Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anglomaniaczkaa

hiszpanski latwiejszy od angielskiego??

Polecane posty

Gość anglomaniaczkaa

czy ktos tak uwaza?

znam angielski. hiszpańskiego nie, oba pochodzą jednak od łaciny, a łacina to nie bułka z masłem ;)

Gość delicja szampańska
wszytkie jezyki indoeurpoejskie mają zwiazek z łaciną - polski tez ;-) nie mozna porównywać hiszpańskiego z angielskim bo należa do róznych grup jezykowych , hiszpan- to jezyk romański a angielski -germański - inna liga

mnie przychodzila latwiej nauka hiszpanskiego, ale ja jestem podobno dziwna bo niemiecki przychodzil mi latwiej niz angielski :)

hmmm zdawałam maturę zarówno z angielskiego i hiszpanskiego. obydwa języki przychodziły mi tak samo łatwo, tak jak kilka innych języków :P dzisiaj jest dzień chwalenia, a co :P ale moi koledzy i koleżanki mieli z hiszpanskim spore problemy. z angielskim takich nie mieli. jesli znasz łacinę, łatwiej ci bedzie nauczyc sie hiszpanskiego pozdrawiam

Gość swinkowaaaaa
nie mialam nigdy problemu ani z angielskim ani z hiszpanskim

Gość kinia-
a ja wlasciwie nie wiem ktory jest latwiejszy,angielskiego ucze sie juz z 8lat,ale hiszpanskiego tez chcialabym sie nauczyc bo zafascynowal mnie tamten kraj i fajnie byloby znac tez hiszpanski,ale teraz mam mature na glowie wiec pozostane przy angielskim

Gość dianna-233
Przeciez hiszpanski to bulka z maslem, oczywiscie ze jest latwiejszy od angielskiego! I moim zdaniem najlatwiejszy do nauczenia dla nas Polakow

Gość dżekson fajf
podobny ze wzgledu na odmiane i inne niuanse dlatego latwiej sie nauczyc, a jeszcze latwiej, gdy zna sie angielski, bo wtedy na zasadzie skojarzen szybko sie uczy

Gość llpp
dianna, rozumiem, ze skoro jest taki prosciutki, to mowisz biegle jak native?:D Nie rozsmieszaj mnie dziewczyno...

Gość dżekson fajf
lpp a to myslisz ze gringo nie moze mowic jak native?