Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pauletka

Brzydzą mnie długie paznokcie.

Polecane posty

Gość Pauletka

Nie wiem co ze mną nie tak, ale strasznie nie lubię długich paznokci. Nie podobają mi się nawet wtedy jak są pięknie pomalowane. Takie długie szpony od razu kojarzą mi się z brudem i bakteriami gromadzącymi sie pod paznokciem. Czy to normalne że tak uważam? Sama zawsze noszę krótko obcięte i pomalowane na różne kolory, ale nigdy nie zapuszczam dłuższych niż 1 mm :o

Gość Pauletka
Oczywiście 1 mm od opuszka ;)

Gość bajeczka..
Jesteś zupełnie normalna, jest wiele takich osób, które nie lubią szponów. Ale podejrzewam, że jeszcze kiedyś Ci się "odmieni" :)

ja także uważam że długie paznokcie, a nie daj Boże tipsy to tylko i wyłącznie siedlisko brudu.

Gość twoje są w porządku ale
nie pomalowane lub tylko bezbarwnym. ja jak widzę takie jak twoje pomalowane na różne kolory to dopiero mnie wstręt ogarnia

ja mam odwrotnie. no może mnie krótkie nie brzydzą (brzydzą tylko wstrętnie poobgryzane i ze skórkami pozadzieranymi) ale dla mnie wyglądają paskudnie

Gość Pauletka
Powiem Wam, że moje paznokcie mimo że krótkie, to nie sa wcale takie małe, tzn. są wąskie i długie ale cały czas nie wystają poza opuszkę palca. Więc nawet pomalowane na ciemno, nie wyglądają źle. Z daleka widać, jakby były długie. Ale takie krótkie krótkie też mi się podobają jeśli są zadbane i ładnie pomalowane.

Gość wrrpaszk..
rosalinda pewnie masz co choc do d... włożyć pewnie chłopa brak skoro takie nastawienie :D

Gość bonifikata boni
A moim zdaniem paznokcie sa ozdoba kobiety.Sama mam tipsy(bardzo krotkie okolo3-4mm) bo moje naturalne byly zawsze ochydne.Ja znow nie nawidze poobgryzanych albo czarnych od spodu.A co do brudu na dlugich pazurach...hm przeciez paznokcie sie myje szczoteczka,wiec jakim cudem maja byc bakterie?;/ A i jeszcze jedno-na krotkich pazurkach najlepiej wygladaja ciemne lakiery- i jest to hit tego lata ;)

ja tez nie cierpie dlugich paznokci:o a co lepsze- wiekszsoc facetow rowniez:P

a ja mam zawsze średnie, krótkie są właśnie dla mnie okropne, zwłaszcza gdy są poobgryzane, z niezadbanymi skórkami... tipsów też bym nigdy nie założyła, chyba że na jakąś wyjątkową okazję, np własny ślub... a tak ogólnie to mam hopla na punkcie paznokci, lubię ozdabiać je różnymi pierdółkami :)

Ja lubię średniej długości paznokcie, oczywiście zadbane, ładnie pomalowane i czyste. I takie właśnie mam. Własne, nie tipsy, a mój mż uważa, że są bardzo ładne.

ellinka > a ja bardzo, i nie spotkałam się z jakąkolwiek negatywną reakcją na widok moich paznokci, wręcz przeciwnie :)

a mi się podobają długie paznokcie. no chyba że są brzydkie, żółtawe i brudne, to wtedy nie ;) ale zadbane, pomalowane i ogarnięte są super. :)

a mnie szlag trafia moze dlatego ze mialam kolezanki z kalsy ktore na widok moich paznokci zawsze komentowaly ze nie mam "brylancikow" i "naklejek" na nich tylko sam lakier:o

Gość p.seudonim
A ja mam dlugie, mocne, bardzo ksztaltne paznokcie(naturalne, nie tipsy) i sa one obiektem zazdrosci wszystkich kolezanek, takze trudno mi uwierzyc, ze ktos nie chcialby miec naturalnych, dlugich paznokci;)