem wasze dzieci w brzuszkach ruszały się mniej?

Polecane posty

Gość niunek
hej ja za okolo 2tyg bede rodzila, dzidzius rusza sie codziennie, sa to inne ruchy niz np na poczatku( motylki) potem( kopniaki) a teraz to takie napinanie, wyginanie:)

ja też mam 2 tyg do porodu i synek rusza się duuuużo mniej niż wcześniej i duuuuużo delikatniej. Zastanawiem sie czy powinno mnie to niepokoić.

Gość niunek
a jakie to sa ruchy? ja np nawet widze po brzuchu jak mala ma czkawke:) wiec sie nie niepokoje

Gość na krótko przed porodem
zazwyczaj maluszek jest mniej ruchliwy-tzn ruchy są innego rodzaju matka odczuwa to raczej jako uciskanie ,napinanie bo maluch ma juz po prostu za mało miejsca i zbliża sie rozwiązanie :) a jeśli sie niepokoisz to zrób KTG -będziesz pewniejsza 🖐️

Gość niunek
dziewczyny a np ktg to mozna jechac do szpitala i poprosic bez skierowania itp? jak to jest?

chyba można...poprosisz i Ci powinni zrobić....tym barziej jak masz jakieś obawy:) Moja niunia wręcz odwrotnie, rusza się strasznie, od 31 tygodnia dużo bardziej niż wcześniej...i są to solidne i konkretne kopniaczki, często prawie zawsze czuję jej nóżki i rączki po bokach...wierci się non stop całymi dniami, rzadko śpi...:) Więc nie wiem czy powinnam się martwić...chyba że taka jej natura, jak po Mamie:P

Gość niunek
ja tez mam wierciocha:) a jak zjem cos slodkiego to brzuch chce nogami rozwalic:) martwie sie tylko bo za 2tyg porod a brzuch wysoko?

moja nawet na porodówce między skórczami dawała mi popalić ;) 10 dni przed porodem spędziłam na patologii ciąży a brykanie małej w moim brzuchu to była niezła atrakcja , inne pacjentki nie mogły wyjść z wrażenie tak mi brzuchol "falował" - choć to za słabe określenie ;)